Stockholm med barn - 6 tips til ting å gjøre

Stockholm med barn - 6 tips til ting å gjøre

Stockholm, byen med aktiviteter for både barn og voksne. Her finner du vår guide til hvordan å ha det gøy for hele familien i söta brors hovedstad.

Det er ikke alle storbyer som er spesielt barnevennlig; enten er det lite å tilby barn eller så er det kun for barn, og foreldre må lide seg gjennom slitsom barneunderholdning. Heldigvis for deg er ikke Stockholm bare barnevennlig, byen har forstått at det må finnes aktiviteter som er moro for både store og små!

Junibacken

Vi er vel ikke alene om vår kjærlighet til Astrid Lindgren, så det er jo et must å besøke Junibacken museet! Et interaktivt museum dedikert til Lindgrens mest berømte verk. Her får du sjansen til å blant annet møte Pippi, Emil, Ronja og Brødrene Løvehjerte. Flere av utstillingene er skapt av en kreativ gruppe ved det Kungliga Dramatiske Teatern, og det er til og med et tog som tar deg gjennom hele den spennende verden til Astrid Lindgren!

Adr: Galärvarvsvägen 8

Tekniska Museum

Det tekniske museet i Stockholm, er på lik linje som vårt eget tekniske museum i Oslo, fylt med alt mulig av kjemi, med en rekke aktiviteter for hele familien. Du kan utvikle ideer i Megamind utstillingen, prøve deg på amatørradio, skape energi og til og med bli en del av et videospill! Her er det fullt av både permanente og besøkende utstillinger som vil utfordre både store og små.

Adr: Museivägen 7

Skansen

Det var verdens første utendørs museum, og nesten 130 år senere fortsetter Skansen å underholde sine besøkende med interesse for historie, tradisjonsrikt håndverk, lokale retter og dyr. Her kan du nemlig se reinsdyr, bjørner, ulver, gauper og mye mer. For de voksne er kanskje historie interessant, og her kan du oppleve historiske, svenske bygninger. Du får se et gammelt klasserom fra mange år tilbake, eller hvordan en sognekirke så ut for 150 år siden. I tillegg kan du bli med på ekte håndverksarbeid, som blant annet glassblåsing. En diger hage med lekeplass og et utvalg av restauranter gjør Skansen til den perfekte utedagen for hele familien.

Adr: 49-51, Djurgårdssletten, Östermalm

 • Bilde av sommeridyll på brygga i Stockholm

  Sommeridyll på brygga i Stockholm - Foto: Getty Images

Gröna Lund

Ja, Gröna Lund er en fornøyelsespark med alt av berg- og dalbaner og spøkelseshus, men det er også daglige forestillinger på scenen. Her finner du også noen overraskende gode restauranter og barer. Er du glad i live musikk er det kjekt å vite at Gröna Lund er en av de beste stedene hvor du kan oppleve store, internasjonale artister opptre. At båten slipper deg av rett ved inngangen til parken og at flere av karusellene skytes utover vannet er vel bare en bonus, så det trengs vel ikke mer overbevisning til for å skjønne at Gröna Lund er en uforglemmelig opplevelse for alle aldre.

Adr: Lilla Allmänna Gränd 9

Kulturhuset

Bibliotek, teater, bokhandlere, dans og forestillinger, kafeer, barer og restauranter; Kulturhuset er et digert senter for, ja, kultur. Det tilbyr noe for alle, til og med de små. Det er et digert område som kalles “Rum för barn”, hvor barna kan leke, bygge lego, slappe av med en bok eller rett og slett bare nyte utsikten fra de gigantiske vinduene utover folkelivet i Stockholm sentrum. Det perfekte stedet å parkere barna, mens man selv slapper av og nyter kulturen med en kaffe, eller noe godt i glasset!

Adr: Sergels Torg

Eriksdalsbadet

Hvem liker vel ikke å bade?! Store, små, innendørs, utendørs, utfordrende og gigantiske basseng vil du finne er i Eriksdalsbadet! Ta turen når som helst på året, ta en dukkert, ha det gøy med vannlek og nyt badstua. Du kan til og med bade ute på vinteren og hoppe fra snødekte plattinger ned i det oppvarmede bassenget! Med andre ord, en forfriskende opplevelse for små og store svømmeglade mennesker!

Adr: Hammarby Slussväg 20

Etter en lang dag med lek og moro bør leggetid gå lekende lett, så kvelden kan nytes i fred og ro. Man må jo samle krefter til en ny dag med nye aktiviteter, og her har dere garantert et hav av ting å velge mellom for hele familien! Overbevist?

Les mer og bli inspirert:

 • Bilde av Gröna Lund i Stockholm

  Gröna Lund i Stockholm - Foto: Getty Images

Været i Stockholm de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.