Tromsø med barn – 4 tips til ting å gjøre

Tromsø med barn – 4 tips til ting å gjøre

Tromsø byr på mye kultur og historie, og byen er et eldorado for utendørsentusiaster med tilsynelatende uberørt villmark rett rundt hjørnet. Ta med barna og opplev polareventyret! Her er FINN reises 4 tips til ting å gjøre med barn i Tromsø.

 1. Fjellheisen i Tromsø

  Fjellheisen i Tromsø - Foto: Getty Images

  Fjellheisen ble bygget av Brødrene Jackobsen Rederi som den gang drev stort innen fangst, fiske og ekspedisjoner i Arktis og Antarktis. Helt siden åpning i 1961 har gondolheisen vært en stor attraksjon i Tromsø. De to gondolene, en rød og en gul, har helt siden oppstarten vært dekorert med en sel og en isbjørn som symbol på stolthet og tradisjon.

  Hvert år besøker 118 000 gjester den populære attraksjonen som tar deg opp til Storsteinen på Fløya, 421 moh. Fra utsiktsplatået ved Fjellheisen vil du vil ha panoramautsikt over Tromsø og de omkringliggende øyer og fjorder.

  Fjellheisen er et utmerket utgangspunkt for ulike turer videre innover fjellene, blant annet til majestetiske Tromsdalstinden 1238 moh. Fra fjellheisen har du også gode muligheter til å oppleve nordlys i perioden september til mars.

 2. Nordnorsk Vitensenter

  Nordnorsk Vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelsessenter, med nesten hundre interaktive installasjoner. Her kan både voksne og barn leke, utforske og ha det gøy med realfag og teknologi.

  Du finner også Norges største planetarium på Vitensenteret. I en kuppel på 360˚ oppstår følelsen av å være med ut i verdensrommet mens planter, stjerner og galakser svever forbi. Opplev nordlyset som om du var utendørs under planetarium-hvelvingen!

 3. Tur til Telegrafbukta, Sydspissen og Folkeparken

  Fint å stå på skøyter på Prestvannet i Tromsø - Foto: Getty Images

  Dette er et av Tromsøs mest brukte friluftsområder som besøkes av folk i alle aldre og tilbyr morsomme aktiviteter året rundt. Turen tar ca. 1,5 time én vei og egner seg godt hele året som en enkel luftetur med sentrum som utgangspunkt. Du kommer deg også hit enkelt med sykkel, buss eller bil.

  Telegrafbukta er et svært mye brukt badeområde om sommeren, men egner seg like godt til spaserturer i fjæra på vinterstid. Langs sydspissen går en turvei som er tilpasset rullestolbrukere med benker og bålplasser.

  Folkeparken er det største grøntområdet på Sør-Tromsøya, og er Sør-Tromsøyas viktigste nærturområde. Det har en rik og variert vegetasjon med planter som er verneverdig i nasjonal sammenheng.

 4. Polaria – en arktisk opplevelse

  På Polaria i Tromsø kan du se kongekrabber - Foto: Privat

  I den spesielle bygningen som forestiller isblokker skjøvet på land av det barske havet i Arktis, finner du Polaria. Ta med hele familien på denne arktiske opplevelsen, kun fem minutters gange sør for Tromsø sentrum.

  Polaria ble etablert i forbindelse med flyttingen av Norsk Polarinstitutt til Tromsø, og gjennom kunnskapsbaserte utstillinger skal Polaria speile klima- og miljøforskningen som foregår i arktiske strøk.

  Opplevelsessenteret tilbyr også panoramakino, der du kan se filmene “Northern Lights in Arctic Norway” og “Svalbard – Arktisk Villmark”, og du kan besøke det arktiske akvariumet. Barn og voksne får lære hvordan isen smelter i Arktis, hvordan dette påvirker natur- og dyreliv, og hvordan forskere jobber i disse områdene.

Været i Tromsø de neste 7 dagene

 • Fredag -1°
 • Lørdag -6°
 • Søndag -8°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -5°
 • Onsdag -7°
 • Torsdag -8°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.