Åre ski hovedbilde

Åre - tips til skiferie i Sveriges vinterparadis

Skiferie i Åre byr på unik kombinasjon av skikjøring og ren fornøyelse. Det er en av grunnen til at Året blir regnet som Nord-Europas hyggeligste og mest moderne fjellbyer. Her får du FINN Reises beste tips til skiferie i Åre.

Publisert 29. oktober 2019 kl. 10.17

Åre ligger midt i Sverige, med en avstand på kun to timer i bil fra Trondheim. Bor du andre steder i Norge, kan du enkelt fly til både Åre Östersund Lufthavn, som ligger omtrent 80 kilometer fra Åre, og Trondheim Lufthavn som ligger 130 kilometer fra Åre.

Du kan også ta toget fra Trondheim til Åre by med bytte på Storlien. I vintersesongen går det togtransfer direkte til overnattingssteder i Åre og Duved. Det er også mulig å ta buss direkte fra Trondheim til Åre hver fredag, lørdag og søndag med Nettbuss.

Åre – et skisenter i verdensklasse

Den svenske byen Åre har arrangert VM i alpint to ganger i 1954 og i 2017, samt har byen igjen blitt tildelt alpin-VM i 2019.

Åre regnes som en av Nord-Europas største skidestinasjoner og kan friste med fem forskjellige anlegg med totalt 40 heiser og 103 nedfarter. Åre ligger på 372 moh og skiområdet strekker seg fra byens kjerne og nesten helt opp til Åreskutan på 1420 moh.

Skiområdet i Åre er delt i to deler: høysone og lavsone. I lavsonene kjører du ski under tregrensen, og her er det mange røde og svarte løyper kjent fra den alpine verdenscupen. Det er lettest å komme seg til høysonen med taubanen eller gondolen. Her kan du enten kjøre ned mot byen eller mot Ullådalen og Rödkullen for de enklere blå og grønne bakkene.

Omkring Åreskutan finnes det toppturmuligheter, krevende offpiste rett ved løypene og flere koselige restauranter i bakkene. Du kan kjøre ski hele veien ned til Åre torg som er et perfekt utgangspunkt for en kveld på byens mange restauranter, barer og nattklubber. Åre er kjent for å tilby afterski og uteliv som få svenske byer kan konkurrere med. God stemning? Ingen problem i Åre.

Byen byr også på andre skimuligheter for vinterturister i alle aldre og nivåer. Er du mer glad i å stå på langrenn, kan du kose deg med 500 km langrennsløyper.

Skikjøring i Duved og Tegefjäll

Duved ligger i den vestlige delen av Åredalen. Her er tempoet roligere og bakkene lange, brede og velpreparerte. Skiområdet er forbundet med Tegefjäll, og det går skibusser som tar deg raskt inn til sentrum av Åre. Det ligger flere rimelige overnattingssteder i nærheten av skisenteret.

Skikjøring i Åre Bjørnen

I Åre finnes det noe for både store og små. Åre Bjørnen er området for familier med småbarn, eller nybegynnere. Her er det flere enkle bakker og mange aktiviteter for barn. For de aller minste kan det være gøy å delta på Valles verksted, Valles musikkstudio og Valles scene. Alt dette finner du rundt Valles torg, og flere ganger i uken kan barna få treffe Valle. Skiområdet Åre Bjørnen byr også på flere restauranter og kafeer i bakkene, samt skiutleie, skibutikk og supermarked.

Åre byr selvfølgelig også på en SkiStar Snow Park, og her finner du flere rail-linjer, hopp og andre utfordringer som byr på moro uansett ferdighetsnivå.

Overnatting i Åre

Overnattingstilbudet i Åre er bredt. Her finner du alt fra koselige hotellrom til store hytter med høy standard. Du kan velge å bo i sentrum av Åre, eller leie hytte i fjellmiljø med skibakkene utenfor hytta. Overnattingssteder på Åre Bjørnen er et godt alternativ til familier og barn som liker seg ute, enten det er på fjelltur, langrenn, alpin eller topptur. Det finnes mange tingå gjøre i Åre for deg som elsker vinteren.

Åre passer også godt for vennegjengen som liker å avslutte dagen i bakken med afterski. Mulighetene er mange i Åre, og om du velger å bo i sentrum så er det kort vei til skisenteret. Bakkene strekker seg fra byens kjerne og nesten helt opp til Åreskutan.

Søk etter skiutstyr på FINN Torget

Les også:

Søk og bestill flybilletter til Trondheim

Søk og bestill flybilletter til Åre Østersund Lufthavn

Søk og bestill overnatting i Åre

Søk og bestill hytter og ferieleiligheter i Åre

Søk og bestill leiebil i Trondheim