Tips til skiferie i Trøndelag

Tips til skiferie i Trøndelag

Det sies at nordmenn er født med ski på beina, og dette gjelder spesielt folket i Trøndelag. Du finner flotte områder som egner seg godt til skigåing både ute på kysten og i innlandet i Trøndelag. Her får du FINN Reises beste tips til skiferie i Trøndelag.

Publisert 1. oktober 2019 kl. 15.04

På ski i Trøndelag

At det ofte sies at spesielt trønder er født med ski på beina, kan ha en sammenheng med de mange dyktige langrennsløperne som kommer fra regionen. Trøndelag har alltid vært godt representert på det norske langrennslandslaget, de siste årene mer enn noen gang. En fun fact er at The Wall Street Journal ønsket å “forske” på det de kalte “The Trøndelag Effect”, etter trønderske skiløpere har gjort det så bemerkelsesverdig bra i OL. Om de har kommet frem til noe mer med forskningen, vet vi ikke, men alt i alt har Trøndelag levert mer enn en femtedel av alle Norges medaljer gjennom vinterlekenes historie. Det til tross for at de kun står for 8 prosent av Norges totale befolkning. Det er noe å merke seg.

Men, poenget er ikke at vi alle trenger å bli store langrennsløpere som må gå lange turer på ski. Det viktigste for de fleste av oss er opplevelsen av å være på tur. Dette er du sikret i Trøndelag. Andre steder i landet og nedover i Europa, kan du risikere å gå på ski i “kø”, men med så mye urørt natur på alle kanter, ligger alt til rette for at du kan tråkke dine egne løyper og “designe” din egen tur. Det ligger blant annet ni nasjonalparkområder i Trøndelag, hvor urørte naturområder venter på å bli inntatt. Lag dine egne løyper eller følg de oppkjørte, velg om du vil ha det flatt og enkelt, eller kupert og mer utfordrende. Ski i Trøndelag byr på noe for alle og enhver!

Skisentre i Trøndelag

Mange foretrekker mer fart og spenning, og velger heller å stå alpint. I Trøndelag har du muligheten for å kjøre i puddersnø, enten i utkanten av skibakkene eller ned urørte fjellsider. Den frihetsfølelsen du kjenner på når du setter utfor en fjellside hvor ingen har kjørt før, er ubeskrivelig for ski- og alpin-entusiaster, og når det kommer til alpint i Trøndelag er det mest populært i Oppdal. Hvert år ligger Oppdal skisenter på toppen over Norges beste anlegg, og en av hovedfaktorene for det er at anlegget strekker seg over fire fjell – noe som minsker sjansen for stor kø i de ulike bakkene. Oppdal er også et av de mest snøstabile stedene i Trøndelag.

Men det er ikke bare Oppdal skisenter som yrer av liv i vintersesongen. Du finner også flotte skibakker og skisteder på Grong og Meråker Alpinsenter i Nord-Trøndelag. Begge steder tilbyr skiløyper for barn og voksne med ulike vanskelighetsgrader, off-piste-muligheter, halfpipe og elementparker hvor man kan leke seg med snowboard.

Røros Alpinsenter Hummelfjell og Vassfjellet Skisenter ligger like utenfor Trondheim og er populære skisenter (hovedartikkel trondheim). Det er mindre familievennlige anlegg, men flotte forhold stort sett gjennom hele vinteren. Vassfjellet er et av Norges største bynære alpinanlegg, nært nok for en kveldstur i noen av landets beste flomlysbakker.

Overnatting på skiferie

Uansett om du besøker Trøndelag på sommer- eller vinterhalvåret har du et stort spekter av overnattingssteder å velge mellom. Enten du velger hytteutleie, hotell, leilighet eller camping. Utvalget er stort og det gjelder å finne ut hva og hvor du trives best.

Røros Hotell er et ærverdig hotell som mange velger som overnattingssted hele året. Her har du muligheten til å slappe av og nyte smakfulle måltider etter en lang dag ute i løypene. Det er også bare noen få hundre meter ned til Røros sentrum der du kan utforske smale gater, koselige kafeér og fantastisk kunst og håndverk.

Skifolket velger ofte Oppdal som overnattingssted, da det er kort vei til de legendariske bakkene på Oppdal Skisenter. Både Vangslia Fjelltun som er koselige tømmerleiligheter i hyttestil og Vangslia Hytter som er tømmerhytter med storslagen utsikt, ligger midt i alpinbakken og er svært populære gjennom hele vintersesongen. Her har du alt du trenger og kan nyte den flotte og varierte naturen som omkranser Oppdal.

Hovdin Fjelltun og Sletvold Hotel & Apartments er også gode alternativer som ligger i gåavstand til Oppdal Skisenter, samtidig som du kort unna afterski og Oppdal sentrum.

Søk etter skiutstyr på FINN Torget

Les også: