Tips til transport i London

Tips til transport i London

London har et av de største og mest urbane kollektivtransport i verden, med integrerte buss-, elve- og veisystemer som spenner over byens 32 bydeler. Her får du FINN Reises tips til transport og kollektivtrafikk i London.

Transport til og fra flyplassene

Alle de tre største flyplassene, Heathrow, Gatwick og Stansted, ligger i god avstand til London sentrum, så det er viktig å planlegge på forhånd. Heldigvis gjelder det store transportnettverket i London også mellom hovedflyplassene. I hovedsak så velger du mellom tog, som er raskest, eller buss og t-bane, som er det billigste. Fra Gatwick flyplass kan du ta Gatwick Express, ekspresstog som tar deg direkte til Victoria Station, London sentrum på ca 35 minutter. Avgangene går med 15 minutters mellomrom

Flyr du til Stansted finner du togstasjonen like under terminalbygningen og ekspresstoget tar deg direkte til London på ca. 45 minutter. Stansted Express har ankomst til Liverpool Street Station, og avgangene går hvert 15. minutt.

Fra både Gatwick og Stansted kan du velge å ta buss inn til sentrum, som er det billigste alternativet, men da bruker du fort halvannen time.

Heathrow er den nærmeste flyplassen, og den raskeste måten å komme seg til sentrum er med ekspresstog. Heathrow Express går hvert 15. minutt og tar deg direkte til Paddington station på 15 minutter. Slipp køen og gå direkte på toget fra ankomsthallen. Du kan også velge det billigste alternativet fra Heathrow som er t-bane, eller også kjent som “tuben”. Da kommer du deg inn til London sentrum på ca. 1 time.

Oystercard

Det er langt mellom attraksjonene i London, og om du skal få med deg mest mulig i løpet av en dag, må du bruke kollektivtransport. Da er det Oystercard som gjelder. Det er et reisekortet som brukes som et betalingskort på undergrunnen (“the tube”) og buss (gjelder også elve-bussene til MBNA Thames Clippers), og på de fleste togreiser med National Rail og DLR. Du kjøper kortet på en stasjon, fyller opp med et beløp som du bestemmer. Deretter er det bare å begynne å reise rundt, så trekkes det korrekte billettbeløpet fra kortet når du piper det ved på- og avstigning. Unngå å kjøpe enkeltbilletter, du sparer både tid og penger med Londons mest brukte kort.

Utforsk byen med Hop-on Hop-off

Det er mye å utforske i en storby som London, og om du vil oppleve mest mulig er dette det beste alternativet for deg. På Big Bus dobbeldekker bussene kan du hoppe av og på ved mer enn 50 stopp på tre forskjellige ruter, hvor alle ligger i nærheten av landemerker og severdigheter. Utforsk byen i ditt tempo med én, to og tre dagers billett.

London taxi

I en by som London er ikke taxi alltid det beste alternativet på grunn av trafikken. Men Londons sorte taxier er et verdenskjent landemerke for byen og det er gøy å oppleve. Du finner taxiene overalt og de kan stoppes hvor som helst. Taxiene operer med taksameter og foretrekker kontanter. Husk på at hvis du har en avtale på andre siden av byen, kan det være at undergrunnen går raskere enn å praie en taxi. Ingen liker å sitte fast i kø...

Les også:

 • Bilde av de velkjente bussene som sees overalt i London

  De velkjente bussene sees overalt i London - Foto: Getty Images

 • Bilde av yrende liv på Liverpool Street Station i London

  Yrende liv på Liverpool Street Station i London - Foto: Getty Images

Været i London de neste 7 dagene

 • Torsdag 12°
 • Fredag 14°
 • Lørdag 12°
 • Søndag 14°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 12°
 • Onsdag 13°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.