Valencia - opplev Albufera naturreservat

Valencia - opplev Albufera naturreservat

Velkommen til Parc Natural de S’Albufera! Valencias fantastiske naturreservat og hjemmet til Spanias største innsjø, Albufera. Dette er en utflukt du absolutt bør oppleve når du er i Valencia og i denne guiden forteller vi deg hvorfor.

Her i Albufera naturreservat kan du utforske alle mulige typer fuglearter, samtidig som du får nyte noe av det vakreste av spansk natur. Albufera har også noen av Valencia sine største risåkre, som er helt essensielle for den lokale matproduksjonen i byen.

Albufera innsjøen er en gigantisk ferskvannsinnsjø som skilles fra Middelhavet med en smal stripe sanddyner dekket av pinjetrær. Innsjøen er det perfekte stedet å ta med seg gode venner eller familie på en utflukt bort fra Valencia sin sommervarme.

Obs! Lurt å sjekke været før man setter turen mot Albufera da opplevelsen ikke er like spennende i grått vær.

 • Bilde av fugleliv i Albufera i Valencia

Det sies at det er nettopp fra dette området Valencia sin stolthet, paella, opprinnelig kom fra. Den tradisjonelle oppskriften på Paella Valenciana lages med kylling, kanin, grønnsaker og snegler, og har du først tenkt å smake på den tradisjonelle retten hvorfor ikke gjøre det nettopp her hvor du mer eller mindre er sikret en tradisjonell opplevelse?

Ta turen til Restaurante Bon Aire som er landsbygda El Palmars mest kjente restaurant for paella. Her får du sitte rett ved innsjøens lagune, som også er settingen til flere av maleriene til Valencias egne kunstner og stolthet, Blasco Ibáñez.

 • Bilde av en solnedgang over Albufera i Valencia

  Solnedgang over Albufera, Valencia - Foto: Getty Images

En av de mest populære aktivitetene for naturelskere er en fottur gjennom Albuferas mange turstier. El Palmar er et godt utgangspunkt da du herfra har valget mellom turstier på 500 meter til 4 km. Albufera med sine tusenvis av kvadratkilometer landskap er det perfekte stedet for deg som er glad i å være ute, og ønsker å utforske det fantastiske og godt bevarte naturreservatet Valencia har å by på. Det er en opplevelse som du må få med deg.

En av de mest populære attraksjonene ved Albufera er solnedgangen. Her får du muligheten til å ta en båttur på innsjøen, og nyte synet av de røde og gule tonene fra sola som reflekteres i det stille vannet. En mer fredelig opplevelse skal du lete lenge etter!

Du kan komme deg til Albufera fra Valencia sentrum med buss 25. Gå av på enten Embarcadero eller El Palmar busstopp. For de mer eventyrlystne kan man eventuelt sykle fra byen til Albufera, som er et populært alternativ for mange da reservatet kun ligger ti kilometer fra sentrum.

Været i Valencia de neste 7 dagene

 • Fredag 19°
 • Lørdag 21°
 • Søndag 20°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 19°
 • Onsdag 20°
 • Torsdag 18°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.