I disse ferielandene unngår du svindyr Euro

I disse ferielandene unngår du svindyr Euro

Lyst på sol og sommer uten å blakke deg på dyr Dollar og Euro? Vi har plukket ut de hotteste billig-destinasjonene!

Nordmenns sommerferiefavoritter har i en årrekke vært Spania og Hellas. Velger du litt utradisjonelt i år, kan du få både sol og strand til en brøkdel av prisen.

Polen og Albania

Skal du få mye ut av feriepengene er Polen et smart valg. Flere og flere nordmenn har oppdaget at Polen er et slags “lille-syden” med flotte badestrender, sjarmerende landsbyer og overraskende god mat. Her kan du få en middag på restaurant for en hundrelapp, og en brus til en tier. En espresso på kafé koster gjerne bare 12-14 kr, og ønsker du å kose deg med noe “godt i glasset”, er det også en brøkdel av norske priser.

På feriesteder som Sopot, ved Gdansk, får du veldig mye “syden” for pengene. Det beste av alt er kanskje at flytiden bare er drøye halvannen time fra Oslo, og er du flink til å lete kan du finne flybilletter til Polen for et par hundrelapper.

 • Det vakre Grand Hotel i Sopot har utsikt mot Østersjøen og egen privat strand - her får du mye luksus for pengene.

  Det vakre Grand Hotel i Sopot har utsikt mot Østersjøen og egen privat strand - her får du mye luksus for pengene.

 • Den populære trebryggen i Sopot er Europas lengste. Her er det både liv og røre i sommerhalvåret.

  Den populære trebryggen i Sopot er Europas lengste. Her er det både liv og røre i sommerhalvåret.

Idyllisk og billig i Albania

De siste årene har Bulgaria vært et populært sydenland for nordmenn som ønsker lave priser, men nå har flere av oss oppdaget ferielandet Albania.

Albania er et av de billigste ferielandene i Europa, og perfekt for deg som drømmer om sol, strand og glitrende Middelhav. I Albania kan du sette deg på en hyggelig restaurant og spise for under hundrelappen, og en halvliter koster gjerne under en tier. Badevannet er like krystallklart og varmt som på de greske øyene eller i Kroatia.

 • Vannet er krystallklart utenfor kysten av Albania. Her fra en av strendene i Vlore.

  Vannet er krystallklart utenfor kysten av Albania. Her fra en av strendene i Vlore.

Tyrkia - billig luksus

Kikker du litt utenfor Europa, utmerker Tyrkia seg som et veldig billig og spennende ferieland. Prisnivået ligger nå ned mot en tredjedel sammenlignet med Norge, etter at den tyrkiske liren har falt jevnt mot den norske kronen de siste ti årene. Kystbyene ligger som perler på en snor langs den Tyrkiske rivieraen, med Antalya og Alanya som klare favoritter. Drømmer du om luksus er Bodrum et spennende valg - feriestedet beskrives gjerne som Tyrkias svar på St. Tropez.

 • Det gamle fortet i Alanya er verdt et besøk.

  Det gamle fortet i Alanya er verdt et besøk.

 • Tyrkia_Antalya_tekopp

Langtur?

Thailand har lenge vært en av nordmenns feriefavoritter, og “smilets land” har ofte under halvparten av norske priser. Nabolandet Vietnam er enda rimeligere og kanskje enda mer spennende og “uoppdaget”. Bali er også en drømmedestinasjon hvis du vil oppleve vakre strender, en aktiv vulkan og jungel med eksotisk dyreliv.

 • Phi-Phi øyene utenfor Krabi nås best med de sjarmerende longtail-båtene.

  Phi-Phi øyene utenfor Krabi nås best med de sjarmerende longtail-båtene.

Nordmenn elsker å reise til USA, men akkurat nå svir dollarkursen i norske lommebøker. Legger man turen litt lenger sør i det amerikanske kontinentet, får man mye mer ut av pengene. Land som Brasil og Argentina er billige ferieland for oss nordmenn, og siden landene ligger på den sørlige halvkule har de vinter fra juni til august, og sommer fra desember til februar.

 • Brasil er kjent for sin levende kultur, vakre strender, karneval og samba.

  Brasil er kjent for sin levende kultur, vakre strender, karneval og samba.

 • Det verdenskjente karnevalet i Rio de Janeiro arrangeres hvert år i februar eller mars måned. I år 2020 blir datoen 21.02-26.02

  Det verdenskjente karnevalet i Rio de Janeiro arrangeres hvert år i februar eller mars måned. I år 2020 blir datoen 21.02-26.02

Storbyfavoritter uten Euro

I Tsjekkia og Ungarn finner du de kulturelle hovedstedene Praha og Budapest, to av de flotteste byene i Europa. Ikke bare er byene vakre - prisnivået er omtrent halvparten av Norge. I Praha og Budapest kan du nyte storslått arkitektur, brolagte gater, koselige kafeer og gode restauranter. Mat og lokalt øl er spesielt billig i Budapest, spesielt hvis du styrer unna hovedgatene. Det er mange flyselskaper som tilbyr flyvninger til Praha og Budapest, og søker du på FINN reise på de rette datoene kan du finne flybilletter til under 1500 kr.

 • Karlsbroen ble påbegynt i 1357 og er et landemerke i Praha.

  Karlsbroen ble påbegynt i 1357 og er et landemerke i Praha.

Til disse storbyene flyr du billig og unngår Euro

 • Tett på elven ligger den storslåtte parlamentsbygningen. Her finner du også de ungarske kronjuvelene.

  Tett på elven ligger den storslåtte parlamentsbygningen. Her finner du også de ungarske kronjuvelene.

Billig Big Mac?

Har du hørt om Big Mac-indexen? Den måler hvor mye en Big Mac koster i ulike land i verden, omregnet i dollar. Big Mac-indexen brukes ofte for å fortelle noe om det generelle prisnivået i et land.

I følge Big Mac-indexen har land som Thailand og Kroatia halve prisnivået i forhold til Norge, mens Tyrkia, Albania og Makedonia ligger ned mot en tredjedel av norske priser.

Unngå dyr Euro - og ferien blir billigere!