Valencia reiseguide - de beste tipsene

Valencia reiseguide - de beste tipsene

Valencia blir ofte referert til som “lille Barcelona”. Likevel vil Valencia overraske deg med sin unike sjarm og spennende hemmeligheter. Her finner du vår reiseguide til de beste opplevelsene Valencia har å by på.

Valencia er en destinasjon, på lik linje som Barcelona, hvor du kan nyte både storby- og sol og strandferie. De er begge stappet med historiske monument, kultur, kunst og shopping, for ikke å glemme de milelange strendene. En ting du kanskje ikke visste om Valencia er at det er det perfekte reisemålet for deg som reiser på budsjett. Her kan du fint leve, bo og spise for en brøkdel av hva du må betale andre steder i Spania og Europa. Valencia tilbyr i tillegg en rekke aktiviteter og attraksjoner som du kan nyte enten helt gratis eller for en billig penge.

Som alle andre byer er det lurt å vite hva man er på utkikk etter når man skal velge hotell i Valencia. Skal du og vennegjengen på heisatur og ønsker å bo i nærheten av fest og moro, da er kanskje gamlebyen stedet for deg. El Carmen sover aldri og har et enormt utvalg barer og utesteder som er åpne til langt på natt. Gamlebyen anbefales med andre ord ikke for deg som er sensitiv mot lyd på natta.

Det mest populære området i Valencia for øyeblikket er Ruzafa. Alle byer har hva noen vil kalle en “hipster bydel”, og Valencia er ingen unntak. Det som tidligere var et nedslitt område rett ved siden av togstasjonen har nå blitt et fargerikt hotspot for restauranter, kultur og kunst. Ruzafa er det perfekte stedet å bo, utenfor det bråkete sentrum, samtidig som det tar 10-15 minutter å gå til gamlebyen. Massevis av søte kafeer, kunstneriske atelier og spennende nisjebutikker gjør at Ruzafa vil gi deg en følelse ulik alle andre bydeler i Valencia.

Sol og strand

Glem overfylte strender til Valencias nabobyer, Alicante og Benidorm. Valencia tilbyr en helt annen atmosfære med sine langstrakte, hvite sanddyner hvor du er garantert nok av plass til å slikke sol i fred. Nærmeste strender, Playa de las Arenas og Playa Malvarrosa er bare en busstur unna sentrum. Her finner du en rekke utvalg av strandbarer og restauranter som gjør det enkelt å nyte hele dagen. Om du er på utkikk etter noe enda fredeligere, bort fra ståk og støy, kan du ta bussen videre til siste busstopp; Playa Patacona. Patacona er de lokales favoritt av flere grunner. Stranden er ren og vannet krystallklart, i tillegg til valencianernes største grunn til å migrere hit; det er nærmest ingen turister! Patacona er et godt valg for deg som ønsker å leve med de lokale og komme bort fra turistfellene. Tips! Ta en pause fra den varme sola og nyt en forfriskende lunsj på Gabbeach på Playa de las Arenas.

Restauranter i Valencia - tips til de beste matopplevelsene

 • Bilde fra stranden i Valencia med menyskilt fra restauranten

  Stranden i Valencia - Foto: Getty Images

 • Bilde av fontenene på Plaza de la Virgen i Valencia

  Plaza de la Virgen i Valencia - Foto: Getty Images

El Carmen - Gamlebyen

Gamlebyen i Valencia er full av historie og kunst som er åpen til å utforske for de som måtte ønske det. El Carmen har med årene blitt veldig populær blant både lokale og besøkende kunstnere som har prydet de lange, historiske murveggene med imponerende kunstverk, gjerne med politiske budskap eller meninger, og klager på de lokales livsstil. El Carmen er et område med så utrolig mye å utforske. Begynn turen din ved Placa de la Virgen hvor du finner den gigantiske katedralen, før du beveger deg dypere inn i Valencias mest historiske bydel. På vei ut av el Carmen, mot Turia Parken, finner du den imponerende Torres de Serrano. En tidligere utgang fra den historiske veggen la Muralla Cristiana (Den Kristne Vegg). De historiske tårnene er verdt å se og er perfekt for deg som er glad i å ta bilder. Nyt dagen i El Carmen, finn er bortgjemt tapasbar og nyt et avbrekk før du leter videre etter severdigheter, nisjebutikker og kunst. El Carmen har alt for deg som er glad i å oppdage byens dypeste og mest spennende hemmeligheter.

Valencia Cathedral

Bygd på det som en gang i tiden var et romersk tempel og deretter en moske kan katedralen i Valencia dateres helt tilbake til det 13. århundre! Katedralen har en helt unik og fascinerende arkitektur som er inspirert av den romerske og barokktiden. Om du orker er det verdt å ta turen opp til toppen av kirketårnet hvor du kan nyte den fantastiske utsikten over Valencia by, landsbyer og havet. Katedralen tilbyr en dyp innsikt i Valencias historie og kultur, og er et must å få med seg om man er historieinteressert. Funfact! Valencias katedral påstås å være det opprinnelige hjemmet til Den Hellige Gral. Det er selvfølgelig mange andre som også kommer med samme påstand, så du får ta turen og bestemme selv hva du tror. Kapellet for Den Hellige Gral finner du inne i katedralen.

