Paris med barn - 4 tips til ting å gjøre

Paris med barn - 4 tips til ting å gjøre

Paris har mange aktiviteter som barna vil elske, høydepunktet er selvfølgelig Disneyland Paris. FINN Reise gir deg tipsene til en topp ferie med barna i Paris.

Selv om Paris er mest kjent som en kjærlighetsby som man drar til uten barn, er det slettes ikke noe problem å reise med barn til Paris. Faktisk så er det mange aktiviteter som barna vil elske, deriblant mange store, fine parker, museer og attraksjoner tilegnet barn og så klart, alle barns favoritt – Disneyland Paris.

Disneyland Paris

Disneyland Paris er en stor fornøyelsespark ca. 1 time utenfor Paris sentrum. Her finner du en rekke attraksjoner som karuseller og berg-og-dal-baner, samt hele vennegjengen til Mikke Mus. Det er mange show på scener rundt omkring i parken, i tillegg til temaparker som Walt Disneys Studio. Bli med på scener fra filminnspillinger og få innblikk i hva det vil si å være stuntmann. Disneyland Paris er nok alle barns favoritt, men det kan være ganske mye styr for de voksne. Sørg for å kjøpe riktig billett og kjøp dette på forhånd så slipper dere for mye køer. Og husk kart over parkanlegget. Det sparer dere mye tid og krefter på, og gir dere oversikt over hvor alt befinner seg. Dette deles ut ved inngangen. Et lite tips – ikke prøv å dekke hele fornøyelsesparken på ett besøk. Velg ut på forhånd hva dere vil gjøre og bruke tid på. Da går dagen mye lettere.

 • Bilde av karusell i Paris

  Karusell i Paris - Foto: Getty Images

Store parker og grøntanlegg for barn

Reiser du til Paris på våren eller sommeren er parker alltid et veldig fint alternativ til storbylivet. I Paris finner du mange store grøntanlegg sentralt, men de beste parkene for barn er nok Bois de Boulogne som ligger helt vest forbi Eiffeltårnet. Her finner du en egen sone for barn som er en kombinasjon av tivoli og zoologisk hage. Du finner også en egen sone som er designet for barn i parken Bois de Vincennes som ligger på den andre siden av Paris sentrum.

Attraksjoner og museer som passer for alle

I Paris finner du mange aktiviteter som passer for både voksne og barn. Mitt i Le Marais finner du Pompidou senteret som er en kunstinstitusjon med egen barneavdeling. Like ved parken Jardin du Plantes, sørøst for Latinerkvarteret finner du Grande Galerie de l’Evolution med egen barneavdeling med mikroskoper og annet morsomt tilbehør. Det kan også være spennende for barn i alle aldre å utforske katakombene i Montparnasse.

 • Bilde av storbyferie med barn i Paris

  Utsikt til Place de l'Opera, Paris - Foto: Getty Images

Sirkus er noe annet i Paris

I Paris har ikke sirkus en høy kulturell status, men i Frankrike er det noe annet. Det anses som høykulturelt å ta med familien på sirkus og se artister i verdensklasse. Sirkus Diana Moreno ligger sør for Eiffeltårnet og ligner på de norske sirkusene med klovner, sjonglører, trapesartister og dyr.

Været i Paris de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.