Restauranter i Barcelona - 6 gode tips

Restauranter i Barcelona - 6 gode tips

Gode matopplevelser er et must på storbyferie, Barcelona er ingen unntak! Sjekk ut våre beste tips for god mat og drikke i det katalanske paradis.

Sensi Mezzanine - For en moderne og kreativ opplevelse

Sensi er en kjede med fire restauranter rundt om i det gotiske kvarter, og Sensi Mezzanine er det nyeste tilskuddet i restaurant familien. Sensi Mezzanine er en av de beste og mest kreative matopplevelsene Barcelona har å tilby. Fra klassiske Patatas Bravas til havabbor ceviche og argentinsk biff filet er du garantert en matopplevelse du sent vil glemme. Her er det lurt å reservere bord, de er fullbooket store deler av uka.

Adr: Carrer Ample 22

Flax & Kale - For en ny og plantebasert opplevelse

På bare fire år har Flax & Kale blitt Barcelonas svar på sunn, plantebasert kost. Menyen består av et fargerikt utvalg av vegetar og veganretter, med noe utvalg av fisk. Retter som jackfruit taco og zucchini blomst salat gjør det vanskelig å ikke konvertere til en plantebasert diett! Flax & Kale er også et mekka for juice elskere, stikk innom og sjekk ut den imponerende drikkemenyen.

Adr: Carrer dels Tallers 74B

Can Culleretes - For en tradisjonell katalansk opplevelse

Selv om det er mange som tar på seg æren som Barcelonas eldste restaurant, er Can Culleretes den eneste som kan kreve denne tittelen med stolthet. Restauranten har eksistert siden år 1786 og har en klassisk katalansk meny med en rekke utvalg kjøtt, fisk og sjømatretter. For en ekte katalansk opplevelse er Can Culleretes rette stedet for deg!

Funfact; Can Culleretes fikk opprinnelig navnet sitt etter hovmesteren som pleide å rope “Noies, culleretes” (Jenter, hent skjeene) høyt i restauranten som betydde at servitørene måtte pusse sølvtøyet. Dette ble fort stedets kjennetegn og senere restaurantnavnet. Can Culleretes betyr på norsk Skjehuset.

Adr: Carrer d´en Quintana 5

Xiringuito Escriba - For en tradisjonell spansk opplevelse

En rett som er elsket av de lokale, og som burde være nærmest obligatorisk å spise når man er i Barcelona, er den klassiske retten paella. Byen er dekket av paellarestauranter, men hemmeligheten er å finne et sted hvor katalanerne selv ville spist. En lokal favoritt er Xiringuito Escriba. Med en unik beliggenhet på Playa Bogatells strandpromenade, og deres helt egne tradisjonelle paella, er man garantert en helt ny og spennende matopplevelse.

Tips; er du glad i sjømat? Prøv sjømatpaella!

Adr: Avinguda del Litoral 62

 • Bilde av herlige pinchos, tapas i Barcelona

  Herlige pinchos, tapas i Barcelona - Foto: Getty Images

Palau Dalmases Espai Barroc - For en spennende og historisk tur på byen

En cocktailbar kjent for sin intense of fascinerende flamenco forestilling. Palau Dalmases finner du ved en av Barcelonas vakreste bakgårder som kan dateres helt tilbake til renessansetiden. Baren ligger i et tidligere gotisk palass fra 15 hundretallet! Baren har en historisk og fangende tilværelse hvor gjestene kan nyte en begivenhetsrik kveld med kreative cocktails og fengende musikk.

Billettene til flamencoshowet inkluderer en drink.

Adr: Carrer de Montcada 20

El Paradiso - For en baropplevelse litt utenom det vanlige

Barcelona er full av hemmelige spots, og denne baren er inget unntak. El Paradiso er en moderne cocktailbar gjemt bak en pastramibar i El Born! Slå av en prat med fyren i hjørnet som ser litt ut som en slags type dørvakt, er du grei slipper han deg kanskje inn i den sofistikerte loungebaren. Bartenderen er en av Spanias beste mixologer, så ikke vær redd for å prøve en cocktail litt utenom det vanlige fra den spennende drink menyen.

Adr: Carrer de Rera Palau 4

Les også:

 • Bilde av frukt og grønnsaker La Boqueria markedet i Barcelona

  Frukt og grønnsaker La Boqueria markedet - Foto: Getty Images

Været i Barcelona de neste 7 dagene

 • Tirsdag 12°
 • Onsdag 16°
 • Torsdag 19°
 • Fredag
 • Lørdag 11°
 • Søndag 11°
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.