Reiseguide Barcelona - dette bør du oppleve

Reiseguide Barcelona - dette bør du oppleve

Barcelona har med årene blitt et av verdens mest populære reisemål, og det med god grunn! Hvorfor, spør du kanskje? Kan det være på grunn av den milelange strandpromenaden langs hele kysten? Eller kanskje det handler om det endeløse utvalget i mote og shopping? Eller er det rett og slett kun grunnet byens unike kunst? Svaret er enkelt; ja takk til litt av alt! Her vil vi i FINN Reise avsløre hvorfor Barcelona passer for nettopp deg og dine.

Publisert 6. mars 2019 kl. 12.45

Barcelona har noe å tilby alle, uansett alder og hva du ønsker å gjøre. Planlegger du en kjærestetur så finner du mange romantiske tips her. Vi kommer ikke utenom fotball, FC Barcelona er elsket av fans fra hele verden, og her gir vi deg de beste tipsene til den ultimate fotballopplevelsen.

Barcelona er en storby med uendelig utvalg i bosteder. Alle nabolagene i byen har sin egen unike sjarm, noe som gjør det viktig å tenke over hva slags reise man er ute etter før man bestiller et sted å bo.

El Raval

Reiser du på budsjett og ønsker samtidig fest og moro? Da kan Raval være rette stedet for deg! El Raval er et hipt og kunstnerisk område sentralt i byen, med gangavstand til Placa Catalunya, Las Ramblas og El Gotico. Raval har blitt en møteplass for unge og har et stort utvalg i billige restauranter, barer og kafeer. Raval er også kjent for sine sjarmerende vintage- og nisje-butikker. Obs! Er du lydsensetiv på natta kan Raval være feil valg for deg, nabolaget sover aldri!

El Born

El Born har mye likheter med Raval, med mye kunst og shopping. Born er likevel et dyrere område på grunn av den perfekte beliggenheten. Det lille nabolaget er nærmeste nabo til byens grønne perle, Parc Ciutadella og togstasjonen Francia. Med ti minutters gangavstand fra stranden, Barceloneta, og et kvarter fra Placa Catalunya har Born alt man måtte ønske seg på en storbyferie, i tillegg til et stort utvalg i restauranter og barer. Born er også hjemmet til det legendariske Picasso museet som er verdt å se for kunstinteresserte.

Gracia

Reiser du på et høyere budsjett og er på utkikk etter en litt roligere atmosfære kan Gracia være riktig valg for deg. Gracia ligger høyere opp i byen og lengre unna stranden, men er en av de få stedene sentralt i byen hvor den autentiske katalanske kulturen fortsatt lever i beste velgående. Det er færre turister, men likevel et populært område for en romantisk getaway. Gracia tiltrekker seg ofte en høyere aldersgruppe, men har også et av de beste utvalgene i restauranter, kafeer og barer. Her er gode tips til mat og drikke i Barcelona.

El Gotico

Barcelonas historie kan tas helt tilbake til det første århundre da romerne invaderte og koloniserte den lille byen. Barcelona ble deretter erobret av vestgoterne som har satt tydelige preg på Gamlebyen, eller det gotiske kvarter som det også kalles. For historieinteresserte er El Gotico et av de mest spennende områdene å utforske i byen. Fra romerske ruiner til gotiske bygninger er Gotico som en labyrint av smale gater, gamle hus og små butikker. Vil du ha et enkelt tips til hvordan å komme deg rundt i Gamlebyen? - Se opp!

Barcelona med barn - her er tipsene!

Severdigheter i Barcelona

Den katalanske hovedstaden er uten tvil en av de mest kunstneriske reisemålene i verden. Med sine egne helter, Antoni Gaudi og Joan Miro, har standarden for kunst i Barcelona blitt noe helt spesielt, og med sine majestetiske kunstverk har de begge satt sitt store preg på byen.

