Narvik - dramatisk krigshistorie og unike skiopplevelser

Narvik - dramatisk krigshistorie og unike skiopplevelser

Ønsker du deg et innblikk i norsk krigshistorie, samtidig som du kan få spektakulær og unik skiopplevelse? Ja, da bør du velge Narvik. FINN Reise gir deg tips til ting å gjøre i denne historiske byen.

Langt inn i Ofotfjorden med utsikt til fjell og hav så langt øyet kan se ligger Narvik. Byen er kjent for sin spesielle posisjon under 2. verdenskrig, skikjøring, randoné og frikjøring.

 • Narvik krigsmuseum

  I 1940 fikk Narvik en sentral posisjon takket være den isfrie Ofotfjorden og jernmalm som både tyskerne og nordmenn fraktet fra Kiruna til Narvik. Denne historien samt langt mer av Nord-Norges krigshistorie er samlet under ett tak på Narvik Krigsmuseum. Museet ligger midt på Narvik torg, og her får du krigshistorien presentert på hele 1.600 kvadratmeter fordelt over tre etasjer. Museet bruker design, bilder, film og teknikk for at du skal få en suveren opplevelse av utstillingen. Det er dog ikke bare på museet du ser minnesmerker etter krigshistorien i Narvik. På strekningen mellom Narvik og Bardufoss er det reist en rekke monumenter til minne om kampene som ble utkjempet våren 1940. Det såkalte Krigshistoriske Landskap er etablert for å ta vare på en viktig del av norsk krigshistorie.

 • Fiskehallen i Narvik

  Vel nede i Narvik sentrum, kan du kjøpe ferske og sunne råvarer rett fra havet. Torghallen midt i sentrum leverer fisk hver dag. I sentrum finner du også en rekke butikker og restauranter. Ja, det skal mye til før du kjeder deg i Narvik.

 • Polar Park

  En knapp time fra Narvik, i Salangsdalen i Bardu kommune, 54 kilometer nord for Narvik, ligger verdens nordligste dyrepark Polar Park. Her kan du møte ulv, brunbjørn, gaupe, jerv, polarrev, elg , reinsdyr og andre dyr fra den arktiske fauna. Parken er på hele 1.100 mål, og det gjør parken langt mer villmarkspreget enn de fleste andre dyreparker i verden.

 • Utsikt fra Narvikfjellet

  Utsikt fra Narvikfjellet - Foto: Getty Images

 • Ofotbanen

  Døgnet rundt fraktes milliarder av tonn med jernmalm på Ofotbanen, en av hovedgrunnene til at Narvik ble sentral under krigen. Du kan også ta turen på jernbanestrekningen mellom Narvik og Kiruna. Turen tar deg forbi rødmalte stasjonsbygninger og stopper blant annet i Katterat, en stasjonsby hvor ansatte på jernbanen bodde med sine familier.

 • Rallarveien kulturminnesti

  Rallarveien, anleggsveien langs Ofotbanen mellom Narvik og Kiruna, byr på vill natur, fjell og fjord. Den 50 kilometer lange veien var hovedferdselsåre mens Ofotobanen ble bygget på begynnelsen av 1900-tallet. I dag er den tilrettelagt for turgåere, og i juni hvert år arrangeres Svarta Bjørn-marsjen fra Bjørnfjell til Rombaksbotn.

 • Nordlys

  Jakten på det arktiske lyset, nordlyset, står ofte høyt på ønskelisten til turistene i Narvik og Nord-Norge. Narvik er perfekt for å observere nordlyset, og det tilbys turer hele vinteren for å jakte på dette magiske vinterfenomenet. Sjansene for å se nordlyset er størst mellom 21. september og 21. mars mellom klokken 18 og 01 på døgnet. Du har selvsagt ingen garanti, men jakten i seg selv er spennende. Og er man i Narvik så hva med- Opplev nordlyset i Lofoten og Vesterålen.

 • Skikjøring i Narvik

  Skikjøring i Narvik - Foto: Fredrik Schenholm - Visitnorway.com

 • Skikjøring og sommerski

  Ønsker du å ta skiene fatt i spektakulære nedfarter, er Narvik utvilsomt byen å besøke. De majestetiske fjellene som omkranser byen, har gjort området til et kjært sted for alpinelskere. Narvikfjellet Skisenter i Fagernesfjellet har i alt 13 nedfarter, seks heiser og skitrekk og gondolbane. Til langt ut i mai kan du kjøre på ski med utsikt over Ofotfjorden. Fjellet er kanskje mest kjent for løssnøkjøring og off-piste. I det siste har de også lagt til rette for randoné, toppturer og sykling. Det er annerledes å kjøre på ski i Narvik, enn de fleste andre steder. På alle nedfarter, har du panoramautsikt over Ofotfjorden og høyreiste fjell.

  Topptur på ski på Narvikfjellet - Foto: Sophie Stevens / Visitnorway.com
 • Gondolbanen i Narvikfjellet

  Vil du raskest mulig til topps, kan du ta Gondolbanen til Fjellheisrestauranten. Gondolbanen ble åpnet i 2019. Fra Fjellheisrestauranten, kan du velge ulike turer. En av de mest attraktive er Tredjetoppen 1.272 meter over havet. Du kan også følge Partisanleden, med eller uten turguide, og turen kan like gjerne gjøres om natten som om dagen. Det er lyst hele døgnet i sommersesongen.

  Ønsker du en annen og minst like spektakulær opplevelse, bør du besøke Stetinden i Tysfjord kommune. Ni mil sør for Narvik, kan du da klatre til topps på Norges nasjonalfjell 1.391 meter over havet. Fjellet ble første gang besteget i 1910, det krever god kondisjon og du bør ikke ha høydeskrekk når du velge å klatre til topps. Til gjengjeld får du fra toppen en fantastisk utsikt utover sju prestegjeld.

 • God skilting i Narvik

  God skilting i Narvik - Foto: Getty Images

 • Overnatting

  For å ha best sjanse for å se nordlyset, bør du tilbringe noen dager i Narvik. Byen tilbyr overnatting både på hotell og campingplasser. På Fjellkysten Gjestehus, et lite hotell i Lavangen nord for Narvik, er designet etter inspirasjon fra samiske gammer og vikingenes langhus. Her vil du bor under bakkenivå med utsikt over fjorden. På Quality Hotel Grand Royal og Thon Hotel Narvik bor du sentralt i byen med lett tilgang til alt Narvik har å tilbyr. Vil du bo i fjellheimen anbefales Narvik Mountain Lodge i Narvikfjellet, som bare har fem rom med totalt 14 sengeplasser.

 • Camping

  På Solbakken camping, en helårs camping i Salangsdalen, Bardu 45 minutter nord for Narvik, har du kort vei til Polar park. Her kan du leie hytter, parkere bobilen eller campingvogna. Også Ballangen camping har plass til bobiler og campingvogn. De har i tillegg vannrutsjebane, oppvarmet svømmebasseng og tilbyr havfiske. Lapphaugen Turiststasjon er en familiedrevet campingplass som også tilbyr overnatting i hytter, plass til bobil, campingvogner og telt.

Været i Narvik de neste 7 dagene

 • Onsdag -3°
 • Torsdag -1°
 • Fredag -2°
 • Lørdag -6°
 • Søndag -6°
 • Mandag -6°
 • Tirsdag -7°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.