Tips til skiferie i Valdres

Tips til skiferie i Valdres

Valdres er et vinterparadis og byr på aktiv ferie for hele familien. Her får du FINN Reises tips til skiferie i Valdres.

Valdres ligger sentralt i Sør-Norge og har et stabilt og forutsigbart klima. Du er nærmest garantert snø fra november til mai, noe som gjør Valdres til et eldorado for skientusiaster.

Langrenn-paradiset Valdres

Du har gode muligheter til å finne langrennsturer som passer for akkurat deg i Valdres. Her kan du glede deg over 1500 kilometer med preparerte langrennsløyper i både skogs- og fjellterreng. Fra medio februar til påske kan du følge de kvistede løypene på fjellet og gå fra hytte til hytte. Du går aldri i kø i et så stort og variert løypenett, så her er det bare å nyte stillheten og den vakre Valdres-naturen.

Langrennsområdene Aurdal, Kruk, Leirin og Skrautvå utgjør til sammen over 250 km med langrennsløyper, og alle er svært familievennlige. Du har vid utsikt over tregrensa, og det er flere gapahuker med grillplasser i løypenettet.

Områdene Beitostølen og Valdresflya utgjør et løypenett på rundt 150 km, og løypenettet varierer fra skogsløyper til høyfjellsløyper. Her er skisesongen blant de lengste i Norge. Vanligvis kan du gå på ski fra slutten av oktober til ut mai.

  • Herlig skilek for hele familien i Valdres -
Foto: Getty Images

    Herlig skilek for hele familien i Valdres - Foto: Getty Images

Været i Valdres de neste 7 dagene

  • Onsdag -4°
  • Torsdag -8°
  • Fredag -2°
  • Lørdag
  • Søndag
  • Mandag
  • Tirsdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Alpint og snowboard i Valdres

Er du av typen som liker mer fart og utforløyper, vil du finne utfordringer på skisentre i og rundt Valdres. Kun én times kjøring unna Valdres sentrum ligger Beitostølen Skisenter midt i sentrum av Beitostølen. Her finner du 9 heiser og 12 bakker med løyper for alle nivåer fra nybegynner til viderekommende.

Valdres Alpinsenter er et av de største alpinanleggene i Valdres, og ligger flott til på solsiden i Aurdal. Skiområdet strekker seg fra 700 til 1060 m, og terrenget er variert med mange elementer som passer for både snowboard og freestyle, samt for de minste.

Ønsker du overnatting, finner du flere tilbud i området. Blant annet hytteutleie og leiligheter midt i alpinbakken med ski inn og ut. Alle skidestinasjoner i Valdres tilbyr skiskole og skiutleie.

Skal du på skiferie til Valdres og er ivrig i alpinbakkene, kan det lønne seg å kjøpe Valdreskortet. Det er et felles heiskort for 7 skisteder i Valdres regionen og Golsfjellet. Kortet gir tilgang til alpinsentrene i Valdres, Beitostølen, Raudalen, Tyin-Filefjell, Storefjell, Stavadalen og Vaset.

Du får kjøpt heiskortet hos alle skisentrene i Valdres.