Izmir langs Egeerhavet

Egeerhavskysten reisetips - besøk Izmir, Cesme, Kusadasi og Bodrum

Start ferien i den tyrkiske byen Izmir og beveg deg sakte men sikkert ned langs kysten av Egeerhavet til Cesme, Kusadasi og Bodrum. Da er du garantert en ferie fylt med vakker natur, solfylte strender og kulturhistorisk sus.

Publisert 29. juni 2022 kl. 14.57

Det antas at det bor cirka fem millioner mennesker i havnebyen Izmir. Det merkes så fort du beveger deg i gågatene fra strandpromenaden og inn i bykjernen med hoteller og butikker. Her bugner det av turister og fastboende som alle benytter mulighetene for å gjøre noen kupp, og de er det mange av. Selv om det er hektisk i Izmir, er byen likevel sjarmerende og byr blant annet på flotte sandstrender, olivenlunder, koselige havner og ikke minst et hav av severdigheter.

Shoppingtilbudet er kanskje det som slår deg som mest variert. Du finner små, spennende butikker i mange av de trange gatene i sentrum. Samtidig har det vokst opp shoppingsentre rundt bykjernen med både kjente designerklær, til og med IKEA finner du her. Basaren i Izmir er utvilsomt blant de mest populære og folksomme. Her står gullsmeder, håndverkere og klesforhandlere på rekke og rad, og roper ut de beste tilbudene.

Izmir ligger sentralt til for deg som ønsker et historisk sus over din ferie. Benytt blant annet anledningen til et besøk i Efesos. I følge kristne legender er dette byen hvor Jomfru Maria døde etter korsfestelsen av Jesus. Turistene i dag besøker først og fremst ruinene etter teateret og biblioteket, og bilturen fra Izmir til Efesos tar cirka en time.

Verdt å vite: I Tyrkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Været i Bodrum de neste 7 dagene

  • Søndag 31°
  • Mandag 30°
  • Tirsdag 29°
  • Onsdag 28°
  • Torsdag 26°
  • Fredag 27°
  • Lørdag 27°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.