Berlin med barn - 6 tips til ting å gjøre

Berlin med barn - 6 tips til ting å gjøre

Ta med barna til Berlin er en opplevelse. Her finner du FINN Reises tips til en spennende og morsom reise for hele familien.

Det er ingen hemmelighet at Berlin er en by full av aktiviteter fra kunst til historie, men det er ikke alle som er klar over at Berlin også er en fin feriedestinasjon for hele familien. Berlin har flere museer som er spesielt designet for nysgjerrige barn, og aktivitetsparker som passer perfekt for å få ut den ekstra energien som vil gjøre leggetid en god del lettere. Vi gir deg 6 tips til en familerferie i Berlin.

LEGOLAND I BERLIN

Det er nærmest umulig å finne et barn som ikke vil elske Legoland Discovery Center. Ja, faktisk så er den innendørs lekeplassen så populær at den tiltrekker seg både små og store lego fans verden over! Med 5 millioner lego-klosser, to spennende berg- og dalbaner, Berlin sine skyskrapere bygget i lego og en superkul 4D film lover vi en underholdende opplevelse for hele familien.

AQUADOM & SEA LIFE I BERLIN

Både Aquadom og Sea Life tar gjestene sine med på en fascinerende undervannsopplevelse, på sin helt egne unike måte. Aquadom, som du finner på Radisson Blu Hotell, er et digert sylindrisk akvarium med en innebygd heis! Akvariet huser 1500 tropiske fisker og er verdens største frittstående akvarium. Rett ved siden av ligger Sea Life som med sitt ufattelig store utvalg eksotiske sjødyr vil ta pusten fra både store og små. Ikke gå glipp av mating av dyrene!

LABYRINTH KINDERMUSEUM

Labyrinth museet er mer som en aktivitetspark/lekeplass enn et museum, med en visjon om å lære gjennom lek og moro. Museet inviterer hele familien til å utforske alle spennende kriker og kroker, samt ta del i alle mulige morsomme aktiviteter og utfordringer. Det er uendelig med ting å utforske, trapper å klatre, små biler å kjøre, tunneler å krype gjennom og trafikkregler å lære. Barn kan bygge hus på byggeplassen, eller leke butikkeier i de små bodene. Museet anbefales for barn mellom 3 og 11 år. Tips! Det kan være lurt å ta med et par ekstra sokker, da museet er en skofri sone.

WALDHOCHSEILGARTEN JUNGFERNHEIDE

Waldhochseilgarten er det perfekte stedet i Berlin for barn å få ut litt ekstra energi. Den spennende klatreparken finner sted i en helt unik og naturlig setting, omringet av gigantiske bjørk og eiketrær. Det finnes klatreaktiviteter for alle nivåer så alle over 6 år, fra nybegynnere til eksperter, kan nyte noen timer sport og moro i denne naturparken.

MACHmit! MUSEUM FOR CHILDREN

Berlin har et rikelig utvalg museum for barn, og MACHmit! er inget unntak. Museet er designet for barn og ungdom og lærer gjennom spill og praktiske oppgaver. Da de har flere midlertidige utstillinger som endres flere ganger i året, har du noen klassikere som besøkende ikke ser ut til å gå lei av. Blant annet en gammeldags såpefabrikk hvor barna kan leke med vekter, et rom full av speil, utkledningskister og sirkusutstyr. Likevel er det ingen av aktivitetene som kan måle seg med museets mest populære attraksjon, nemlig den helt enestående klatrehylla, med hele seks nivåer å prøve seg på! MACHmit! er det perfekte stedet for barna å gå seg vill og utforske alt det spennende museet har å by på.

BERGWERK

Det finnes ikke et bedre sted en Bergwerk for sporty familier i Berlin med ønske om fysisk aktivitet. Parken er åpen for alle, fra små barn til besteforeldre, for å utforske og oppdage og ikke minst ha det gøy sammen. Her må man jobbe sammen som et team for å klare seg gjennom de mange spennende utfordringene. Trapper å klatre, plattformer å krysse, hindringer å takle og taubaner å kaste seg ut i er bare noe av det du og dine kan oppleve her i Bergwerk. Parken har flere baner med varierende nivåer så man finner noe som vil passe for alle.

Er dere klare for Berlin?

Les også:

 • Bilde av en gatekunstner og kunsten hans i Berlin

  Gatekunstner i Berlin - Foto: Getty Images

 • Bilde av en høstdag med barn i Berlin

  Høstdag med barn i Berlin - Foto: Getty Images

Været i Berlin de neste 7 dagene

 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.