Senja - tips til skiturer og fjellturer

Senja - tips til skiturer og fjellturer

Fjellturer, skiturer og randonee-kjøring i kystlandskapet på Senja er spektakulært. FINN Reise gir deg tipsene til de store turopplevelsene.

Å reise på skiferie til Troms blir mer og mer populært. Kombinasjonen av fjell opp mot 1000 meter over havet, og kystlandskap gjør spesielt Senja spektakulært. Terrenget innbyr til alt fra toppturer med fjellsko på beina, til skiturer, randonee og mindre utfordrende familieturer og venneturer. Liker du toppturer, med eller uten ski, er Senja et yndet reisemål. Norges nest største øy har rundt 50 topper på over 750 meter.

Været skifter raskt - bruk guide

Været skifter raskt på Senja, og selv om store deler av Senja har stabile snøforhold, er det viktig å ta forholdsregler. Ekspertene med lokalkunnskap anbefaler at du leier en guide dersom du skal på topp- eller randoneetur i det vakre fjellandskapet. En guide med stor lokalkunnskap gir deg sikkerhet, trygghet, og tar deg med på de beste turene, tilpasset din fysiske form.

Dagsturer og overnatting

Vinterstid anbefaler vi dagsturer med overnatting på hotell eller hytter. Årsaken er det uforutsigbare været. Norwegian Wild har åpent hele året, og her kan du leie hytter, bestille guide og utføre spennende aktiviteter som kajakkpadling, fisketurer og toppturer. På Hamn i Senja kan du velge hotellrom og leiligheter, flere aktivitetstilbud i tillegg til guidede turer. Hva med å prøve bodyrafting i malstrømmen? Et spennende tilbud i det krystallklare isvannet. I Frøvågshavn finner du Senja Fjordhotell, som også har utleie av hytter. Det samme tilbudet finner du på Mefjord Brygge i Mefjordhavn.
Sjekk også overnattingsmuligheter ved Fjordbotn Camping, Steinfjord Havfiske, Eidebrygga Rorbucamping og Flakstadvåg Camping.

 • Topptur på ski, Senja

  Topptur på ski, Senja - Foto: Pete Oswald / Visitnorway.com

Randonee-kjøring

Senjas enorme tilbud av vidder og deilige fjellsider egner seg godt for vintersport, enten du elsker å kjøre randonee i løssnø, Telemark eller stå på snowboard. Senja gir deg alt fra de snille turene, til de ekstreme. Norges nest største øy er kjent for deilig puddersnø, og vintersesongen varer fra januar til ut april. Det meste av snøen kommer som oftest i desember og januar, men du får de beste forholdene for skikjøring og skiturer i mars og april.

 • Spektakulær skikjøring på Senja

  Spektakulær skikjøring på Senja - Foto: Sophie Stevens / Visitnorway.com

5 gode tips til skiopplevelser på Senja:

Været på Senja de neste 7 dagene

 • Tirsdag -1°
 • Onsdag
 • Torsdag -3°
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag -1°
 • Mandag -1°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Tips 1: Til Tromsø er det flest flyruter å velge mellom.

Tips 2: Vær tidlig ute med å bestille leiebil da det ikke er ubegrenset tilgang på biler.