Warszawa reisetips - dette må du oppleve

Warszawa reisetips - dette må du oppleve

Ønsker du tips til ting å gjøre i Warszawa? FINN Reise gir deg oversikt over noe av det du kan oppleve i Polens hovedstad.

Mindre enn to timers flytur fra Gardermoen, finner du et mylder av kulturelle godbiter, et spennende natteliv og fantastiske shoppingmuligheter. Polens hovedstad flyter nærmest over av opplevelser for deg som ønsker en langhelg fylt til randen av happenings. La oss starte med noe av det beste: shopping. Polen er med i EU, men ikke Euro-samarbeidet. Med den lokale valuta er dermed prisene langt lavere enn her hjemme og gjør shoppingen enda morsommere.

Unngå svindyr Euro i Polen.

Shopping

Marszalkowska i sentrum av Warszawa ligger Galeria Centrum det største av mer enn 20 kjøpesentre i hovedstaden. Selv om det er størst, er det Zlote Terasy som er det mest populære. Kjøpesenteret er topp moderne og har over 200 butikker og åtte kinosaler!

Markedene i byen er også verdt å besøke. Det omfangsrike Targowisko Bakalarska er et imponerende marked med et enormt utvalg. Markedet har mer enn 500 paviljonger og 700 salgsboder, så her er det mulig å finne noe for enhver smak. Vi anbefaler også Kolo Bazar der du kan finne finurligheter som polske tannkremplakater fra før krigen, antikviteter og vinylplater.

Restauranter

Det er kanskje ikke mange nordmenn som har assosiasjoner til polsk mat, men vi kan love deg at restauranttilbudet svarer til høye forventninger. Tradisjonell polsk mat inneholder gjerne svinekjøtt, bacon, pølser, poteter, surkål og tykke, brune sauser. Og tallerkenene fylles til randen. Honoratka Restaurant i Miodowa er en av byens eldste spisesteder, og det hevdes at Fredrik Chopin i sin tid var en av stamgjestene. Restaurant Przy Zamku serverer også god, polsk mat. Spisestedet ligger vis a vis slottet og er derfor enkelt å finne.

 • Gamlebyen i Warszawa i Polen

  Gamlebyen i Warszawa i Polen - Foto: Getty Images

 • Marked i Warszawa i Polen

  Marked i Warszawa i Polen - Foto: Getty Images

Gamlebyen i Warszawa

I gamlebyen bugner det av ekte polsk håndverk og et rikt utvalg rimelige smykker og krystall. Kvaliteten varierer, og følger gjerne prisene, så sjekk nøye før du drar kortet. Gamlebyen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og her kan du oppleve arkitektoniske severdigheter på rekke og rad. Mursteinshusene står tett i tett, og utgjør i seg selv en av gamlebyens severdigheter. Det gjør også Slottsplassen, Sigismundsøylen og Jesuittkirken som er verdt å se.

Warszawa er stolt av juletradisjoner, så gamlebyen og gatene rundt blir overdådig pyntet til jul. Rett vest for gamlebyen ligger Wola der du finner et ekte, tradisjonelt julemarked.

Hotell i Warszawa

Sammenlignet med norske priser er hotellene i sentrum rimelige, selv om du selvfølgelig finner alle prisklasser og luksushoteller også her. I gangavstand til torget i gamlebyen og slottet, ligger Hotel Ibis, et hotell med enkle rom og rimelige priser. 5-stjerners hotellet Westin Warszawa ligger i forretningsstrøket, der finner du alt du kan tenke deg av fasiliteter som bar, restaurant, treningsstudio, sauna og businessenter.

Les også:

Verdt å vite: I Polen unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

 • Warszawa Castle Square i Gamlebyen

  Warszawa Castle Square i Gamlebyen - Foto: Getty Images

 • Krakowskie Przedmiescie street i Warszawa

  Krakowskie Przedmiescie street i Warszawa - Foto: Getty Images

Været i Warszawa de neste 7 dagene

 • Lørdag -1°
 • Søndag -1°
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.