Kjærestetur i Roma - 5 gode tips

Kjærestetur i Roma - 5 gode tips

La romantikken blomstre i verdens mest kjente kjærlighetsby. FINN Reise gir deg de 5 beste tipsene til en romantisk ferie i Roma.

Publisert 13. mai 2019 kl. 10.49

Stress ned og la romantikken blomstre. En tur til Roma er sunt for par i alle aldre. Klarer du å ta det med ro, så kommer denne kjærlighetsbyen til å gjøre selv den minst romantiske sjel – en smule romantisk. Her får du våre beste tips!

Italiensk kjærlighetsklisjé – lei en Vespa

Å gå rundt uten for mye planer i Roma sine gater er for mange romantisk nok i seg selv. Bor du i bydelen Trastevere er du omringet av romantiske brosteinsgater og små piazzaer med koselige caféer, gatemusikanter og lokal atmosfære. Lei en Vespa for å utforske flere av bydelene i byen og oppdag steder med lite turister. Det er er både enkelt og billig å leie Vespa i Roma, for ikke å snakke om romantisk.

Dra på piknik i parken

I en kjærlighetsby som Roma er det så klart lagt til rette for romantikk. Stikk innom Gina Eat and Drink like ved Spansketrappen og få hjelp til å sette sammen en piknikkurv med nysmurte baguetter, kaffe og noe søtt til dessert. Ta med deg og nyt i Borgheseparken som ikke ligger langt unna. Her kan dere også ta en privat båttur i innsjøen eller se noe av verdens vakreste kunst i Villa Borghese galleri. Du kan enkelt fikse piknik selv, om du er av den typen. En flaske vin, god ost og ferskt brød er romantisk og kan nytes i alle Roma sine byparker.

Se byen fra Pinciohøyden

Å avslutte dagen med solnedgang på Monte Pincio – Pincinohøyden er et minne for livet. Her har du fantastisk utsikt og kan se Romas kupler, St. Peterskirken og Pantheon, tårne seg opp foran deg. Du må gjennom noen bratte minutter fra Piazza del Popolo ikke langt fra Borgheseparken, men det er absolutt verdt det. Høyden er omkranset av store villaer med vakre hager og kanskje Roma sin beste utsikt.

Gelato til alle døgnets tider

Noe søtt hjelper både på humøret og kan få kjærligheten til å blomstre. I Roma må du legge dietter og restriksjoner på hylla. Mathistorikere mener at isen ble oppfunnet i Italia på 1700-tallet og deretter spredte det seg til resten av verden. I dag, tusenvis av år senere, er gelato og Italia fortsatt kjent som verdens beste iskrem. Kokos, pasjonsfrukt, tiramisu, pistasje og peppermynte. Isdiskene i Roma er lekkert dandert med alle smaker og fristelser man kan tenke seg. Du kan nyte gelato fra tidlig morgen til la bella notte!

Send et postkort fra Vatikanet

Midt i Roma ligger Vatikanstaten som er verdens minste stat. Den styres av paven, og på det lille arealet på 0,44 kvadratkilometer finner du ironisk nok verdens største kirke, Peterskirken og Vatikanmuseene – begge noen av de viktigste turistattraksjonene i Roma. Tar dere turen hit for attraksjonene, er det også gøy å sende et postkort hjem til venner og familie fra verdens minste stat. Et frimerke til Norge koster én euro.

Les også:

Været i Roma de neste 7 dagene

  • Fredag 25°
  • Lørdag 26°
  • Søndag 31°
  • Mandag 25°
  • Tirsdag 33°
  • Onsdag 37°
  • Torsdag 36°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.