Las Fallas

Planlegger du en tur til Valencia så er det absolutt verdt å reise hit under byens helt egne og tradisjonsrike festival: Las Fallas! Fallas arrangeres hvert år en uke i mars. Som om Valencia ikke er livlig nok i seg selv, atmosfæren denne helt spesielle uka i året er til å ta og føle på. Las Fallas er uten tvil en av Spanias mest unike festivaler og feires for å ønske våren velkommen tilbake. Gatene fylles med kunst og tradisjon i form av de mest spektakulære nabo-maskoter og kostymer. Fyrverkeri, folkedrakter og maskoter som brennes ned i gigantiske bål siste dag av festivalen (!!) skiller Las Fallas fra alt annet du har sett. Spania er kjent for alle mulig rare festivaler, men denne må uten tvil være den mest eksplosive av alle!

 • Bilde fra den årlige Fallas festivalen i Valencia

  Årlige Fallas festivalen i Valencia - Foto: Getty Images

 • Bilde fra avslutningen på Fallas festivalen

  Avslutningen av Fallas festivalen - Foto: Getty Images

El Parque de Turia

Hjertet av Valencia er delt i to av en ni kilometer lang hage kalt Turia. Til å begynne med var Turia en elv som i senere tid tørket ut, og det ble bestemt å bygge en hage åpen for alle. Idag finner du lekeplasser, sykkelveier, blomster, palmetrær, fontener og treningsapparater. Turia er det perfekte sted for en piknik, en treningsøkt eller en romantisk tur med din kjære.

La Ciudad de los Artes y Las Sciencias

På sørsiden av Turiaparken finner du Byen for Kunst og Kjemi - et ubegripelig syn av futuristiske bygninger, omringet av planteliv og byens helt egne gigantiske basseng. Det er noe med dette stedet som føles så fredelig, samtidig som det er nok av aktiviteter å velge mellom. Inne finner du flere imponerende kulturarenaer og underholdningskompleks, blant annet Valencias akvarium, planetarium og en IMAX kino. Det kan være kostbart om du reiser på budsjett, men å nyte arkitekturen og den botaniske hagen rundt L’Umbracle bygningen er helt gratis og absolutt verdt å se. For deg som reiser med barn er dette definitivt det perfekte stedet for å gjøre læring gøy!

 • Bilde fra Monforte gardens i Valencia

  Monforte gardens i Valencia - Foto: Getty Images

 • Bilde fra Oceanografico i Byen for Kunst og Kjemi i Valencia

  Oceanografico i Byen for Kunst og Kjemi - Foto: Getty Images

Oceanografico

Oceanografico hører til Byen for Kunst og Kjemi, men om man holder på tittelen som Europas størst akvarium står det ganske sterkt på egenhånd likevel! Skal du på ferie til Valencia med barn? Da har du nettopp oppdaget en attraksjon dere ikke vil gå glipp av, nemlig dette imponerende akvariet med over 500 forskjellige marine arter. Oceanografico er delt inn i separate bygninger hvor dyrene holder til så nær sine “naturlige” omgivelser som mulig. Bygningene er derfor oppkalt etter de forskjellige havene artene kommer fra; Middelhavet, Rødehavet, de tropiske hav og det arktiske hav. Det aller mest populære, og med flest besøkende er delfinene og deres spektakulære delfinshow. Opplevelsen av Oceanografico er ikke det samme uten dette enormt populære showet. Ta turen og sikre deg en god plass for en sjanse til å hilse på, og ta bilde med de flotte delfinene!

Mathallen

Uansett om du er en matelsker eller ikke, så er mathallen til Valencia med den helt spesielle, kunstneriske bygningen verdt turen. Markedet er et av Europas eldste og åpnet dørene i 1928. Det er utrolige 8000 kvm stort! Gå deg vill blant hundrevis av ferskvareboder og smak på noen av de beste råvarene Valencia har å by på. Nyt og få en ekte lokal opplevelse. Midten av bygget finner du et fantastisk kunstverk, en flislagt kuppel som er det mathallen alltid har vært mest kjent for. Hver dag fra mandag til lørdag kan du observere det populære markedet og deres gjester som alle er på utkikk etter det beste av fargerike frukt og grønnsaker, oliven, fisk, ost, vin og for ikke å glemme det beste av det beste av Valencias helt egne Serranoskinke.

Vi kan vel alle være enige i at man kan se likheter mellom Valencia og Barcelona, samtidig som vi kan fastslå at Valencia har skapt sin helt egne og unike sjarm som absolutt er verdt å oppleve. Er du overbevist?

Les også:

 • Bilde av kuppelen i Mercado central i Valencia

  Kuppelen i Mercado central i Valencia - Foto: Getty Images

 • Bilde av skinker på matmarkedet i Valencia

  Skinker på matmarkedet i Valencia - Foto: Getty Images

Været i Valencia de neste 7 dagene

 • Lørdag 20°
 • Søndag 23°
 • Mandag 24°
 • Tirsdag 24°
 • Onsdag 20°
 • Torsdag 17°
 • Fredag 17°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.