Roma reiseguide - de beste reisetipsene

Roma reiseguide - de beste reisetipsene

Enten du ønsker et historisk dypdykk, kulinarisk matopplevelse eller fantastiske shoppingmuligheter, kan Roma lokke de fleste. Her får du FINN Reises guide til Roma.

Den italienske hovedstaden kan ta pusten fra deg med sine ærverdige bygninger og rike kultur. De klassiske severdighetene som Colosseum og Peterskirken kjenner de fleste nordmenn til, men det finnes mange perler som ikke nevnes i guidebøkene. På en av Romas syv høyder, Piazza dei Cavalieri di Malta, sørvest for Colosseum finner du et meget spesielt nøkkelhull. Hullet sitter i en treport i muren som omgir Malteserordenens kirke og tar du en titt gjennom det, ser du hele Peterskirkens kuppel vakkert innrammet. Dette er like spennende for de voksne som for barn. I Villa Borghese, I Borgheseparken kan du se noe av verdens vakreste kunst og ta en båttur i innsjøen. Et perfekt lite avbrekk fra store turistattraksjoner på kjæresteturen.

Det er viktig å huske på at i en så populær storby som Roma er det mange turistfeller. Prisene er skyhøye rundt Spansketrappen, Trevifontenen, Pantheon, Forum Romanum, Castel Sant'Angelo og Piazza Navona. Reiser du til Roma for de største severdighetene, uansett sesong, er det lurt å ha en plan hvor dere skal spise. Ellers kan det fort bli en svindyr og smakløs affære.

 • Bilde av Peterskirken i Roma i solnedgang

  Peterskirken i Roma i solnedgang - Foto: Getty Images

Fontana di Trevi – kast mynt og ønsk deg noe

Trevifontenen er en av de mest populære turistattraksjonene i Roma, mye på grunn av de spektakulære skulpturene og utskjæringene i denne fontenen. Et vakkert syn og en fontene utenom det vanlige. Den stod ferdig i 1762 og en tradisjon siden romertiden er å kaste mynter i fontenen for hell og lykke. Dette gjør tusenvis av turister daglig og pengene brukes til mat til Romas trengende. Det sies at første mynt kastes for å bringe deg tilbake til Roma en dag, og den andre mynten vil hjelpe deg å finne kjærligheten.

Det er nesten ulovlig å reise til Roma uten å smake italienernes stolthet – gelato. I dette området finner du iskrem i verdensklasse, servert fra slutten av 1800-tallet. Isdiskene bugner av over 50 typer iskrem, for hos Giolitti skal alle ganer tilfredstilles.

 • Bilde av Piazza Trilussa i Trastevere i Roma

  Piazza Trilussa i Trastevere, Roma - Foto: Getty Images

Bo i middelalderske Trastevere

Det er ganske dyrt uansett hvor du velger å bo i Roma, men det lønner seg å styre unna områdene rundt Spansketrappen og Trevi om ikke lommeboken er utømmelig. Sør for Tiber-eleven ligger middelalderske Trastevere. Det er vår absolutte favoritt i Roma. Små, romantiske brosteinsgater som ender i små piazzaer med koselige cafér, gatemusikanter og lokal atmosfære definerer området. Et perfekt utgangspunkt for kjæresteturen.

I dette området finner du også Romas eldste kirke, Santa Maria, med veggstruktur som stammer fra 300-tallet, på Piazza di Santa Maria. Tilbring rolige dager, utforsk det historiske og nyt det italienske kjøkken til overkommelige priser i Trastevere. Bella Italia!

 • Bilde av herlig gateliv i Roma

  Herlig gateliv i Roma - Foto: Getty Images

Alltid mye liv på Piazza Navona

Piazza Navona må du bare belage deg på at overhyggelige italienere ved hver restaurant prøver å dra deg inn for å smake deres beste pizza og pasta. Her er det fullt liv fra morgen til kveld. Plassen ligger sør for elven ved Castel Sant’Angelo og i dette området finner du også Pantheon – Alle guders tempel. Dette er en av de mest bevarte bygningene og mest betydningsfulle monumenter fra den romerske keisertidsarkitekturen.

Det bringer også med seg overflod av turister og priser deretter. Det gjelder å være litt smart og ikke la magen velge det første og det beste. I dette området finnes det mange matperler som ikke er lange turen å gå fra Piazza Navona.

 • Bilde av fruktmarkedet på Campo de Fiori i Roma

  Fruktmarkedet på Campo de Fiori, Roma - Foto: Getty Images

Eksklusiv shopping ved Spansketrappen

Er du et luksusdyr, så er Roma en by du kan boltre deg i. Luksushandlegaten i Roma heter Via Dei Condotti og ligger rett ved Spansketrappen. Her finner du de største italienske og internasjonale motehusene. Om du reiser på budsjett, kan du alltids ta den billige varianten å vindusshoppe.

Scalinata di Trinità dei Monti, de spanske trappene i Roma åpnet i 1725 og går fra Piazza di Spagna opp til kirken Trinità dei Monti. Navnet på plassen kommer fra starten på trappene og var her Spania hadde sin første ambassade i det gamle katolske Roma. Her finner du fontenen Fontana della Barcaccia, en vakker fontene utført i marmor, og oppført på UNESCOs verdensarvliste. som er et populært sted å ta bilde med trappene i bakgrunnen. Om du ønsker et bilde med mindre turister, i høysesong kan dette være umulig, bør du komme hit tidlig på morgenen. Gjerne rett etter soloppgang, da får du det fineste lyset og det er kun lokale som starter dagen sin.

Viktig å vite: Fra sommeren 2019 har myndighetene i Roma innført forbud mot å sitte i Spansketrappen, bade i fontenen, gå i bar overkropp og dra kofferter med hjul opp trappene. Du kan faktisk risikere bøter på opptil 4000 kroner.

Været i Roma de neste 7 dagene

 • Onsdag 17°
 • Torsdag 18°
 • Fredag 16°
 • Lørdag 10°
 • Søndag 10°
 • Mandag 10°
 • Tirsdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.