Restauranter i Roma - 4 gode tips

Restauranter i Roma - 4 gode tips

På en reise til Roma så er du i landet som har hatt størst innflytelse på det internasjonale kjøkken. Vi gir deg våre 4 tips til de beste matopplevelsene.

Byen du kan reise til bare for maten. Pasta. Pizza. Parmaskinke. Olivenolje. Mozzarella. Parmesan. Risotto. Barolo. Prosecco. Gelato. Tiramisu. Ikke gå feil når du er i landet som har hatt størst innflytelse på det internasjonale kjøkkenet. Tradisjonsmat er italienerne best på i verden. Det er det ingen tvil om. Her får du 4 gode tips til din neste Roma-tur.

Da Tonino – ekte familiedrevet trattoria

I havet av familiedrevne trattoriaer i Roma, er det vanskelig å velge. Hos Da Tonino får du de ekte klassikerne servert fra la famiglia. Fråtse i pastaklassikere som all’arrabiata, amatriciana, ragu, carbonara og fagioli. Kanin i rosmarin og oksehaler er også noen matperler til husvinene som serveres i literskarafler. Ta med hele familien på en matfest. Dropp desserten her, ta heller en liten gåtur via Pantheon og end opp hos Giolitti. I ekte italiensk stil avsluttes måltidet med iskremen gelato i verdensklasse, servert fra slutten av 1800-tallet.

Adresse: Via del Governo Vecchio 18-19

Pizzarium – mat på grensen til kunst

Gjør magen klar for å smake verdens beste pizza. Italiensk pizza! Mannen bak, Gabriele Bonci, har bygget sitt eget, lille romerske imperium de siste 15 årene, og alt startet som et lite brødutsalg i Via della Meloria i 2003. Siden den gang har han åpnet to andre steder i Roma, og to i Chicago. I dag drar matentusiaster fra hele kloden på pilegrimsreise for å smake hans verdensberømte pizza. Han blir kalt pizzaens Michelangelo og lager mat på grensen til kunst. Dette er et must å oppleve i Roma.

Adresse: Via della Meloria 43

Supplizio – like ved Campo de Fiori

På hjørnet ut mot en liten piazza ved Campo de Fiori finner du Supplizio. Restauranten som hedrer den tradisjonelle romerske gatematen suppli. Her får du billig, ujålete mat som herjer på listene over Romas beste spisesteder. Er du heldig, får du sitte på en av de få plassene utenfor, og nyte friterte riskuler fylt med tomat og basilikum, amatriciana og baccala. Et deilig, smaksrikt alternativ når du trenger påfyll mellom severdighetene.

Adresse: Via dei Banchi Vecchi 143

Sabatini – midt på piazzaen i Trastevere

Hos Sabatini får du servert klassiske italienske retter til en middels høy pris. Restauranten blir sett på som eksklusiv med sin beliggenhet midt på Piazza Santa Maria, men prisene er ikke avskrekkende. Du sitter vis á vis den eldste kirken i Roma og har prima utsikt til den store piazzaen hvor det ofte er gatemusikanter som underholder. Om du velger å ta deg en pust i bakken, er dette det beste stedet.

Adresse: Piazza Santa Maria Trastevere 13

Les også:

 • Bilde av en typisk trattoria meny i Roma

  Typisk trattoria meny i Roma - Foto: Getty Images

 • Bilde av ekte pasta på italiensk vis fra Roma

  Ekte pasta på italiensk vis fra Roma - Foto: Getty Images

Været i Roma de neste 7 dagene

 • Lørdag 12°
 • Søndag 13°
 • Mandag 13°
 • Tirsdag 11°
 • Onsdag 13°
 • Torsdag 11°
 • Fredag 11°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.