Stockholm reisetips - dette bør du oppleve i Sveriges hovedstad

Stockholm reisetips - dette bør du oppleve i Sveriges hovedstad

Stockholm er en spennende by å utforske. Her finner du vår guide til steder og opplevelser du absolutt ikke vil gå glipp av når du besøker söta brors hovedstad.

Stockholm er på lik linje med mange andre storbyer, delt inn i ulike områder som alle har sin helt egen historie, kjennetegn og sjarm. Det er alltid lurt å gjøre seg litt kjent med de forskjellige bydelene før man booker sted å bo, så du er sikker på at du vil trives. Noen steder passer bedre for en heisatur, mens andre passer godt for familier.

Stockholm er garantert byen for once-in-a-lifetime opplevelser! Fra rooftop sightseeing til kajakktur rundt hjertet av hovedstaden. Her finner du våre tre favorittområder i Stockholm.

 • Bilde av Sergels torg i Stockholm

  Sergels torg i Stockholm - Foto: Getty Images

Gamla Stan

Om du kjenner noe til Stockholm så vet du at Gamle Stan er et must å besøke. Det er en av de mest ikoniske stedene i byen, og er kjent for å være en av de best bevarte gamlebyene i Europa. De smale, brosteinsbelagte gatene og fargerike hus tar deg tilbake til Sverige på 1300-tallet.

Gamla Stan er ikke bare det beste stedet å utforske middelalderhistorie og arkitektur, det er også et hav av turistattraksjoner! I tillegg er Stockholms gamleby et mekka for barer og restauranter, og er lett tilgjengelig med byens tunnelbana. Gamla Stan er med andre ord full av liv, og er den perfekte bydelen for en jentetur/guttetur, i alle aldre vel å merke. Gamla Stan har noe for alle!

 • Bilde av Stortorget i Gamla Stan i Stockholm

  Stortorget i Gamla Stan, Stockholm - Foto: Getty Images

Södermalm

Velkommen til Stockholm sitt selvutnevnte hipster-område! Er du en kreativ sjel? Da er Södermalm stedet for deg, bydelen er full av kreativitet og fantasi! Södermalm er også kjent for å være en av de mest tett befolkede stedene i hele Skandinavia, så her er det bare å forberede seg på folkemengder. Utviklingen i Södermalm startet, i motsetning til Gamla Stan, ganske sent. Det var ikke før på 1700-tallet det ble bestemt å endre Södermalm fra å være et landbruksområde til boliger for arbeiderklassen. For deg som er interessert i historie og arkitektur vil du her få et glimt av skandinavisk arkitektur fra 17-1800-tallet. I dag er Södermalm byens mest trendy bydel fylt med kunstneriske butikker og kafeer, vintage butikker og galleri. Gå deg bort i de fargerike gatene, og nyt en dag sammen med trendsetterne i Stockholm. Er du en selvutnevnt hipster eller er du bare sykt kreativ? Gratulerer, da har du funnet det perfekte området for deg!

Vasastan

Om du er på utkikk etter å leve sammen med den lokale svenske er Vasastan stedet for deg. Vasastan er kjent for sin spesielle arkitektur, som vi kan dra likheter til Frogner bydel i Oslo. Området er ulik noen annet i Stockholm, med sine brede gater og renessanselignende bygninger. Vasastan er et roligere strøk med flere små, søte kaféer og butikker, samt grønne og åpne parker som er perfekt for litt ro på en ellers hektisk storbyferie. Vasastan passer bra for en romantisk weekend eller kanskje for deg som er på familieferie, for mer fredelige omgivelser.

 • Bilde av Vasastan i Stockholm

  Vasastan i Stockholm - Foto: Getty Images

Stockholm er jo et museum i seg selv, så noen attraksjoner må man få med seg når man først besøker söta bror. Her finner du tre av våre favoritter.

Djurgården

En av Stockholm sine desiderte favoritter er øya Djurgården. Djurgården er selvsagt omkranset av vann og tilbyr en rekke forskjellige turstier som er verdt å utforske for deg som ønsker litt aktivitet på storbyferien. Før i tiden var Djurgården kongefamiliens private park for spill og lek, men er i dag hjemmet til flere av Stockholm sine beste museer og attraksjoner som ABBA museet, Vasamuseet, Skansen og Gröna Lund, som du kan lese mer om her.

