Geilo - reisetips til aktiv ferie

Geilo - reisetips til aktiv ferie

I hjertet av Sør-Norge, langs Bergensbanen finner du den sjarmerende fjellandsbyen Geilo. Omgitt av uendelig natur byr denne nasjonalparklandsbyen på aktiviteter og opplevelser hele året. Her får du FINN reises tips til aktiv ferie på Geilo.

Geilo ligger langs Rv7, midt mellom Oslo og Bergen, med Bergensbanen som strekker seg gjennom fjellandsbyen. Det gjør det enkelt for deg om du enten kommer fra øst eller vest.

Geilo ligger i Hol kommune i Hallingdal, og er en nasjonalparklandsby. Det gir et perfekt utgangspunkt for turer i både Hallingskarvet Nasjonalpark og Hardangervidda Nasjonalpark. Sammen med grendene Haugastøl, Ustaoset, Dagali, Skurdalen, Hovet, Hol, Sudndalen og Myrland byr Geilo på mange aktiviteter for både store og små – hele året. Enten det er fart og spenning du søker, eller ro og avslapning ute i naturen, så er dette stedet for deg.

Vinteraktiviteter på Geilo

Geilo var en av de første i Norge til å bygge alpinanlegg, og i dag er det kjent som en klassisk skidestinasjon med stolte skitradisjoner og ekte høyfjellsglede. Geilo blir magisk om vinteren med snødekket landskap og herlig vinterstemning. Med høye fjell, mye skog og snøsikker beliggenhet er det et skiparadis for deg som elsker alpin, offpiste og langrenn. Geilo passer perfekt uansett om du er nybegynner, eller mer erfaren og leken i løypa.

Geilo har et av Norges største alpinanlegg med over 39 nedfarter og 21 heiser. I tillegg kan du boltre deg i 550 km med langrennsløyper, og flere serveringshytter i løypene. På Geilo blir skiferien komplett for hele familien!

 • Vintereventyr i Geilo - Foto: Getty Images

  Vintereventyr i Geilo - Foto: Getty Images

Fartsfylte sommeraktiviteter på Geilo

Det er ikke bare på vinteren Geilo byr på mange aktiviteter for store og små. Om du liker fart og spenning kan bør absolutt ta en tur i Nord-Europas lengste zipline!

Geilo zipline er 1100 meter lang, og gir garantert moro for hele familien. Kjenn pulsen stige når du setter utfor toppen av Vestlia og helt ned til bunnen av alpinbakken. Opplev den rå og spennende følelsen av å sveve nedover fjellsiden med fantastisk utsikt mot Hallingskarvet Nasjonalpark og over Geilo.

Om du også liker frisk moro i det vårt element, bør du prøve rafting i Numedalslågen i Dagali. Dette er en av Europas beste raftingelver. Her kan kaste deg ut i vill elvesport om du er en eventyrlysten tøffing, eller bli med på en rolig og spennende tur for hele familien.

 • Kulturkyrkja på Geilo -
Foto: Getty Images

  Kulturkyrkja på Geilo - Foto: Getty Images

Sommer og høst på Geilo

Er du av typen som heller liker ro og fred på fjelltur, anbefales det å ta fottur i fjellet, fiske i et fjellvann eller sykle langs Rallarvegen. Geilo er et lett tilgjengelig utgangspunkt for vandring i fjellet, enten du vil gå rett fra sentrum, kjøre eller ta toget for å starte midt i fjellheimen. Ta stolheisen opp til Nasjonalpark-utsikten for en kort ettermiddagstur eller gå over Hardangervidda over til Vestlandet.

Ønsker du å prøve ut fiskelykken på Geilo, er sjansene gode for å få napp. Du kan velge mellom 90 fiskevann og elvestrekninger, beliggende opp til 1523 moh. De fleste vann har ren ørretbestand, og i noen er kan det også finnes røye.

Geilo er et sykkeleldorado for hele familien med et bredt tilbud innen terrengsykling. Ta en rolig familietur på grusveier i fjellet eller heftig downhillsykling gjennom skogen i Geilo Sommerpark. Geilo byr på familiesykling, stisykling og downhill-sykling for alle som ønsker en aktiv ferie.

Overnatting på Geilo

Finn din favoritt blant hotellene og fjellstuene på Geilo. De byr på alt fra spa og gourmetmat til sjarmerende hytter midt på høyfjellet. Overnattingsmulighetene er mange, så du kan sove godt å begi deg ut på nye utflukter hver dag.

Været på Geilo de neste 7 dagene

 • Fredag -5°
 • Lørdag -8°
 • Søndag -2°
 • Mandag
 • Tirsdag -1°
 • Onsdag -3°
 • Torsdag -4°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.