Stockholm - øyhopping i Stockholms skjærgård

Stockholm - øyhopping i Stockholms skjærgård

Stockholms skjærgård med over 30 000 øyer, holmer og skjær strekker seg langt utover Østersjøen. Her får du FINN Reises guide til noen av øyene som er verdt å besøke,

På en ferie i Stockholm sin skjærgård kan du være sikker på å finne alt du måtte ønske, fra magisk natteliv til fredelige naturområder. Ferjetrafikken fra Stockholm gjør det enkelt for besøkende å utforske de mange øyene så mye de bare vil. Noen av øyene er fulle av liv mens andre er helt ubebodde, bortsett fra dyreliv....

Sandhamn

Kjenner du til krimserien Mordene på Sandhamn? Serien spilles nemlig inn nettopp her på den mest glamorøse øya i Stockholm sin skjærgård, Sandhamn, også kjent som Sandön. Ferjeturen tar i overkant av 2 timer, og så fort du har ankommet øya har du et bredt utvalg ting å finne på. Du kan leie sykkel og kajakk, bade og leke, eller er du kanskje båtinteressert? Da har du kommet til rett sted! Sandhamn er nemlig hjemmet til Den Kongelige Svenske Yacht Klubb, så seilermiljøet her er stort. Sandhamn tilbyr en rekke bomuligheter, både camping, hytteleie og hosteller. For deg som ønsker det lille ekstra kan Sandhamn Seglarhotell være rette valget for deg. Hotellet er kjent for å være øyas midtpunkt og tilbyr deilig mat, en terrasse med fantastisk utsikt og liv langt over leggetid. Sandhamn er perfekt for deg på utkikk etter en sosial opplevelse med mye liv.

Søk og bestill hotell på Sandhamn

Vaxholm

For en rask dagstur fra byen er Vaxholm øya du leter etter. Det er her skjærgården starter og selv om du kan nå øya med buss eller bil på under en time er det verdt å ta båten for å få den spektakulære utsikten. Vaxholm festning ligger på en egen øy, bare tre minutters båttur fra hovedøya, og er grunn nok til å ta turen. Du kan bruke en hel dag på å utforske borgen, som så og si er et gigantisk museum. Funfact! Vaxholms festning ble i 1970 brukt som filmsett i Pippi i De Sørlige Hav.

For en god matopplevelse er Waxholms Hotell et godt alternativ. Det beste med det er at hvis du ikke føler deg ferdig med den vakre øya kan du booke deg en natt på hotell i samme slengen og tilbringe en magisk natt på historiske Vaxholm.

Søk og bestill hotell på Vaxholm

 • Bilde av Soloppgang på Arholma i Stockholm

  Soloppgang på Arholma i Stockholm - Foto: Getty Images

 • Bilde av Vaxholm i Stockholms skjærgård

  Vaxholm i Stockholms skjærgård - Foto: Getty Images

Värmdö

Er du på utkikk etter kunst og kultur kan Värmdö være rette sted for deg. Øyas eget galleri, The Artipelag Värmdö, åpnet i 2012 og har en imponerende beliggenhet med litt i underkant av 90000 km2 naturlige omgivelser. Øyas galleri er kjent for å tilby et bredt spekter av aktiviteter som kunstfremvisninger, kulturelle aktiviteter og arkitekturutstillinger som gjestene kan nyte i kunstneriske omgivelser. Galleriets hage er verdt å utforske, med sine mange turstier man kan begi seg ut på.

En av øyas mest omtalte spisesteder er Siggestad Gård, som serverer hjemmelagde fristelser med en meny inspirert av det marokkanske og sør-amerikanske kjøkken. De serverer en buffet brunsj med ferske salater og grillet kjøtt i helgene. Tips! Prøv deres saftige, hjemmelagde hamburger. Vi får vann i munnen bare av tanken!

Søk og bestill hotell på Värmdö

Möja

Er du på utkikk etter noe litt mer usofistikert vil ikke Möja skuffe. Øya er kjent for å være den klassiske skjærgårdsøya. Det tar rundt tre timer med båten fra Stockholm og glamorøst er det absolutt ikke! Her handler det rett og slett om å tilbake til naturen og det enkle liv. Det betyr bærplukking, sykkelturer, kajakk og alle andre herlige utendørs aktiviteter. Øya er bygd opp av fiskere, håndverkere og eiere av lokale butikker, spisesteder og B&Bs. Möja er hjemmet til en av Sveriges mest kjente fiskerestauranter, Wikströms Fisk, som nyter et godt rykte for å servere den ferskeste fangsten som finnes. Et must er å besøke den gamle, historiske kirken. Bygget i seg selv er fascinerende og du kan være sikker på at den lokale guiden har fullt av historier på lager.

Søk og bestill overnatting på Möja

Grinda

Bare en time med båten fra Stockholm finner vi Grinda, øya som har vært bebodd siden middelalderen. Øya er mest kjent for den nydelige Art Nouveau villaen, Grinda Wärdshus, som ble bygget av Nobelkomiteens første direktør Henry Santesson i 1906. Idag er det et hotell som absolutt er verdt å besøke, enten det bare er for å nyte et deilig måltid i deres godt omtalte restaurant, eller for å nyte en natt eller to i den historiske villaen. Deler av øya hører til et naturreservat og svømmeaktiviteter er en av øyas hovedattraksjoner. Om camping er din greie har du kommet til rett sted. Ta med telt og sett det opp hvor du vil, ingen reservasjon nødvendig og du vil sove godt til den herlige sjøbrisen.

Søk og bestill overnatting på Grinda

Føler du at du har lært alt du trenger å vite før du tar fatt på den fantastiske skjærgården til naboens hovedstad?

Les gjerne:

 • Bilde av Sandhamn i Stockholms skjærgård

  Sandhamn i Stockholms skjærgård - Foto: Getty Images

 • Bilde av Grinda i Stockholms skjærgård

  Grinda i Stockholms skjærgård - Foto: Getty Images

Været i Stockholm de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.