Kjærestetur i Stockholm - 7 gode tips

Kjærestetur i Stockholm - 7 gode tips

Om du skal på tur til Stockholm finnes det en rekke ting å gjøre. Her får du FINN Reise sin guide til en romantisk reise for to til söta brors hovedstad Stockholm.

Romantiske Stockholm

Stockholm er med sine 14 øyer kanskje Nordens svar på Venezia. For kjærestepar betyr dette at man kan nyte alt fra en romantisk tur ved vannet til en middag for to med levende lys og ubeskrivelig utsikt.

 1. Story Hotell

  Stockholm er full av små, søte hoteller som passer perfekt for en kjærestetur. Bare et steinkast fra Stureplan finner vi Story Hotell gjemt bort i Riddergatan. Både besøkende og lokale vet at dette er et av de mest sjarmerende hotellene i byen. Story har en herlig restaurant, en koselig bar og en bortgjemt terrasse hvor du kan nyte kvalitetstid med din kjære.

  Adr: Riddergatan 6

 2. Centralbadet Spa

  Centralbadet åpnet i 1904 og ligger i en Art Nouveau bygning i hjertet av byen. Sjarmen er godt bevart i de 114 årene det har vært åpent, inkludert badets egen bakgård og nydelige hage som ble bygd i 1909. Ta en dukkert i bassenget før en avslappende tur i badstuen og boblebadet. Så er det vel tid for massasje, før det hele avsluttes med en drink i baren. En mer avslappende opplevelse for to skal du lete lenge etter.

  Adr: Drottninggatan 88

 3. Brunch Cruise

  Etter spaopplevelsen er det tid for mat. Så hvorfor ikke kombinere det med enda en romantisk opplevelse? Hver lørdag og søndag, klokken 12, åpner S/S Stockholm dørene til ferja for en tre timers tur rundt Stockholms skjærgård. Her får du sjansen til å prøve et utvalg svenske spesialiteter fra den generøse og fargerike buffeten, mens du nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over landskapet og sjøen. For en helt unik opplevelse, prøv cruiset på vinteren - mer romantisk kan det ikke bli. Denne fantastiske turen koster ca 550 SEK per person.

  Kjærestetur i Stockholm - Foto: Getty Images
 4. Monteliusvägen

  Noe aktivitet er vel gøy på kjærestetur! Dette er ikke engang krevende, men å røre på seg skader ingen! Monteliusvägen er en kort gangvei gjennom Södermalm som tilbyr en fantastisk utsikt over rådhuset, Riddarholmen og innsjøen Mälaren. Langs den 500 meter lange gangveien ligger en rekke små, søte hytter på den ene siden, og en nydelig utsikt over Stockholm på den andre. Dette er den ultimate romantiske turen å dele med din kjære i den svenske hovedstad! På veien finner du også en liten park med benker hvor dere kan nyte noe medbrakt.

  Sødermalm i solnedgang i Stockholm - Foto: Getty Images
 5. Mälarpaviljongen

  En kort tur fra rådhuset finner vi Mälarpaviljongen, stedet hvor de lokale går for å nyte en forfriskende cocktail sammen med sin kjære. Ettermiddagen er den perfekte tiden å komme hit, skinnende sol, frisk luft og herlig sjølukt gjør det hele til en avslappende og deilig opplevelse som nytes best med noe godt i glasset og den du er glad i i armkroken.

  Adr: Norr Mälarstrand 64

 6. Le Rouge

  Le Rouge er den perfekte restauranten for en romantisk date. Plassert i hjertet av Gamla Stan, på et sted hvor mat har blitt servert siden middelalderen. Idag er Le Rouge en koselig og intim fransk bistro med dramatiske, røde vegger som spiller på et slags Moulin Rouge tema, og med en meny som fokuserer mest på kjøtt og fisk, altså i ekte fransk stil. Den er koselig, den er romantisk, den er en av Stockholms beste. Tips! Lurt og bestille bord, Le Rouge holder kun åpent torsdag til lørdag.

  Adr: Brunnsgränd 2-4

 7. Parkteatern

  Skal du til Stockholm på sommeren er det et must med en date på en av de mange parkteatrene i byen. Dette er ikke i nærheten av vårt eget Parkteater i Oslo, men bokstavelig talt et teater i en park. Parkteatern er et by-initiativ som ikke bare setter opp teaterforestillinger, men alt fra danseshow til filmvisninger og diktlesning. Dette foregår hele sommeren i parker over hele Stockholm. En av de herligste parkene å nyte en kveld i er Vitabergsparken i Södermalm. En nydelig og noe intim park med et slags naturlig amfiteater. Altså det perfekte sted for en sommerdate!

Dette er bare noen av aktivitetene du kan nyte med din kjære på tur til Stockholm, her har dere et hav av muligheter. GOD ROMANTISK TUR!

Været i Stockholm de neste 7 dagene

 • Mandag 14°
 • Tirsdag 17°
 • Onsdag 16°
 • Torsdag 16°
 • Fredag 18°
 • Lørdag 18°
 • Søndag 16°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.