Haukelifjell - skiferie på Hardangervidda

Haukelifjell - skiferie på Hardangervidda

På vinterstid er Haukeli et eldorado for skientusiaster! Som en av Norges mest snøsikre destinasjoner kan Haukelifjell skilte med milevis med oppkjørte langrennsløyper, familievennlige skibakker og toppturer for de som søker urørt og vill natur. Her får du FINN Reises tips til Haukelifjell og skiferie på Hardangervidda.

Haukelifjell Skisenter

Haukelifjell Skisenter i Telemark hatt en kraftig økning av besøkende de siste årene. Det er nok mye takket være plasseringen, da Haukelifjell er en av de mest snøsikre destinasjonene i Norge. Her kommer snøen tidlig, det er tørt, kaldt klima, noe som gir en lang sesong. Dette har også medført en utvikling i tilbudet av overnattingssteder, og det er flere muligheter for utleie av hytter midt i bakken.

Haukelifjell Skisenter kan friste med vinteraktiviteter i toppklasse. Noen av Norges beste oppkjørte løyper, unike og enorme off-piste og frikjøringsmuligheter, brede bakker med god plass for trygg utfoldelse, samt 80 meter langt skibånd for nybegynnere. Skianlegget har 6 skiheiser og 13 nedfarter, som gir et skiområde på totalt 15 km. I tillegg kan skisenteret skilte med 70 km langrennsløyper i enestående natur.

I Haukelifjell Terrengpark finner du tre store “big jump” profiler, samt en raillinje bestående av seks enheter. Hele terrengparken er utstyrt med flomlys som gjør den tilgjengelig på kveldstid.

For de små tilbyr Haukelifjell Skisenter en egen bakke skjermet fra de andre. Vennebakken har flere utfordringer med variert vanskelighetsgrad som passer for de minste opp til 10 år.

 • Utsikt over vakre Haukelifjell i Telemark -
Foto: Getty Images

  Utsikt over vakre Haukelifjell i Telemark - Foto: Getty Images

Langrenn på Haukeli

Haukeli, også kalt Haukeligrend, byr på flotte skiløyper for både tur og trening. Du finner 65 km med oppkjørte langrennsløyper i Haukeliområdet, omkranset av flott natur både på høyfjellet og i skogen.

Det er lysløyper både i Vågslid og på Edland i Telemark som gjør det mulig å gå på langrenn selv på kveldstid. For eksempel lysløypa i Edland går helt ned til sentrum, hovedsakelig sør for Kjela elva som renner gjennom hele Haukeligrend. Løypene her går i skogsterreng, og de er så brede at du kan både gå klassisk stil og skøyte. Du finner både enkle og mer utfordrende skiløyper som passer for alle. Sjekk ut lokale løypekart for mer informasjon om ulike løyper og vanskelighetsgrad.

 • Kiteboarding på Haukelifjell, Telemark -
Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

  Kiteboarding på Haukelifjell, Telemark - Foto: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/visitnorway.com

Se været på Haukelifjell de neste 7 dagene

 • Mandag -2°
 • Tirsdag -3°
 • Onsdag -1°
 • Torsdag
 • Fredag -0°
 • Lørdag -0°
 • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.