Marmaris strand all inclusive

5 tips til den perfekte familieferien i Tyrkia

Drømmer du deg bort til sol og varme med familien, men feriebudsjettet er litt trangt? På all inclusive ferie sparer du både tid, krefter og ikke minst penger! Her får du FINN reises 5 tips til den perfekte all inclusive familieferien i Tyrkia.

Tyrkia byr på et solsikkert klima, fabelaktige sandstrender, deilig badevann og en herlig matkultur med spesialiteter som falafel, lammekjøttboller og hummus. Perfekt for hele familien, uansett om du er vegetarianer, veganer eller altetende!

Du ønsker deg en avslappende ferie med barna, men kanskje du har en tenåringssønn som er storspiser, en datter som ikke spiser kjøtt og kanskje du ønsker deg litt ekstra vin til middagen? På all inclusive ferie er alt inkludert i prisen, så da kan du slappe helt av og glemme regningen. Alle blir gode og mette, og det blir aldri tomt i glasset. Spar krefter og penger på all inclusive ferie i Tyrkia.

Det bugner over av feriesteder i Tyrkia, og de mest populære er blant annet Side, Antalya, Alanya, Kemer, Belek, Bodrum og Marmaris. Vi har plukket ut fem tyrkiske feriefavoritter med barn, hvor alle er 5 stjerners all inclusive hoteller.

Side Alegria Hotel & Spa – 5 stjerner

Side ligger midt mellom storbyen Antalya og Tyrkias største ferieby Alanya. Selv om Side er en ganske liten by sammenlignet med mange andre feriesteder i Tyrkia, så har den mye å by på. Barnevennlige sandstrender, hyggelig by og gamleby, og en tre kilometer lang strandpromenade. Det er ikke rart Side er en favoritt blant nordmenn på familieferie.

Side Alegria Hotel & Spa er et all inclusive hotell som byr på mange fasiliteter, og passer spesielt godt for deg som skal på ferie med barn. Hotellet har to store utendørsbasseng, privat strand, spa, fire restauranter, bassengbar og strandbar. Alle måltider og drikke er inkludert og kan nytes der du måtte ønske.

Alanya, Avsallar: Granada Luxury Beach – 5 stjerner

Tyrkias mest populære badeby Alanya byr på lange sandstrender, turkisblått hav og fantastiske klipper. Her får du oppleve den tyrkiske rivieraen på sitt livligste med et stort utvalg hoteller, shopping, restauranter og uteliv.

Granada Luxury Beach ligger i Avsallar, ca 20 km fra Alanya by. Avsallar er et familievennlig feriested med langgrunne sandstrender som passer perfekt på ferie med barn. Det finnes også flere lekeplasser i byen og en populær badepark kun 4 km unna byen. Hotellet er all inclusive som vil si at alt er inkludert av mat og drikke. Hotellet har fasiliteter som restaurant, bar, utendørsbasseng, barnebasseng, miniklubb, spa, tyrkisk bad og treningssenter.

Kemer: Crystal de Luxe Resort & Spa – 5 stjerner

Kemer er en moderne badeby i vakre omgivelser, med nærhet til alt. Byen byr på behagelig strandliv, koselige turer langs havnene og spennende utflukter. Kemer legger til rette for en perfekt ferie for hele familien.

Crystal de Luxe Resort & Spa er et flott all inclusive hotell med ideell beliggenhet i Kemer. Hotellet er omgitt av Taurusfjellene og byr på fine muligheter for naturopplevelser. Det er mange ting å gjøre på hotellet, og spesielt mye bading. Hotellet har et stort utendørsbasseng, boblebad og et populært badeland for barn. I tillegg kan du spille tennis, bowling og nyte vannsport på hotellets private steinstrand. All inclusive hotell er et meget praktisk alternativ på ferie med barn. Len deg tilbake og nyt for her er alle måltider og drikke inkludert.

Belek: Belconti Resort Hotel – 5 stjerner

Feriebyen Belek ligger på den tyrkiske rivieraen og er populær blant både barnefamilier og par. Den er kjent for sine meget rene, hvite sandstrender som er omgitt av pinjeskog, og det er et ideelt utgangspunkt for å besøke historiske severdigheter. Belek er også et mekka for golfinteresserte med mange moderne golfbaner av internasjonal klasse.

Belconti Resort Hotel er et all inclusive hotell som ligger rett ved stranden og kun 1 kilometer fra sentrum av Belek. Hotellet ligger kun 800 meter fra en stor golfbane, så her er det gode muligheter, selv på familieferie, for golfinteresserte å snike seg bort noen timer. Det er mange ting å gjøre på hotellet for barn. Her finner du både innendørs og utendørs basseng, barnebasseng, barneklubb og lekeplass. I tillegg kan du nyte hotellets tyrkiske bad, treningsrom, tennisbane og diskotek. Med alt inkludert kan du nyte herlig mat og drikke i hotellets restaurant og bar hele døgnet.

Bodrum: Royal Asarlik Beach Hotel – 5 stjerner

Bodrum ligger ved Egeerhavet og nyter godt av den deilige havbrisen. Det gjør at det ikke blir like stekende varmt her som det kan bli andre steder i Tyrkia. På kort tid har Bodrum blitt en stor feriefavoritt, og byen kalles for Tyrkias St. Tropez. Nyt de to flott strendene i Bodrum by, eksklusiv shopping og et hav av restauranter. Utelivet sies å være et av landets beste.

Royal Asarlik Beach Hotel er et moderne, barnevennlig all inclusive hotell som ligger på havsiden med utsikt over Gumbet stranden. Det er kun 20 meter å gå til stranden fra hotellet, og kun 200 meter fra Bodrum by. Hotellet byr på flere restauranter, barer, svømmebasseng, barnebasseng, miniklubb, lekeplass, treningssenter og minimarked. Det er også et flott spa på hotellet som tilbyr massasje, spabehandlinger, boblebad, badstue og dampbad.

Verdt å vite: Tyrkia har innført en ny lov om at besøkende til landet må betale en turistskatt på hotellovernatting. Fra 1.april 2020 og ut året vil skatten være på 1 prosent, og etter det øke til 2 prosent. Loven gjelder for både hoteller, moteller, ferieleiligheter og utleieboliger.


Også verdt å vite: I Tyrkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Været på Antalyakysten de neste 7 dagene

  • Tirsdag 18°
  • Onsdag 18°
  • Torsdag 19°
  • Fredag 19°
  • Lørdag 21°
  • Søndag 20°
  • Mandag 18°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.