Oppdal - tips til skiferie og fjellturer

Oppdal - tips til skiferie og fjellturer

Det unike topptur-terrenget i Oppdal er vidstrakt og strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, og fjellheimen er gjestfri med lett tilgjengelige topper. Her får du FINN reises beste tips til skiferie og fjellturer i Oppdal.

Med den størrelsen og mangfoldet Oppdal kan friste med, er du nesten garantert en naturopplevelse for deg selv – i hvert fall uten køer og kaos. I Oppdalsfjellene finner du turer for alle nivåer; nybegynneren, mosjonisten og eksperten. En annen ting som gjør Oppdal så populær blant ski- og topptur-folket er den lange sesongen. Helt fra tidlig i november til sent i april kan du nyte gleden av toppturer i spektakulære omgivelser.

Oppdal Skisenter – et av Norges største alpinanlegg

Oppdal skisenter setter fokus på ordentlig skikjøring og et besøk her vil gi deg det du lengter etter. Her kan du velge mellom fire fjell med kun ett heiskort. Det er det som gjør Oppdal skisenter til et av Norges største alpine områder. Hele skisenteret er knyttet sammen med overfarter og heisanlegg, så du kan hoppe fra det ene fjellet til det andre. Nettverket omfatter 40 nedfarter og 50 kilometer løyper fordelt på fire fjell. Alpint i Oppdal er for deg som liker fjellet og nye utfordringer – hver eneste dag. Her kan du finne løyper som passer ditt nivå og kombinere høyfjellskjøring med cruising i løypa, akrobatikk i terrengparken og morsom pudderlek i skogen. I Oppdal blir du ikke skuffet.

  • Snødekte fjell i Oppdal -
Foto: Getty Images

    Snødekte fjell i Oppdal - Foto: Getty Images

Været i Oppdal de neste 7 dagene

  • Mandag
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag
  • Søndag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Langrenn i Oppdal

Oppdal er like populært blant langrennsentusiastene. Her er langrennsløypene lett tilgjengelige, varierte og byr på flotte fjellopplevelser. Det store nettverket med skispor består av nærmere 200 kilometer, fordelt på flere områder i fjellkommunen. De fleste skiløypene er knyttet sammen, slik at du kan bevege deg mellom flere områder. Vanligvis kjøres det skispor i natursnø i månedsskiftet november/desember, og sesongen avsluttes sjeldent før april. For de ivrigste er det sesongåpning på Oppdal Skistadion allerede i starten av november, hvor kunstsnøproduksjon sørger for skiløyper.

Overnatting i Oppdal

Du blir tatt godt vare på i Oppdal, for her er det lange tradisjoner for gjestfrihet. Det har i århundre vært et knutepunkt for viktige ferdselsårer, og bygdefolket har innlosjert reisende på skysstasjoner, gjestetun og fjellstuer. I Oppdal kan du velge mellom hotell, leiligheter eller hytter for ditt opphold. Uansett om du velger overnatting i Oppdal sentrum eller nærmere fjellområdene som Dovrefjell, Storlidalen eller Trollheimen, så er du garantert barsk, storslått natur rett utenfor døra.

Søk etter skiutstyr på FINN Torget