Liverpool - reisetips til ting å gjøre

Liverpool - reisetips til ting å gjøre

Det første man gjerne tenker på når det er snakk om Liverpool er som oftest fotball, og det med god grunn, byen har en vanvittig fotballkultur. Men Liverpool har faktisk veldig mye annet å tilby enn bare fotball. Her får du FINN Reises tips til ting å se og oppleve i Liverpool.

Selv om mange kanskje tror at Liverpool er mest for fotballinteresserte, er dette bare et en del av hva du kan oppleve i denne populære byen. Med sine historiske bygg, underholdningsmuligheter, shopping og ikke minst de flotte strendene utenfor byen, er det ikke rart at Liverpool blir sett på som et av de bedre stedene å besøke i England.

Shopping

Litt shopping er et must for mange på storbyferie. Liverpool One er et gigantisk shopping-, bolig- og fritidskompleks midt i hjertet av byen. Liverpool One er det perfekte stedet for hele familien da de har noe å tilby alle og enhver, enten det er high end fashion og kjente designere, et måltid på Pizza Hut, eller hvorfor ikke gå på kino på senterets egen ODEON Cinema. Liverpool One har med andre ord alt!

Tips! Om du ønsker å holde eventuelle barn aktive mens du går bananas på shopping så er det bare å ta turen til The Dome som holder daglige workshops og forestillinger for barn.

Walker Art Gallery

Walker Art Gallery holder en stor variasjon av utstillinger med noen av de utroligste maleri, skulpturer og kunstverk som kan dateres helt tilbake til 1200-tallet! Her finner du alt fra lokale skolebarns kunst, til Pablo Picasso's tegninger. Walker Art Gallery er det perfekte stedet for en dag med kunst og kultur, og har du med barn er det ingen grunn til bekymring. Galleriet tilbyr en rekke aktiviteter for barn, blant annet skulpturskissering og kunstfester. Walker Art Gallery vil garantert gi gjestene sine en god dose kulturpåfyll!

 • Bilde av ny og gammel arkitektur i Liverpool

  Ny og gammel arkitektur i Liverpool - Foto: Getty Images

The Beatles Story

Hvem kan vel ikke nevne ihvertfall en sang av det legendariske bandet The Beatles? Visste du at verdens største og permanente utstilling av bandet finnes nettopp i Liverpool? Den prisvinnende utstillingen, The Beatles Story, gir besøkende en dyp innsikt i bandets liv, og tar deg med på reisen som gjorde de fire talentene til verdensstjerner. Utstillingen er nøye gjennomført, og alt interiør er skapt fra bandets unike stil. Den vanvittige, data-genererte animasjonen, The Fab 4, gir bandet nytt liv, og er et must å få med seg. Denne uforglemmelige opplevelsen vil du ikke gå glipp av.

 • Bilde av gateskiltet Penny Lane, en sang som Beatles ga ut i 1967. En legendarisk gate i Liverpool

  Beatles ga ut sangen Penny Lane i 1967, legendarisk gate i Liverpool - Foto: Getty Images

Liverpool Cathedral

Den historiske bygningen fra tidlig 1900-tallet har tittelen som Storbritanias største katedral, og den femte største i verden. Liverpool Cathedral er åpen for besøkende fra hele verden, og holder ofte en rekke eventer, fra kunstutstillinger til historiske turer.

Museum of Liverpool

Museum of London har en helt unik geografi, kultur og historie, og vil gi deg muligheten til å lære hvordan havna, befolkningen og deres kreative og sportslige historie har forment byen til hva den er i dag. Museet har en herlig beliggenhet helt ved vannkanten, og har blitt byens helt spesielle landemerke. Dronning Elisabeth II og Hertugen av Edinburgh var begge til stede under åpningsseremonien, og museet har senere vunnet flere priser, blant annet Council og Europe Museum Prize i 2013. En utstilling verdt å få med seg er The Waterloo Lives som markerer 200 årsjubileet siden slaget ved Waterloo.

 • Bilde av Liverpool Cathedral

  Katedralen i Liverpool - Foto: Getty Images

Liverpool Empire Theatre

Midt i hjerte av byen ligger Liverpool Empire Theatre, et fantastisk underholdningssted som fokuserer på å tilby noe for enhver smak og aldre. Fra storslåtte musikaler, til barneforestillinger, til standup show. Liverpool Empire Theatre er med andre ord perfekt for en romantisk date, en familiekveld, eller en tur ut med vennegjengen, og du kan være sikker på at det vil bli en uforglemmelig opplevelse.

 • Bilde av en fantastisk strand rett utenfor Liverpool

  Fantastiske strender rett utenfor Liverpool - Foto: Getty Images

Våre tre favorittips for restauranter i Liverpool.

Alma De Cuba- Hvorfor ikke prøve noe litt annet enn det klassiske britiske kjøkken? Ja, for Liverpool har så mye annet å by på. Alma De Cuba finner du i den tidligere St. Peters Catholic church. Bygningen er den første kirken i Liverpool som er gjort om til et sosialt sted. Menyen tilbyr en spennende blanding av de spanske, latin-amerikanske og karibiske kjøkken. Prøv deg på en ekte tradisjonell paella, eller den klassiske jamaicanske jerk chicken, og kvelden er ikke komplett uten en ekte cubansk mojito eller to!

Adr: St. Peters Church, Seel Street.

Hanover Street Social- Liverpool er kjent for sin historiske arkitektur og Casartelli bygningen er et symbol på nettopp dette. Bygningen er en nøyaktig kopi av den originale bygget med samme navn som ble bygget i 1760. Casartelli er en av de hippeste stedene i byen, og Hanover Street Social drar god nytte av dette da restauranten ligger i første etasje i denne legendariske bygningen. Restauranten tilbyr prisvinnende cocktails, en sprudlende atmosfære og deilige matretter. Hanover har en bred meny med et stort utvalg både kjøtt-, fisk-, og vegetarretter, så du kan være sikker på at alle du reiser med vil finne noe på den spennende menyen.

Adr: 16-20 Hanover Street

The Bastion Bar & Restaurant- Reiser du tilfeldigvis med en Liverpool FC fan? Da kan du kanskje overraske vedkommende med en tur til denne livlige restauranten. Nei det er ikke en fotball pub, men en restaurant som tilhører The Shankly Hotel midt i hjertet av Liverpool sentrum. Den spesielle restauranten tilbyr en helt unik matopplevelse midt i den spennende verden til Bill Shankly - en av Liverpool FCs beste og mest legendariske fotball managers. Maten er elegant satt sammen og tilbyr en a la carte meny, unik Afternoon Tea og en variert frokost- og lunsjmeny. Alt nytes midt inne i det fantastiske museet fylt med Bill Shanklys mest minneverdige gjenstander. Dette er restauranten for deg som er en ekte Liverpool FC fan, eller reiser med en…

Adr: The Millenium Building, 60 Victoria Street

Liverpool har så mye mer å by på, men etter å ha blitt inspirert av dette er du nok klar for å slenge deg på bølgen og besøke denne historiske byen i England.

Været i Liverpool de neste 7 dagene

 • Onsdag -1°
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.