Tips til musikal i London West End

Tips til musikal i London West End

Musikal i London er noe helt annet enn teater og musikal i Norge. Det er en opplevelse for livet, og noe som er like gøy for barn og voksne. Her får du FINN Reises tips til musikal i London West End.

Konserter og musikaler i London er big business og mange av de kjente musikal-klassikerne som Mamma Mia og Les Miserables tiltrekker seg store mengder hvert år, og av den grunn spilles de år etter år. Det største området for musikal finner du i West End-området rundt Leicester Square og Shaftesbury Ave. Dette er midt i London sentrum og du kommer deg enkelt hit med kollektivtransport. Husk at trafikken i London kan være en utfordring, både med taxi og kollektivt, så beregn god tid. Noen ganger kan undergrunnen gå ganske raskere, så du slipper å sitte i kø.

Billettprisene i West End kan være mer kostbare enn andre steder, men om du er ute i god tid og forhåndsbestiller billetter eller velger å se musikal på en rolig ukedag, kan du få billetter til en billig penge. Et godt tips når du skal på musikal, er å bestille drikke til pausen på forhånd. Ja, du leste riktig. Da slipper du å bruke hele pausen på å stå i kø i baren, så du ikke rekker å gå på toalettet.

 • Bilde av Shaftesbury Avenue i West End- London

  Shaftesbury Avenue i West End- London - Foto: Getty Images

De mest populære musikalene

Her er et utvalg av de mest populære musikalene gjennom tidene. Sett av millioner av mennesker og topper bestselgerlistene hvert år. Velg din favoritt her:

The Lion King – en prisbelønnet musikal for hele familien. Opplev Disneys utrolige familiefilm Løvenes Konge som musical. Med musikk av Elton John og Julie Taymors kritikerroste oppsetning, er The Lion King en av de mest fantastiske musikalene som noensinne er laget, både i og utenfor London.

Mamma Mia – en av de mest populære musikalene noensinne! ABBA står bak all musikken og det er bare å gjøre seg klar til å synge med på alle de store hitene. Musicalen spilles på Novello Theatre i London og uansett alder, vil du få en opplevelse for livet på en musikal som Mamma Mia.

Thriller Live – den ultimate hyllesten av popkongen, Michael Jackson. Thriller Live er en konsertopplevelse med spektakulære multimedia-effekter og fantastisk koreografi. Alt for å revitalisere Michael Jacksons “cutting edge” dansetrinn og karakteristiske hits på scenen. Et show du sent vil glemme!

Phantom of the Opera – musikalen over alle musikaler og en ren glede for musikkelskere. Andrew Lloyd Webbers mesterverk feiret sitt 30-års jubileum i 2016, og bare fortsetter å fengsle publikum på Her Majesty’s Theatre i London West End, etter mer enn 11. 000 forestillinger. Opplev klassikeren som har vunnet over 50 priser!

Les Misérables – musikal-klassikeren med sin ikoniske musikk. Cameron Mackintoshs legendariske produksjon av Boublil og Schönbergs Les Misérables er en verdensomspennende hit. Sett av mer enn 70 millioner mennesker i 43 land og på 22 språk rundt om i verden, bryter den fortsatt billettsalgrekorder overalt. Sørg for å få oppleve den magiske musikalen!

 • Bilde av Liberty & Co i West End i London

  Liberty & Co i West End i London - Foto: Getty Images

Du vil oppdage at det finnes utallige steder å få kjøpt billetter til musikal når du går i London sentrum. Det finnes knapt en kiosk eller souvenirbutikk som ikke selger billetter til musikaler. Samtidig er det mange useriøse og langt fra alle er til å stole på. Du kan fort risikere å møte opp på teateret uten gyldig billett.

Om du velger å kjøpe billett til en musikal når du først er i London så anbefaler vi at du enten går direkte i billettluken på teateret eller møter opp tidlig på TKTS, midt på Leicester Square.

Været i London de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.