Fotballtur til Roma - de beste tipsene

Fotballtur til Roma - de beste tipsene

Den italienske ligaen Serie A byr på et hav av spennende fotballoppgjør. Her får du de beste tipsene til din fotballtur til Roma.

Fotballtur betyr ikke bare England. Den italienske ligaen Serie A byr på et hav av spennende fotballoppgjør med storklubber som AS Roma, SS Lazio, AC Milan, Juventus, Inter og Fiorentina. Her får du de beste tipsene til din neste fotballtur til Roma.

Slaget om Roma på Stadio Olympico

En av arenaene som byr på mest intens stemning er den olympiske stadion i Roma, Stadio Olympico, der det er plass til hele 73.000 fans. Dette er hjemmebanen til storebror, AS Roma og lillebror SS Lazio. Møtes disse to lagene i det fantastiske romerske lokalderbyet “Derby della Capitale” er det duket for et av de største oppgjørene i italiensk fotball.

Roma sine fans holder til i den sørlige delen av Stadio Olimpico (Curva Sud) mens Lazio siner fans i den nordlige delen (Curva Nord). Det er hatstemning mellom lagenes tilhengere og kampene er av og til forbundet med voldelige sammenstøt. Det italienske fotballforbundet tar imidlertid en rekke forholdsregler for å unngå opptøyer, og politiet er massivt til stede for å holde ro og orden på kampene. Likevel er det en god idé å vurdere å holde barna hjemme, og holde seg unna områdene på stadion som er mest preget av de ekstreme fangruppene “Ultras”.

  • Roma fotball

Oppleve “tifosis” – italienske fotballfans

Engelsk og italiensk tribunekultur har mange paralleller, og begge kulturene blir sterkt påvirket av hendelsene i kampen. Der den engelske er mer preget av organisert synging, er den italienske preget av mye følelser. Til hver eneste kamp skaper italienske fotballfans – ”tifosis” – en stemning det ikke finnes maken til andre steder i Europa. Den må oppleves!

Italienere lever og ånder for fotballen, og det er en av de mest populære sportsgrenene i Italia. Særlig i forkant av kamper blir det svært tydelig at dette betyr alt. Både Roma og Lazio er i toppsjiktet av italienske lag og kjemper i de europeiske turneringene.

Det er alltid mulighet å få med seg de stor internasjonale oppgjørene, og der dette som regel foregår på fotballpub i England, kan det så og si foregå hvor som helst i Roma. Du kan gjerne gå inn på en ordinær trattoria i Roma og få servert en ekte, italiensk steinovnspizza og nyte kampen på storskjerm. Det finnes så klart typiske engelske puber i Roma også, men fotballkulturen og lidenskapen i Italia føles veldig ekte og burde oppleves på en fotballreise til Italia.

Kombiner din fotballreise til Roma med massevis av fotball i verdensklasse, fantastisk vin og unike, kulinariske opplevelser. Da er du garantert en minneverdig og spennende tur!

Været i Roma de neste 7 dagene

  • Søndag 18°
  • Mandag 16°
  • Tirsdag 15°
  • Onsdag 15°
  • Torsdag 17°
  • Fredag 19°
  • Lørdag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.