Reiseguide Barcelona - dette bør du oppleve

Reiseguide Barcelona - dette bør du oppleve

Barcelona har med årene blitt et av verdens mest populære reisemål, og det med god grunn! Hvorfor, spør du kanskje? Kan det være på grunn av den milelange strandpromenaden langs hele kysten? Eller kanskje det handler om det endeløse utvalget i mote og shopping? Eller er det rett og slett kun grunnet byens unike kunst? Svaret er enkelt; ja takk til litt av alt! Her vil vi i FINN reise avsløre hvorfor Barcelona passer for nettopp deg og dine.

Barcelona har noe å tilby alle, uansett alder og hva du ønsker å gjøre. Planlegger du en kjærestetur så finner du mange romantiske tips her. Vi kommer ikke utenom fotball, FC Barcelona er elsket av fans fra hele verden, og her gir vi deg de beste tipsene til den ultimate fotballopplevelsen.

Visste du at... i 2022 har Barcelona blitt kåret til den beste byen i verden å besøke! Det er den anerkjente britiske avisen Telegraph som har kommet frem til dette, basert på en studie gjort blant reiselivsfolk, og en leserundersøkelse.

I Barcelona finner du blant annet 9 steder som står på UNESCOs verdensarvliste, 19 Michelin restauranter, over 100 museer, for ikke å glemme sol og bad!

 • Bilde med utsikt over Barcelona fra Gaudi parken

  Utsikt over Barcelona fra Gaudi parken - Foto: Getty Images

Barcelona er en storby med uendelig utvalg i bosteder. Alle nabolagene i byen har sin egen unike sjarm, noe som gjør det viktig å tenke over hva slags reise man er ute etter før man bestiller et sted å bo.

 • El Raval

  Reiser du på budsjett og ønsker samtidig fest og moro? Da kan Raval være rette stedet for deg!

  El Raval er et hipt og kunstnerisk område sentralt i byen, med gangavstand til Placa Catalunya, Las Ramblas og El Gotico.

  Raval har blitt en møteplass for unge og har et stort utvalg i billige restauranter, barer og kafeer. Raval er også kjent for sine sjarmerende vintage- og nisje-butikker. Obs! Er du lydsensetiv på natta kan Raval være feil valg for deg, nabolaget sover aldri!

  Søk og bestill hotell i El Raval, Barcelona!

 • Gracia

  Reiser du på et høyere budsjett og er på utkikk etter en litt roligere atmosfære kan Gracia være riktig valg for deg.

  Gracia ligger høyere opp i byen og lengre unna stranden, men er en av de få stedene sentralt i byen hvor den autentiske katalanske kulturen fortsatt lever i beste velgående. Det er færre turister, men likevel et populært område for en romantisk getaway. Gracia tiltrekker seg ofte en høyere aldersgruppe, men har også et av de beste utvalgene i restauranter, kafeer og barer.

  Søk og bestill hotell i Gracia, Barcelona!

 • El Gotico

  Barcelonas historie kan tas helt tilbake til det første århundre da romerne invaderte og koloniserte den lille byen. Barcelona ble deretter erobret av vestgoterne som har satt tydelige preg på Gamlebyen, eller det gotiske kvarter som det også kalles.

  For historieinteresserte er El Gotico et av de mest spennende områdene å utforske i byen. Fra romerske ruiner til gotiske bygninger er Gotico som en labyrint av smale gater, gamle hus og små butikker. Vil du ha et enkelt tips til hvordan å komme deg rundt i Gamlebyen? - Se opp!

  Søk og bestill hotell i El Gotico, Barcelona!

 • Utsikt over Barcelona og Sagrada Familia

  Utsikt over Barcelona og Sagrada Familia - Foto: Getty Images

Severdigheter i Barcelona

Den katalanske hovedstaden er uten tvil en av de mest kunstneriske reisemålene i verden. Med sine egne helter, Antoni Gaudi og Joan Miro, har standarden for kunst i Barcelona blitt noe helt spesielt, og med sine majestetiske kunstverk har de begge satt sitt store preg på byen.

Strender i Barcelona

Med alt denne historiske byen allerede kan skryte på seg, kan de i tillegg tilby en rekke fantastiske strender. For de som ønsker en fredelig atmosfære til de som er på utkikk etter ekstremsport - Barcelonas strandpromenade har noe for alle og enhver!

 • Bilde av stranda i Barcelona

  Strendene i Barcelona - Foto: Getty Images

 • Bilde med panoramautsikt over Barcelona

  Panoramautsikt over Barcelona - Foto: Getty Images

Har du ikke opplevd Barcelona enda, eller ønsker du å utforske denne fantastiske byen mer?

Været i Barcelona de neste 7 dagene

 • Tirsdag 12°
 • Onsdag 16°
 • Torsdag 19°
 • Fredag
 • Lørdag 11°
 • Søndag 11°
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.