Restauranter i Stockholm - 7 tips til gode matopplevelser

Restauranter i Stockholm - 7 tips til gode matopplevelser

Å gå ut og spise i Stockholm kan være tidenes opplevelse om du kjenner til de rette stedene. Her finner du en liste som gir alle oss i FINN Reise vann i munnen bare av tanken.

Stockholm tilbyr en rekke kreative og nydelige matopplevelser du sent vil glemme. Med stilige lokaler som serverer alt fra tradisjonelle til moderne retter, og alltid med det ferskeste av ingredienser.

Greasy Spoon - Brunsjen over alle brunsjer

Brunsj er et konsept som bare vokser og vokser i Stockholm og det med god grunn! Det finnes nemlig steder som serverer mat som kanskje ikke passer så veldig godt til middag, men som du absolutt ikke vil gå glipp av. Midt i Stockholm sitt mest trendy område, Södermalm, finner vi Greasy Spoon. Stedet er kjent for å være nummer 1 på lista over beste brunsj-steder i Stockholm. Det lille stedet ble først startet av briter og er kjent for sin moderne vri på den tradisjonelle english breakfast. Med en meny som vil gjøre hvem som helst sulten og noe av den beste kaffen du vil finne, gjør det Greasy Spoon til et ekstremt populært sted som fylles opp fort. Obs! Her er det ingen mulighet til å bestille bord, så hver forberedt på å stå i kø!

Adr: Tjärhovsgatan 19

Pom & Flora - Noe for enhver

En annen brunsj-spot som har fått en haug med lojale følgere er Pom & Flora, som er et absolutt must å besøke når man er i Stockholm. Stedet tilbyr en utrolig populær brunsj i helgene hvor du kan velge mellom blant annet tre typer brød, scones, oster, skinker, egg, syltetøy, yoghurt, nøtter, frukt og ferskpresset juice, og alt til en rimelig penge. Enten du er veganer eller gluten allergiker, ingen grunn til bekymring, Pom & Flora har noe for alle! Med et øye for kvalitet, hyggelige ansatte og det beste rykte har Pom & Flora virkelig funnet oppskriften på suksess.

Adr: Odengatan 39, Vasastan

Restaurant Mosebacke - Plantebasert kost og jazz på øret

Plassert midt i Stockholms hjerte for musikk eventer, teater og debatter, Södra Teatern, finner vi Restaurant Mosebacke. Denne moderne og stilige restauranten er et godt valg for både brunsj og middag. De har nylig endret hele konseptet sitt og tilbyr nå en spennende, plantebasert meny. En bred meny med tapasretter som kan deles med gode venner er aldri feil, og du er garantert å finne noe alle vil like. Vegetarianer eller ikke, vi anbefaler absolutt å gjøre seg kjent med den plantebaserte verden gjennom Mosebacke. Tips! Hver tidlig ute på søndag, tidsnok til å få med deg restaurantens Jazzbrunch. Her blir du tilbudt en fargerik buffet som kan nytes til lyden av de beste lokale musikktalentene Stockholm har å by på. En herligere søndagsbrunsj skal du lete lenge etter!

Adr: Mosebacke Torg 1-3

Restaurant Frantzén - Gastronomisk innovasjon på sitt beste

Midt i Stockholms gamleby, Gamla Stan, finner du Restaurant Frantzén. Med sine to Michelin stjerner er dette stedet best beskrevet som en ekte skandinavisk mat-innovasjon. Kokk Björn Frantzén tilbyr en kombinasjon av det beste fra det svenske og japanske kjøkken, med bruk av lokale og sesongbaserte råvarer. En av Frantzéns mest kjente retter kalles for satio tempestas og er laget av hele 46 forskjellige ingredienser, alt dyrket fra restaurantens egne hage. I og med at maten til Frantzén bokstavelig talt kan kalles kunstverk er det ingen overraskelse at de kun er 19 sitteplasser totalt i restauranten, da fokuset kun er å tilby gjestene en autentisk, gastronomisk reise. Derfor er det viktig å bestille bord, restauranten er nemlig kun åpen onsdag til lørdag.

Adr: Klara Norra Kyrkogata 26, Norrmalm

Den Gyldne Freden - I tradisjonen tro

Denne herlige perlen kan du også lese om i Guinnes World Records, da den er verdens eldste og mest bevarte restaurant. Siden 1722 har Den Gyldne Freden servert ekte, tradisjonelle, svenske matretter, blant annet røkt reinsdyr, kjøttbullar og sild. Med sine 150 sitteplasser minner spiseområdet om tradisjonsrik svensk kro fra det 18-århundre. Gigantisk takhøyde, lange trebord, dempet belysning og mørke tregulv gjør at gjestene får føle Stockholms eldgamle historie og nyte lukter og smaker av ekte svenske matretter.

Adr: Österlånggatan 51, Södermalm

Meatballs For The People - Kjøttbullar med en twist

Du trodde vel ikke vi skulle skrive en mat-artikkel fra Sverige uten å skrive om kjøttbullar, eller?! Hva er det første vi relaterer til Sverige? ABBA, IKEA, Astrid Lindgren og nettopp kjøttbullar, så hvem drar vel til Stockholm uten en ekte svensk middag! Meatballs For The People er det perfekte stedet for deg som ønsker å lære om hvorfor kjøttboller er så elsket av svenskene, samtidig som du får muligheten til å prøve noen av byens beste og mest innovative varianter av den klassiske retten. Daglig tilbyr de en ny type kjøttboller, laget av forskjellige typer kjøtt. I tillegg til den klassiske typen har de tidligere servert kjøttboller laget av blant annet elg, reinsdyr og villsvin. Meatballs For The People er det perfekte stedet å nyte denne nasjonalretten laget med kun økologiske produkter!

Adr: Nytorgsgatan 30

Gjør deg klar for en matreise til Stockholm!

Les mer:

 • Bilde av en restaurant i Gamla Stan i Stockholm

  Restaurant i Gamla Stan, Stockholm - Foto: Getty Images

 • Bilde av lunsj på restaurant i Stockholm

  Tid for lunsj i Stockholm - Foto: Getty Images

Været i Stockholm de neste 7 dagene

 • Lørdag -4°
 • Søndag -3°
 • Mandag -10°
 • Tirsdag -9°
 • Onsdag -1°
 • Torsdag -0°
 • Fredag -1°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.