Julemarked i Røros

Julemarked i Røros

Med sine fargerike trehus, hvit snø langt oppetter veggene og en magisk blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Her får du FINN Reises tips til julemarked i Røros.

Publisert 26. september 2019 kl. 15.56

I 2019 blir det tiende året på rad at det arrangeres julemarked på Røros. De sjarmerende handlegatene fylles med trivelige markedsboder, julemat og tradisjonsrike førjulsaktiviteter. Under julemarkedet blir det, så klart stemningsfull julehandel i gater og butikker, men også hest og sledeturer, julesang, nisser i gatene og andre aktiviteter for både små og store.

Er du på leting etter julestemning? Da bør du allerede nå holde av helgen torsdag 3. desember til søndag 6. desember 2020 for da arrangeres det årlige julemarkedet i Røros. Programmet blir klart på høsten.

Kom i ekte julestemning – ja, noen vil faktisk gå så langt å si at det er den beste julestemningen i Norge!

Tradisjonen tro er julemarkedet i Røros svært populært blant lokale og tilreisende, og det anbefales å være tidlig ute med overnatting. Her fylles det opp fort på både hoteller, hytter og camping.

Historien til Julemarkedet

Julemarkedet arrangeres i forbindelse med andre helgen i advent, og er en videreutvikling av Julemessen som startet på Fjelheimen i 2008. De to første årene ble julemarkedet arrangert i Tufta med ca 20 utstillere. Deretter ble det flyttet til Bergmannsgata hvor nedre del av gata ble hovedområdet, og Sangerhuset lenger opp i samme gate, ble tatt i bruk til utstillere, kafé, underholdning og pepperkakeutstilling.

I årene som har gått har bodrekkene strukket seg oppover hele Bergmannsgata som i dag gir rom for ca 50 utstillere. Sangerhuset blir fortsatt brukt og har plass til mellom 10 og 15 utstillere i første etasje. Det gir totalt opptil 75 utstillere på julemarkedet i Røros i 2019.

Les også:

Været på Røros de neste 7 dagene

  • Søndag 15°
  • Mandag 18°
  • Tirsdag 20°
  • Onsdag 21°
  • Torsdag 22°
  • Fredag 21°
  • Lørdag 21°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.