Eldorado for surfere i Lofoten

Slik gjør du Lofoten <3

Tips om surfing, strender, overnatting og reiser på din Norgesferie til Lofoten.

Lofoten er vakker vinter som sommer! På grunn av den varme Golfstrømmen er klimaet her oppe også mye mildere enn i andre områder i verden som ligger på samme breddegrad. Hvis du er glad i vakker natur er Lofoten virkelig stedet for deg.

 • Surfing i Lofoten - Unstad!

  Foregår hovedsakelig ved Unstad på Vestvågøy. Her kan du boltre deg på en 200 meter lang hvit sandstrand og i viltre, arktiske bølger. Her ligger Unstad Arctic Surf, en campingplass hvor erfarne og tøffe surfere camper, surfer, spiser og koser seg. Her møter du både lokale og internasjonale surfere, profesjonelle så vel som uerfarne drømmere. Unstad ligger på vestsiden av Vestvågøya, på en kyststripe som lokalt også kalles «Yttersida».

 • Surfer i Lofoten

  Bygda er omgitt av snøkledde fjell på 300–650 meters høyde, noe som gjør strandopplevelsen helt unik. Foto: Getty Images

 • Strender i Lofoten - noen av Norges vakreste!

  Skagsanden: En snau time syd for Unstad, i retning Å, finner du en den naturskjønne Skagsanden på Flakstadøya ved Ramberg.

  Uttakleiv-stranden: Norges mest fotograferte strand! Med horisonten åpen i nord, er mulighetene store for å oppleve nordlyset.

  Gimsøy strand: Ligger midt i mellom Leknes og Svolvær. På en rolig sommerdag kan vannet her få en usedvanlig vakker farge, i kombinasjon med den kritthvite sanden.

 • Vakker og mektig natur fra Uttakleiv i Lofoten

  Vakker og mektig natur fra Uttakleiv i Lofoten. Foto: Getty Images

 • Overnatting - camping, hotell eller rorbu?

  Camping: Det finnes veldig mange campingplasser i hele Lofoten, og noen er spesielt tilrettelagt surfere og har utleie av alt utstyr du måtte trenge (surf, kajakk, seilbrett etc).

  Hotell og pensjonat: i Lofoten finnes det et godt utvalg dersom du ønsker mer komfort.

  Rorbu: Det er også veldig populært å bo i nedlagte rorbuer. Dette pleide å være sesongbolig for fiskere, og var veldig viktig for fiske som ble drevet fra åpne båter. De har sine røtter helt tilbake til slutten av vikingtiden!

 • Camping på sykkelferie i Lofoten

  Camping på sykkelferie i Lofoten - Foto: Getty Images

 • Å komme seg til Lofoten - lett som en plett!

  Du kommer deg til Lofoten via bil, fly, ferge, hurtigrute, hurtigbåt, ja, egentlig på alle mulige måter! Hurtigbåten trafikkerer mellom Bodø, Skrova og Skutvik. Det går daglige direktefly til Evenes som er et bra utgangspunkt for en ferie til Lofoten. Her er det også større utvalg av leiebiler. Du kan også reise til Svolvær eller Leknes via Bodø.

 • På sykkeltur i Lofoten

  Det er selvfølgelig også mulig å sykle til lofoten - hvis du er av den spreke typen. Foto: Frithjof Fure - Visitnorway.com

GOD TUR!

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.