Begynner magen å rumle er det ingen grunn til bekymring! Djurgården har mange kaféer og restauranter å velge mellom, blant annet vår favoritt Rosendals Hagekafé. Rosendals er det beste eksempelet på ekte hjemmelaget mat. Alt du blir servert i den elegante restauranten er hjemmelaget, frukt og grønt dyrkes i kaféens egen hage. En restaurant som også har et eget bakeri med nybakte søtsaker hver dag. Tips! Finn deg en ledig plass ute på den imponerende uteserveringen og nyt det kongelige landskapet.

 • Bilde av Drottningholm slott i Stockholm

  Drottningholm slott i Stockholm - Foto: Getty Images

Drottningholm Slott

Visste du at hjemmet til kongen og dronningen av Sverige er åpent for besøkende? Ja, og det er kun den sørlige fløy i Drottningholm slottet som er stengt av. Resten av slottet og slottsparken er det bare å drømme seg bort i. Det ble bygget for Dronning Hedvig Eleonora i 1662, og både utsiden og innsiden er sterkt inspirert av barokktiden. I 1991 ble slottet en del av UNESCOs verdensarvliste og både teatret, den kinesiske paviljongen og hagen er Sveriges beste eksempel på nordiske, kongelige hjem fra det 18. århundre. Hvorfor ikke ta med en piknik og nyte det i kongens hage? Kanskje møter du på han også, på spasertur med sin fru gjennom den eventyrlige slottsplassen.

Globen

Stockholm har kanskje ikke Sveriges høyeste bygning, men de vinner desidert prisen for verdens største kuleformede bygg! Globen idrett- og musikkarena er en av de rareste bygningene i Stockholm, om ikke i Skandinavia, og har arrangert konserter for stjerner som Beyoncé og Rolling Stones, i tillegg til Melodi Grand Prix i 2016. Ikke bare er Globen en bra bygning å ta bilder av, men også å ta bilder fra! Ta turen opp i Globen sin egen Skyview hvor du heises opp på siden av bygningen til en fantastisk utsikt over byen.

Stockholm er ikke bare et museum i seg selv, det har også et enormt utvalg museer du ikke vil gå glipp av. Blant annet Skansen, verdens første utendørs museum.

 • Bilde av Globen i Stockholm

  Globen i Stockholm - Foto: Getty Images

ABBA museet

Stockholm sin desidert #1 attraksjon kommer vel ikke som noen overraskelse… Nemlig det legendariske ABBA museet! Ta en trall til Dancing Queen, utforsk den fargerike og glitrende garderoben fra ABBA sine gullår, se klipp og filmer basert på gruppa og musikken deres. Ikke bare er den interaktive ABBA delen både morsom og lærerik, men den svenske Music Hall of Fame ligger i samme bygg og er inkludert i billetten din. Gruppa var tett involvert i utviklingen av museet, og det syns!

Vasamuseet

På Vasamuseet får du sjansen til å se verdens eneste bevarte skip fra det 17.århundre! Vasaskipet sank på sin aller første tur ut fra Stockholms havn i 1628 og ble ikke funnet før i 1961. Skipet ble deretter nøye restaurert, og er i dag nesten helt lik originalen fra 1600-tallet! Du får muligheten til å utforske hele det fantastiske skipet via spesielt designede plattformer, så du vil ikke gå glipp av en eneste krik eller krok i denne spektakulære delen av Stockholm sin maritime historie. Ved et besøk til Skandinavias mest besøkte museum så får du sjansen til å lære alt om livet til sjøs i det 17.århundre.

 • Bilde av Østermalm i Stockholm

  Østermalm i Stockholm - Foto: Getty Images

Fotografiska

Glad i fotografi? Da er det greit å vite at det svenske museet for foto, Fotografiska, er et av de største, moderne museene for foto i verden. Her kan du utforske fire store og 20 små utstillinger årlig! Museet åpnet dørene i 2010 og ligger i et gammelt og fredet Art Nouveau bygg i Södermalm. Museumsbygningen huser også Fotografiska sin skole for foto, en kafé i toppetasjen, konferanserom og museets butikk. Start med å utforske de spennende utstillingene, før du tar en tur i butikken. Kanskje du finner et bilde du vil ha med deg hjem? Avslutt det hele med en forfriskning i kaféen, og nyt den spektakulære utsikten over Stockholm. Bedre blir det ikke!

Dette er bare noen av de mange tingene du kan finne på i Stockholm. Er du overbevist, da er det bare å starte planleggingen av en tur til Sveriges hovedstad :-)

Været i Stockholm de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag -0°
 • Onsdag -1°
 • Torsdag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.