Tromsø - 5 tips til gratis aktiviteter i ishavsbyen

Tromsø - 5 tips til gratis aktiviteter i ishavsbyen

Kulturlivet i Tromsø holder et høyt nivå, og du finner alltid noe å gjøre i ishavsbyen. Er lommeboken litt tom så er det ingen grunn til å fortvile. Her får du FINN reises 5 tips til gratis aktiviteter i ishavsbyen.

 1. Glasshytta Blåst

  Verdens nordligste glassblåserstudio er lokalisert på Tromsøya. Her er det gratis inngang, og alle er velkomne til å se hvordan glassblåsing foregår.

  Det er åpent mandag til lørdag, men produksjon av glass foregår kun i ukedagene. Alt er designet på Glasshytta Blåst, og håndlaget på den tradisjonelle måten. Om du finner noe fint du vil ta med hjem, er det fullt mulig. De er kjent for å være mestere i sikker pakking av glass!

 2. Perspektivet museum

  Perspektivet museum har gratis inngang og ligger i en verneverdig bygning – Cora Sandels hjem fra 1838. Her kan du se skiftende kulturhistoriske og samtidsaktuelle utstillinger om mennesker og begivenheter som preger Tromsø som bysamfunn.

  Sommerårpent friluftsmuseum i Folkeparken med gratis omvisning på søndager. Café og museumsbutikk.

  Tromsdalstinden sett fra Tromø - Foto: Getty Images
 3. Hella – populært utfluktsmål fra Tromsø

  Hella er en kulturhistorisk perle og et kjent utfartssted i Tromsø. Her er det meget godt fiske fra svabergene, omkranset med gamle hus flyttet fra Tromsø. Nyt den fantastiske utsikten mot Ryøya ute i strømmen, hvor moskus er satt ut, og de 1200 meter høye Bentsjordtindene. Havstrømmen her er den sterkeste i Hurtigruteleia.

 4. Verdens nordligste botaniske hage

  Med sin beliggenhet på nesten 70 grader nord er Botanisk hage i Tromsø verdens nordligste. Hagen er åpen hele året, og har gratis inngang – ingen gjerder eller porter.

  Blomstersesongen starter vanligvis de første dagene i mai og varer helt til snøen kommer, som vanligvis er ut oktober. Det er likevel vakkert å besøke parken i vintersesongen med de flotte stenlandskapene i kombinasjon med eviggrønne busker. Er det mye snø, kan du gå på ski gjennom parken.

  Blomstring i botanisk hage i Tromsø - Foto: Getty Images
 5. Nordnorsk Kunstmuseum

  Nordnorsk Kunstmuseum er et kraftsenter for kunstfelt i Nord-Norge, med internasjonale ambisjoner og perspektiver. Museets utstillinger viser hvordan Nord-Norge helt fra tidlig på 1800-tallet, har gjort sterkt inntrykk på besøkende kunstnere. Her prioriteres det å vise kunst som tar opp relevante tema for nordområdene, som klimaforandringer, livsgrunnlag, samfunnsliv og urfolkstema.

  Museet holder åpent alle dager fra kl 10-17.

Været i Tromsø de neste 7 dagene

 • Fredag -13°
 • Lørdag -4°
 • Søndag -7°
 • Mandag -4°
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.