Gdansk reisetips - shopping, restauranter og spa

Gdansk reisetips - shopping, restauranter og spa

Planlegger du en langhelg eller ferietur i turistmagneten Gdansk og ønsker tips til shopping, restauranter og spaopplevelser? FINN Reise gir deg gode råd.

Publisert 8. april 2019 kl. 14.18

Havnebyen Gdansk, nord i Polen har blitt turistenes favoritt. Her finner du milelange strender, fantastiske og unike shoppingmuligheter, opplevelsesrike utflukter og spa. I gamlebyen, langs bryggen og ellers i byen, bugner det av shoppingmuligheter. Smykker av rav og diverse krystallprodukter får du til en svært hyggelig pris. Anbefaler og så å teste den lokalproduserte urtelikøren Danziger Goldwasser, en likør med bittesmå gullflak i 22 karat. Gullet til tross; prisen vil ikke skremme deg.

Opplev gamlebyen i Gdansk

Du må ikke unngå å besøke den vakre gamlebyen når du er i Gdansk. I de sjarmerende, trange gatene finner du puber, kafeer, gode restauranter og historiske bygninger. En spasertur gjennom hovedgaten Dluga, som strekker seg fra Brama Wyzynna til Zielona Brama. Derifra gjennom Mariacka-gaten med Bazyliuka Mariacka, Mariakirken, som er verdens største mursteinskirke. Går du opp i toppen av kirken kan du nyte utsikten over store deler av Gdansk. Fortsett videre på en spasertur langs elven.

Havneområdet

Langs havneområdet ligger restauranter med uteservering og fortauskafeer på rad og rekke, det kan faktisk sammenlignes med Bryggen i Bergen. Husene ligger tett i tett med ulik arkitektur, og du kan velge og vrake i et stort utvalg av kafeer og restauranter. Her finner du også en mengde små butikker som er verdt et besøk. Prisene er heller ikke til å grine på nesa av, de er langt lavere enn i Norge.

Besøk nabobyene Gdynia og Sopot

Gdansk, Sopot og Gdynia ligger langs Østersjøen med endeløse, vakre strender. En liten togtur tar deg først til Sopot, og deretter til Gdynia. Disse tre byene har fått tilnavnet trippelbyen, og regionen har tilsammen mer enn én million innbyggere. I likhet med Gdansk, byr også Gdynia og Sopot på fantastiske havneområder, strender og romantiske solnedganger.

Sopot
passer perfekt for deg som vil ta livet med ro noen dager. Her finner du koselige fortauskafeer, myldrende uteliv og shopping for alle. Byen er kjent for sin 511 meter lange pir. I enden av piren har du mulighet til å besøke det kjente fyrtårnet, der du fra toppen kan se hele byen fra et fugleperspektiv.

Gdynia var fra gammelt av en fiskerlandsby, men er idag en moderne havneby. Man kan gå langs hele havneområdet, men det mest populære området er Jan Pawel Alle. Her ligger fiskerestauranter, kafeer og små butikker på rad og rekke. Anbefaler å ta kveldsturen hit, da er det et yrende folkeliv.

Orlowo
som ligger mellom Sopot og Gdynia, er et typisk feriested av det mer eksklusive slaget. Det mest karakteristiske her er den store klippen som ruver ut mot havet, og skygger for at man kan se direkte mellom Sopot og Gdynia.

Shopping i Gdansk

Byen har flere store kjøpesentre. I gamlebyen finner du det hypermoderne Madison Shopping Gallery som er hele 15.000 kvadratmeter stort og nærmere 100 butikker og spisesteder. I den nordlige bydelen Wrzeszcz finner du Galeria Baltycka med mer enn 200 butikker og restauranter. Er du på utkikk etter mer unike varer, vinylplater og fersk mat, anbefaler vi markedet Hala Torgowa. Den store markedshallen ble renovert i 2006. Da ble det også oppdaget at hallen sto på en kirke fra 1100-tallet. Kirken er nå et museum og åpent for alle.

Restauranter i Gdansk

Polsk mat er smakfullt og raust. Store porsjoner sørger for at du blir mett til en hyggelig penge, og maten består som regel av svinekjøtt, bacon, pølser og poteter med surkål. I tillegg er det et enormt utvalg av supper på de tradisjonelle menyene. Gdansks fremste restaurantgate heter Ulitsa Piwna, og er en parallellgate til hovedgaten Dluga i Gamlebyen. Enkelte restauranter utmerker seg, og vi kan spesielt anbefale et besøk på Brovarnia og Goldwasser. Er du vegeterianer anbefales et besøk på restauranten Green Way, som ligger i hovedgaten Dluga.

Spa i Gdansk og Sopot

Ønsker du å benytte oppholdet til deilig, avslappende spa-behandlinger og følelsen av luksus? Det er et stort utvalg av salonger og hoteller både i Gdansk og Sopoto, og her er noen tips. Hilton Gdansk ligger sentralt til i byen, med shopping- og restauranttilbud i umiddelbar nærhet. Hotellet får meget god score, og tilbyr blant annet svømmebasseng, treningsrom og spa-avdeling. Radisson Blu Hotel Gdansk ligger sentralt til ved hovedgaten i gamlebyen, og med Forum shoppingsenter rett ved. Spa-behandlingene anbefales på det varmeste. Five Senses float spa, magisk og avslappende godt er tilbakemeldingene fra brukerne. I Sopot finner du Balola spa og velvære og Beauty Ekspert Sopocki Styl som tilbyr alt du kan tenke deg av spa-behandlinger. Sheratot Sopot Spa har perfekt beliggenhet rett ved stranden i Sopot, her kan du virkelig skjemme bort deg selv og din kjære - og bare nyte. Da spa-behandlinger er veldig populært, og ikke minst helt andre priser enn vi er vant til, så anbefaler vi at du forhåndsbestiller tid for dine behandlinger.

Verdt å se i Gdansk

Les også:

Været i Gdansk de neste 7 dagene

  • Søndag 17°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 18°
  • Onsdag 19°
  • Torsdag 17°
  • Fredag 16°
  • Lørdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Verdt å vite: I Polen unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!