Istanbul reisetips - byen der øst møter vest

Istanbul reisetips - byen der øst møter vest

Drømmer du om en storbyferie i Istanbul? Her får du tips til hva du kan gjøre i byen der øst møter vest.

Publisert 30. juni 2022 kl. 16.24

Ingen vet nøyaktig hvor mange som bor i Tyrkia sin største by, Istanbul, men det antas at det er cirka 15 millioner mennesker. De fattigste bor i parkområder i åsene rundt byen, mens det store flertallet bor rundt de sentrumsnære områdene. Bebyggelsen er omtrent likt fordelt mellom den europeiske og den asiatiske delen av byen på hver sin side av sagnomsuste Bosporos.

Istanbul er delt i to takket være Bosporos. I den europeiske delen finner du Sultanahmet med de største severdighetene og turistattraksjonene. Eminöu er best kjent for folkelivet og ligger ved Bosporos og Det gylne hornet (Istanbuls lengste bukt). Beyoglu ligger på høyden over Det gylne hornet, mens byens paradegate Istikal og Taksim utgjør sentrumskjernen. Istanbul er et reisemål for en virkelig storbyferie av de sjeldne.

Den asiatiske delen er mindre attraktiv for turister. Den består av Kadkö, hvor du finner hotell, butikker og store matmarked. I Moda, som er et velstående villaområde ved Marmarasjøen, opplever du også spennende og gode restauranter. På Prinsøyene, ni grønne korallrøyer i Marmarasjøen, er det fint å reise til når du vil ha en ferie bort fra storbylivet.

Når shopping- og opplevelses-lysten har stilnet, anbefaler vi en av fortauskafeene langs Bosporos. Herfra kan du nyte kaffen og noe søtt, samtidig som du opplever delfinene svømme om kapp med store lasteskip. Eller ta en av turistbåtene på Bosporos som går i skytteltrafikk mellom Asia og Europa. På The Majestic Cinema kan du trekke deg tilbake til en kinoopplevelse, her vises både tyrkiske, engelske og amerikanske storfilmer.

Hvis du ønsker å få maksimalt ut av din ferie, anbefaler vi at du leier privat guide. De kan leies i det antallet timer du ønsker, og har detaljkunnskap om byen. En rask og effektiv måte å bli kjent med Istanbul på.

Det er trygt å reise til Tyrkia. Hvis du er i tvil, kan du sjekke reiserådene til Utenriksdepartementet, UD.

Verdt å vite: I Tyrkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Været i Istanbul de neste 7 dagene

  • Fredag 23°
  • Lørdag 28°
  • Søndag 28°
  • Mandag 29°
  • Tirsdag 28°
  • Onsdag 28°
  • Torsdag 29°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.