Alicante - tips til fornøyelsesparker og badeland

Alicante - tips til fornøyelsesparker og badeland

Alicantekysten er et mekka for fart og spenning, både for store og små. Gigantiske berg- og dalbaner, vanvittige vannsklier og spektakulære safariparker, hva enn du ønsker å oppleve - FINN har tipsene!

Publisert 18. mars 2019 kl. 14.42

BADELAND

Det finnes fire badeland på Alicante sin kyst, som alle bærer sine helt egne og unike preg. To av parkene finner du i Benidorm, Aqua Natura og Alicante sin eldste vannpark, Aqualandia.

Les mer om Aqualandia her!

AQUA NATURA

Vegg i vegg med Benidorm sin enorme dyrepark Terra Natura ligger Aqua Natura, som er et fint sted å avkjøle seg etter mange timer i dyreparken. Aqua Natura er det eneste badelandet som har den legendariske sklia “The Crest”, som gir deg følelsen av vektløshet! Et badeland som har sklier og attraksjoner for alle aldre, og du får i tillegg mulighet til å se det fantastiske sjøløveshowet! Du kan bestille en felles billett for både dyrepark og badelandet for en billigere penge. Aqua Natura er åpen fra mai til midt-september.

AQUOPOLIS

Aquopolis har noe for alle, enten man er på utkikk etter store sklier eller de mer rolige skliene for de minste. Et badeland som i tillegg har et VIP område for deg som helst bare vil nyte en bok i stillhet på de mange solsengene, mens barna har det gøy i skliene. Om du ønsker å røre på deg, men sklier ikke er din greie, kan du bli med på Aquagym! Et badeland som også tilbyr Miniklubb hvor de minste kan nyte organisert lek i og ute av vannet. Aquopolis finner du i nærheten av Tarragona og er åpen i sommermånedene.

AQUAPARK ROJALES

Utforsk Amazonas hemmeligheter, skli på et magisk teppe, test ut de mange utfordringene et badeland byr på, eller bare ta det med ro i bassenget! Det kan sies med sikkerhet at Aquapark Rojales har tilbud for alle aldre, og dette er bare noen av de mange attraksjonene parken byr på. Aquapark er det nest eldste badelandet på Alicantes kyst, etter Benidorms Aqualandia. Aquapark finner du i Ciudad Quesada i nærheten av Torrevieja. Et badeland som også har en stor gressplen, perfekt for en piknik pause etter mange timer i vannet, i tillegg til en restaurant som serverer tradisjonell mat fra regionen, blant annet paella. Aquapark Rojales er åpen i sommermånedene.

FORNØYELSESPARK

TERRA MITICA

Terra Mitica er den mest populære fornøyelsesparken i hele regionen og befinner seg i Benidorm sammen med Terra Natura og Aqua Natura. Fly gjennom vinden i 90km/t, 35 meter over bakken mens du nyter utsikten over parken og Benidorm by, eller kanskje bare nyt en fornøyelsespark med mulighet for litt mindre action. Det finnes karuseller og attraksjoner for både store og små, så det er garantert en uforglemmelig familieopplevelse. En fornøyelsespark som er delt inn i forskjellige historiske steder; Gamle Hellas, Egypt, Roma, Iberia og middelhavsøyene, så her må du forberede deg på å møte alt fra romerske gladiatorer og egyptiske faraoer til en utfordrende gresk labyrint! Terra Mitica er åpen i helgene fra april til oktober, og hver dag fra midt-juni til første uke i september.

POLA PARK

I Pola Park er du garantert å finne noe av interesse for alle i familien. Enten det er en tur til det russiske fjell hvor du har en helt unik utsikt over Santa Pola innsjøen, kanskje en runde go-kart er mer din stil, eller hva med å bli kongen av hoppeslottet? Kanskje en runde golf etterfulgt av en tur på tivoli er mer din greie! Uansett hva du måtte være på leting etter, alt dette kan du i alle fall oppleve i Pola Park. Parken er åpen i helgene fra mars til oktober, og hver dag i juli og august.

DYREPARKER

Det finnes fire dyreparker på Alicantes kyst, og to av de finner du i Benidorm - Mundomar og Terra Natura. Mundomar er en dyrepark med fokus på havet, og de har blant annet et fantastisk delfinshow du ikke vil gå glipp av!

Les mer om Mundomar her.

TERRA NATURA

Terra Natura derimot er en gigantisk dyrepark hvor dyrene bor i spesialdesignede versjoner av sine egne naturlige habitat. Det bor til sammen over 200 dyrearter i parken, fra digre elefanter til pratsomme apekatter. Terra Natura er delt inn i kontinenter, blant annet Afrika og Asia, med naturlige planter og busker fra de forskjellige regionene for å skape et hjem så autentisk som mulig borte fra dyrenes opprinnelige hjemsted. En dyrepark som er åpen året rundt.

RIO SAFARI

Lengre sør på kysten finner vi Rio Safari, som er hjemmet til eksotiske dyr fra verden over. Løver, elefanter, tigre og krokodiller er bare noen av de mange dyrene du finner her. Ta en kamel-ridetur, utforsk sjimpansenes lekende liv i Primates Isle eller ta en forfriskende dukkert i bassenget, som kun er åpent på sommerhalvåret og gratis for besøkende.

SAFARI AITANA

Safari Aitana er din sjanse til en ekte safari opplevelse på europeisk jord. Enten du ønsker å kjøre gjennom parken i egen bil, eller du vil booke en organisert tur med sjåfør så er du garantert en tur du sent vil glemme. Giraffer, buffaloer og tigre er bare noen av dyrene som befinner seg her i Aitana fjellet, 1000 meter over havet!

Les også:

Været i Alicante de neste 7 dager

  • Søndag 12°
  • Mandag 12°
  • Tirsdag 13°
  • Onsdag 14°
  • Torsdag 13°
  • Fredag 12°
  • Lørdag 14°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.