Roma med barn - 6 tips til ting å gjøre

Roma med barn - 6 tips til ting å gjøre

Det er ingen grunn til å la barna være hjemme når du planlegger en ferietur til Roma. FINN Reise gir deg 6 gode grunner til å ta med barna på din reise til Roma.

Det er lett å tenke at de populære storbyene i Sør-Europa kun er romantiske reisemål for par. Roma er et blinkskudd for nyforelskede, men det er likevel ingen grunn til å la dine barn være hjemme. Her får du våre 6 beste tips til å ta med barn på din neste ferie til Roma.

 • Et barn tar en selfie ved inngangen til Colosseum i Roma

  Selfie ved inngangen til Colosseum i Roma - Foto: Getty Images

 1. Gladiator for en dag

  De fleste barn har hørt om romerske gladiatorer og i Roma har de sjansen til å gå på gladiatorskole. Her lærer man historien om livene til gladiatorene og kampteknikken de brukte under gladiatorkampene.

  Gladiatorskolen ligger i Via Morsasco 9, ett par kilometer fra Colosseum, og det er Romas historiske forening som står bak undervisningen. Det anbefales å bestille billetter på forhånd og aldersgrensen er 6 år. Det er dyrt, 500 kr for to timer, så vær sikker på at dette er noe barna vil. Hvis de ikke er så interessert i å være med på undervisningen, så er det gratis å se på.

  Gladiatorkamp fra romertiden, litografi fra 1881, Roma - Foto: Getty Images
 2. Utendørs dukketeater

  Dukketeater har lang tradisjon i mange deler av Europa, og i Roma finner du to steder hvor barn kan oppleve det. Teatrino di Pulcinella al Gianicolo er et tradisjonelt utendørs dukketeater i parken Colle dei Gianicolo, nær Piazza Garibaldi. Her vises halvtimes show på morgenen og ettermiddag i helgene. Det er gratis, men gi barna et par mynter å legge i hatten som sendes rundt på slutten.

 3. Magisk monsterpark – Parco dei Monstri

  Kun en times kjøretur nord for Roma finner du en idyllisk monsterpark i skogen. Parken består av grønne stier fylt med fantastiske skulpturer og poesi hogd ut i stein. Kunstneren bak, Ligorio, er den samme som fullførte Peterskirken da Michelangelo døde.

  Parken ble bygget på 1500-tallet i manieristisk stil og kombinerer poesi, tragedie, histoie og skjønnhet. Det koster 10 euro for voksne og 8 euro for barn.

 4. Kast mynt i Trevi-fontenen og ønsk deg noe

  Dere kan ikke forlate Roma uten å følge tradisjonen som har eksistert siden romertiden. Romerne kastet en mynt i Trevi-fontenen hver gang de skulle ut på reise. Dette var for å be gudene gi dem en en trygg retur.

  Denne tradisjonen har festet seg, og tusenvis av turister gjør dette hver dag. Du skal kaste med høyre hånd over venstre skulder, og ryktet sier at første mynt du kaster skal bringe deg tilbake til Roma en dag, og den andre mynten vil hjelpe deg å finne kjærligheten.

  Mor og datter kaster mynter i Trevi-fontenen i Roma - Foto: Getty Images
 5. Rulleskøyter og verdens minste kino i Borghese parken

  I Villa Borghese kan du tilbringe en hel dag. Gå på rulleskøyter, lei sykkel, kjøp ballonger og is, se utekino eller dukketeater. Besøk den lille dyrehagen, ta en båttur i innsjøen og se noe av verdens vakreste kunst i Villa Borghese galleri.

  I tillegg til utekino så finner du også Cinema Dei Piccoli – oversatt den lille kinoen med kun 63 seter. Den er nevnt i Guiness rekordbok som verdens minste og viser bare barnefilmer. Borgheseparken er gratis, og fra toppen får du en flott utsikt over byen. En fantastisk dag for alle barn.

 6. En titt gjennom det magiske nøkkelhullet

  Få med dere den litt spesielle utsikten på en av Romas syv høyder, Piazza dei Cavalieri di Malta, sørvest for Colosseum. I muren rundt Malteserordenens kirke og hage er det en dør med et svært berømt nøkkelhull. Gjennom nøkkelhullet ser du nemlig kuppelen på Peterskirken. For barn med livlig fantasi kan det være en spesiell opplevelse å titte gjennom dette nøkkelhullet.

 • Bilde av en ekte italiensk iskrembar i Roma

  Ekte italiensk iskrembar - Foto: Getty Images

Været i Roma de neste 7 dagene

 • Søndag 18°
 • Mandag 16°
 • Tirsdag 15°
 • Onsdag 15°
 • Torsdag 17°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.