Åre ski hovedbilde

Åre - tips til skiferie i Sveriges vinterparadis

Skiferie i Åre byr på unik kombinasjon av skikjøring og ren fornøyelse. Det er en av grunnen til at Året blir regnet som Nord-Europas hyggeligste og mest moderne fjellbyer. Her får du FINN Reises beste tips til skiferie i Åre.

Åre ligger midt i Sverige, med en avstand på kun to timer i bil fra Trondheim. Bor du andre steder i Norge, kan du enkelt fly til både Åre Östersund Lufthavn, som ligger omtrent 80 kilometer fra Åre, og Trondheim Lufthavn som ligger 130 kilometer fra Åre.

Du kan også ta toget fra Trondheim til Åre by med bytte på Storlien. I vintersesongen går det togtransfer direkte til overnattingssteder i Åre og Duved. Det er også mulig å ta buss direkte fra Trondheim til Åre hver fredag, lørdag og søndag med Nettbuss.

  • Ekte skimoro i Åre -
Foto: Getty Images

    Ekte skimoro i Åre - Foto: Getty Images

  • En praktfull vinterdag i skiparadiset Åre -
Foto: Getty Images

    En praktfull vinterdag i skiparadiset Åre - Foto: Getty Images

Overnatting i Åre

Overnattingstilbudet i Åre er bredt. Her finner du alt fra koselige hotellrom til store hytter med høy standard. Du kan velge å bo i sentrum av Åre, eller leie hytte i fjellmiljø med skibakkene utenfor hytta. Overnattingssteder på Åre Bjørnen er et godt alternativ til familier og barn som liker seg ute, enten det er på fjelltur, langrenn, alpin eller topptur. Det finnes mange tingå gjøre i Åre for deg som elsker vinteren.

Åre passer også godt for vennegjengen som liker å avslutte dagen i bakken med afterski. Mulighetene er mange i Åre, og om du velger å bo i sentrum så er det kort vei til skisenteret. Bakkene strekker seg fra byens kjerne og nesten helt opp til Åreskutan.