Den mest ettertraktede turistattraksjonen i byen er Sagrada Familia. Kunstverket som ble påbegynt i 1883, men som fortsatt ikke er ferdigstilt. Likevel trekker Sagrada Familia til seg tre millioner gjester i året! Så hva er det som er så spesielt med akkurat denne kirken? Gaudi baserte all sin arkitektur på naturen, fordi han mente at naturen var den mest perfekte representasjonen av Gud. Sagrada Familia ble bygget for å representere liv, død og alt innimellom. På innsiden av den spektakulære kirken er designet basert på en skogs baldakin, og bruken av naturlig sollys harmonerer perfekt med det fargede glasset i tårnene og taket. Lyset skaper et liv av alle regnbuens farger og gjør Sagrada Familia til en helt spesiell opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Gaudi parken

Dette er også en av de mest populære attraksjonene i Barcelona. Park Güell er en stor, offentlig park ovenfor nabolaget Gracia. Parken er satt sammen av hager og kunstneriske elementer og har en utsikt over hele byen, som gjør det til en uforglemmelig opplevelse for både store og små.

Joan Miró

Han var en katalansk kunstner med en forkjærlighet for det surrealistiske, og han lagde både malerier og skulpturer. Miró fikk et museum for moderne kunst, Centre d'Estudis d'Art Contemporani, dedikert i sitt navn i 1975 som er åpent for besøkende på Montjuic.

Montjuic

Sørøst i Barcelona ligger fjellhøyden Montjuic som med årene har blitt et av Barcelonas mest besøkte attraksjoner. Grunnen er så enkel som at det finnes noe for alle. Historie, kunst, idrett, ja eller kanskje du bare ønsker en fin tur ut av storbykaoset, og heller ønsker å se byen på avstand? Da er dette noe for deg!

Montjuic slottet

Slottet ble bygget i 1751. Til tross for sin mørke historie er det åpent og står der for besøkende den dag i dag. Under Spanias frigjøringskrig ble slottet okkupert av franskmenn og senere brukt som fengsel for politiske fanger under diktator Francos regime. I nyere tid har det blitt bygd store idrettsanlegg på Montjuic. Flere av øvelsene under De Olympiske Leker i 1992 ble utført nettopp her. En annen ting å utforske på Montjuic er Poble Espanyol, direkte oversatt Den Spanske Bygd. Poble Espanyol er en unik etterligning av gamle landsbyer i Spania, og er absolutt verdt å ta turen til for en historisk kulturreise.

Flamenco!

Tablao Cordobes er regnet som et av de viktigste flamencostedene i Spania! Så når du først er i Barcelona så anbefaler vi at du må unne deg dette fantastiske flamencoshowet.

Strender i Barcelona

Med alt denne historiske byen allerede kan skryte på seg, kan de i tillegg tilby en rekke fantastiske strender. For de som ønsker en fredelig atmosfære til de som er på utkikk etter ekstremsport - Barcelonas strandpromenade har noe for alle og enhver!

Den mest kjente stranden i Barcelona er Barceloneta som ligger sentralt og er derfor det letteste valget for mange. Ønsker du mindre mennesker og hvitere sandstrender burde du vurdere en tur ut til Playa de Nova Icaria. Et stopp med metroen fra Barceloneta, og du havner på en helt annen type strand. Til tross for mindre mennesker har du likevel et fantastisk utvalg i restauranter og strandbarer. Nova Icaria er også kjent for å være en av de best utstyrte strendene i byen, med et spillområde som tilbyr både ping-pong bord og volleyballbaner.

Playa Mar Bella er på samme måte som Nova Icaria et mer fredfullt område ut fra nabolaget Poble Nou. Mar Bella har et mindre utvalg i restauranter og barer, men er et mekka for vannsport. Dobbel så stor som Nova Icaria gjør at det blir nok av plass til å slikke sol, trene, leke eller kanskje ta seg en sykkeltur på den vakre promenaden. Strandlivet i Barcelona er så mangt, så med litt research vil du garantert finne den perfekte stranden for deg!

Har du ikke opplevd Barcelona enda, eller ønsker du å utforske denne fantastiske byen mer?

Les mer:

Været i Barcelona de neste 7 dagene

  • Onsdag 21°
  • Torsdag 20°
  • Fredag 18°
  • Lørdag 19°
  • Søndag 19°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 18°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.