Kjærestetur i Tromsø – 5 romantiske tips

Kjærestetur i Tromsø – 5 romantiske tips

Tromsø går som kjent under navnet Nordens Paris, og det vil vel si at her finner du alt du trenger for å pleie kjærligheten. Dette får du ikke oppleve på kjærestetur i Paris, men det skaper desidert romantiske minner for livet. Her er FINN reises fem romantiske tips til kjærestetur i Tromsø.

 1. Midnattssol- eller nordlyskonserter i Ishavskatedralen

  Tromsø byr på romantiske øyeblikk for deg og din kjære hele døgnet. I sommersesongen kan du nyte midnattssolkonserter i Ishavskatedralen – med akustiske toner fra norske folkemelodier og klassisk musikk, mens midnattssolen strømmer inn gjennom kirken. Den samme opplevelsen får du i februar og mars hver helg, da det arrangeres nordlyskonserter i Ishavskatedralen. Begge arrangementene har konsertstart kl. 23:00.

 2. Lyngen North – Iglo for to

  Utsikt over Lyngsalpene - Foto: Getty Images

  Ta romantikken til nye høyder i en glassiglo på 70 grader nord. Hos Lyngen North på Spåkenes kan du og din kjære sitte under stjernehimmelen i en glassiglo mellom fjord og fjell, og vente på et nordlys som kanskje kommer. Her trenger du ihvertfall ikke fryse mens du venter. Glassigloene er utstyrt med 360 graders panoramautsikt, gulvvarme, varmepumpe, kjøkken og bad.

  I stjerneklare netter reiser de 1600 meters høye Lyngsalpene seg opp av den nattsvarte fjorden, og utgangspunktet for Aurora Borealis til å vise seg, har sjeldent vært bedre. Den mest romantiske nordlysopplevelsen med en du er glad i.

  Ca. 3 timers kjøretur fra Tromsø.

 3. Vandring i Arktisk Botanisk hage i Breivika

  Blomstring i botanisk hage i Tromsø - Foto: Getty Images

  I Tromsø er det fullt av naturskjønne plasser, men noe litt utenom det vanlige finner du i Arktisk Botanisk hage i Breivika. Her kan du gå på romantisk vandring med én du er glad i blant sjeldne planter, plener og små bruer. Hagen er en del av Universitetsmuseet i Tromsø og med sin beliggenhet på nesten 70 grader nord, kjent som verdens nordligste hage. i 2018 kom den på The Guardian’s topp 10-liste over de flotteste botaniske hagene i verden.

 4. Nordlys overnatting i lavvo

  Nyt det fantastiske nordlyset i Tromsø - Foto: Getty Images

  Er du og din kjære glad i friluftsliv og utendørsaktiviteter, bør dere prøve en overnattingstur i lavvo under nordlyset – omgitt av vakkert landskap. Denne turen kan også passe for en familie. På dagen kan dere utforske området og finne det beste stedet å være for å jakte på nordlyset om kvelden og natten. Overnattingen vil være i en trelavvo uten strøm og med enkle toalettforhold (ingen dusj). Med en varmeovn og god sovepose på toppen av reinsdyrskinn, holder du deg varm. Dere får servert tradisjonell samisk suppe, Biddos, til middag, og norsk frokost om morgenen. Turen arrangeres av Tromsø friluftsenter.

 5. Midnattsol på Sommarøya

  Midnattssola fra Sommarøya utenfor Tromsø - Foto: Getty Images

  I to måneder av året kan du oppleve midnattssola på Sommarøya. De kritthvite strendene og det turkise havet har gitt øya tilnavnet det arktiske Karibia, med en vesentlig forskjell – midnattssola. Ta med din kjære på tur til Sommarøya fra midten av mai til midten av juli, og opplev dagslys døgnet rundt. Fra balkongen på hotellrommet kan dere nyte endeløse sommernetter og trekke inn den friske sjøluften. Besøk Hillesøytoppen, 211 moh, for å se solen danse langs horisonten mot åpent hav.

  Sommarøya ligger ca. 1 times kjøretur fra Tromsø sentrum.

  Bacalao pa stranda i midnattssol Sommarøy, Tromsø - Foto: Alexander Benjaminsen / Visitnorway.com

Været på Sommarøya de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag -2°
 • Søndag -5°
 • Mandag -3°
 • Tirsdag -4°
 • Onsdag -5°
 • Torsdag -5°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Været i Tromsø de neste 7 dagene

 • Fredag -1°
 • Lørdag -6°
 • Søndag -8°
 • Mandag -2°
 • Tirsdag -5°
 • Onsdag -7°
 • Torsdag -8°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler!