Tips til skiferie på Geilo

Tips til skiferie på Geilo

Velkommen til hele familiens skiparadis! Geilo er en klassisk skidestinasjon med stolte skitradisjoner og ekte høyfjellsglede. Her får du FINN reises tips til skiferie på Geilo.

Geilo blir magisk om vinteren med snødekket landskap og herlig vinterstemning. Skiparadiset ligger i Hallingdal, midt mellom Oslo og Bergen. Beliggenheten gjør dette til en snøsikker skidestinasjon med en ordinær skisesong fra midten av november til slutten av april. Her finner du en av Norges beste skiferie-tilbud for hele familien!

Alpinanlegg på Geilo

I november 2019 ble Geilo kåret til Norges beste skisenter på World Ski Awards. Prisen er velfortjent for SkiGeilo alpinanlegg består av to store dalsider med totalt 39 nedfarter og 21 heiser. Her kan du nyte nypreparerte løyper, pudder i fløyelsmyk snø, konkurrere i fun-slops, eller prøve nye triks i Geiloparken – som består av tre parker. Geilo er kjent som en familievennlig destinasjon, og du finner fire gode barneområder med saktegående skiheis og skibånd.

Du finner også flere skiskoler på Geilo som tilbyr både privattimer, skiskole i grupper og skiguiding. Her er det muligheter for at barna kan leke i Trollklubben Barnehage, mens foreldrene koser seg i skiløypene.

Hallingskarvet Skisenter er det perfekte stedet for frikjørere. Parken er utviklet i samarbeid med X-games vinner Andreas Håtveit, og byr på lange, brede bakker og store offpist-muligheter.

 • Herlige skiforhold på Geilo -
Foto: Getty Images

  Herlige skiforhold på Geilo - Foto: Getty Images

Overnatting på Geilo

De vet hvordan å varte opp gjester som er på aktiv ferie på Geilo. Det du trenger er et sted å lade batteriene og hente energi til neste dag. Uansett om du vil leie hytte eller nyte spa og afterski på hotell, har Geilo alternativer som kan tilfredsstille alle.

Noe av det unike med Geilo er at skiløypene strekker seg helt ned til sentrum. Det tilbys skibuss som knytter dalsidene sammen og frakter gjester hver dag gjennom hele skisesongen.

Langrenn på Geilo

Langrennsparadiset Geilo gjør at skiturer bortover er like fantastisk som alpinmulighetene. Opplev fred og ro i Hallingskarvet, med løyper som strekker seg i begge retninger. De nærmeste løypene finner du allerede ved vannet i bunnen av sentrum av Geilo. Her går det en flott skiløype rundt Ustedalsfjorden mot Geilo skistadion. Videre herfra knyttes ulike løyper seg ut mot Hallingskarvet Nasjonalpark og Hardangervidda Nasjonalpark.

Serveringshyttene i Geilo-området er ofte et naturlig mål på skituren. Sørg for å prøve de beste vaflene på Hardangervidda når du er på skiferie i Geilo.

Været på Geilo de neste 7 dagene

 • Fredag -5°
 • Lørdag -8°
 • Søndag -2°
 • Mandag
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

 • Nydelige skiforhold på Geilo -
Foto: Getty Images

  Nydelige skiforhold på Geilo - Foto: Getty Images