Tips til sykkelturer i Trøndelag

Tips til sykkelturer i Trøndelag

På to hjul i naturen er noe helt eget. Bare deg, lufta rundt deg og sanser på høygir. Du har ikke opplevd Trøndelag før du har opplevd det fra sykkelsetet. Her er FINN Reises beste tips til sykkelturer i Trøndelag.

Stisykling i Røros verdensarvområde, historisk sykkeltur på Innherred, kystsykling på Fosen, øyhopping med sykkel på Namdalskysten og stisykling på Oppdal. Du kan velge og vrake i flotte opplevelser fra sykkelsetet i Trøndelag. Enten du ønsker ferdige løyper rett utenfor hotelldøra som kan kombineres med historiske opplevelser og deilig måltider, eller å dra på kryss og tvers til steder du sjelden eller aldri ville dratt til fots og kunne nyte det urbane kulturtilbudet på kvelden. Trøndelag byr på det meste. Øyer knytt sammen av broer som lar deg suse tankeløst omkring i flatt kulturlandskap, mens du tar inn lukten av nyslått gress, sjø og nyplukket jordbær – kan du ønske deg noe mer?

Røros – stisykling i verdensarven

Den gamle gruvebyen Røros står på UNESCOs verdensarvliste og er svært populær blant syklister. Storslått natur omkranser sentrum av byen, og de siste årene har det blitt satset stort på merkede sykkelløyper her. Det er stas å kunne stoppe ved et 300 år gammelt gruveanlegg og Falkberget-museum på turen. I tillegg til merkede løyper er det også informasjonstavler på veien som gjør at du kan lese deg opp på hvorfor naturen du sykler i ser akkurat ut som den gjør. Dette fører til mange sykkelturister til Røros gjennom hele sommerhalvåret.

Det er en god idé å kombinere sykkeltur i Røros med å bo på et av de historiske hotell Røros Hotell. Her har du muligheten til å slappe av og nyte smakfulle måltider etter en lang dag ute i løypene. Det er også bare noen få hundre meter ned til Røros sentrum der du kan utforske smale gater, koselige kafeér og fantastisk kunst og håndverk.

Været i Røros de neste 7 dagene

 • Tirsdag -2°
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Været i Namsos de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Øyhopping langs Namdalskysten

Namdalskysten går fra Namsos i sør til øya Leka i nord. Øya er en av Norges mest spektakulære med en helt spesiell geologi og en lang rekke spennende historiske steder. Steinmassen som utgjør øya er av et slag som man bare finner igjen i Nord-Amerika. Den fantastiske geologiske historien til Leka gjorde at øya i 2010 ble kåret til Norges geologiske nasjonalmonument.

Leka er godt tilrettelagt for syklister, med lite biltrafikk, mange rasteplasser langs veien og flere flotte utkikkspunkt. Du får oppleve ville fjellformasjoner, men veien går stort sett i lavlandet rundt de største toppene og byr ikke på de største fysiske utfordringene. Veien går rundt hele øya, så når du kommer av ferga fra Gutvik kan du selv velge hvilken retning du vil starte.

 • Fritidsaktiviteter i Trondheim- tipsene du behøver å vite

  Sommerkveld i Trondheim - Foto: Getty Images

Kystsykling på Fosen

Det er noe helt spesielt å sykle langs kysten av Trøndelag, når sola går ned i havet og du kjenner sjølukt i nesa – da får virkelig sansene kjørt seg. I Åfjord på halvøya Fosen ligger øyene Stokkøya og Linesøya. Begge er sykkelvennlige, men meget forskjellige. Stokkøya er kupert, har huler i fjellet som kan skilte med fiskevann på toppen, mens Linesøya er like flatt som Danmark og består av gressletter og småskog. Før i tiden måtte man ta ferge mellom de to øyene, men nå har det kommet en bro som gjør det enkelt å komme seg frem og tilbake på to hjul. Stokkøya er nok mest kjent for Stokkøy Sjøsenter som ligger ved Trøndelags fineste sanstrand – og er på The Guardians liste over topp 10 strandhotell. Mens Linesøya er mest kjent for sine velsmakende jordbær.

Stisykling i Oppdal

Rundt Oppdal finner du storslått natur med skog og lett tilgjengelig høyfjellsterreng. Hver sommer beiter over 40 000 sauer her og det bidrar til et stort og mangfoldig stinett. Noe av det som gjør Oppdal til et eldorado for stisyklister. Samtidig er seterdalene svært godt egnet til tursykling med kombinasjon av kulturarv og naturopplevelse. Sett deg på sykkelen og bli med på en uforglemmelig reise på grusvei i frodig natur og få innblikk i Oppdals tradisjoner innen mat, byggeskikk og jordbruk.

Historisk sykling på Innherred

Innherred i Nord-Trøndelag ligger bare 1 time nord for Trondheim. Her kan du oppleve et fantastisk kulturlandskap – vakker natur med korte avstander og mange spennende steder å besøke. Regionen er rik på historie med Stiklestad som et naturlig midtpunkt. En populær sykkeltur på Innherred er langs strekningen som heter Den Gyldne Omvei, på Inderøy innerst i Trondheimsfjorden. Her har du mange godbiter i vente – for her finner du nemlig Norges tetteste ansamling av gårdsbutikker og småskala matprodusenter. Nyt is, ost, kjøtt eller bakevarer som er laget hos de du handler hos. Et populært sted stikke innom er Gangstad Gårdsysteri, hvor du får kjøpt is og ost som serveres på Hurtigruten.

Inderøy finner du Øyna Kulturlandskapshotell som i 2021 har blitt kåret til et av de 15 beste hotellene i Europa. I tillegg finner du på Inderøy både moderne fjordhotell og flere små gårdshotell, om du ønsker en overnatting eller to.