Marmaris reisetips – populær ferieby i Tyrkia

Marmaris reisetips – populær ferieby i Tyrkia

En reise til Marmaris gir deg vakre strender, azurblått hav og nydelig natur. FINN Reise gir deg tips om ting å gjøre i den tyrkiske feriebyen.

Publisert 16. april 2019 kl. 10.43

Vakre Marmaris ligger i Mugla-provinsen, sørvest i Tyrkia, og er en del av Egeerhavskysten. Området betegnes som den tyrkiske riviera, og byen kan blant annet skilte med en lang, nydelig strand ut mot det azurblå Middelhavet. Åsene rundt er dekket med furuskog, og sett fra luften og sjøen er området en nytelse for øyet.

Været i Marmaris

Marmaris er en by du kan reise til hele året. Byen ligger innerst i en bukt, godt skjermet for havstormer. Om sommeren skinner sola daglig, og temperaturene ligger rundt 35 grader. Om vinteren er det ikke uvanlig at temperaturen overstiger 15 plussgrader, noe som skyldes den fine beliggenheten.

Ting å gjøre i Marmaris

Byens perle, den berømte stranden, strekker seg helt til nabobyen Icmeler, sju kilometer unna. De senere årene har utbygging ført til at de to byene nær sagt har grodd sammen. Den berømte solnedgangen er verdt et skue, og i gågaten samler folk seg på barer og restauranter for nettopp å få med seg denne. Båtfolk fra hele verden legger gjerne turen innom Marmaris, og småbåthavnen er virkelig verdt et besøk dersom du har et snev av interesse for båter. I havnen finner du også de spesielle treskutene, som tar deg med på badeutflukter til mer avsidesliggende strender og bukter for en rimelig penge. Disse båtene er vakre og velstelte, og i havnen kan du se vedlikeholdsarbeidere som pusser og polerer båtsidene for hånd.

Det tyrkiske kjøkken

Det tyrkiske kjøkken er blant verdens beste. Fantastiske matopplevelser står i kø, og tilbudet og utvalget i Marmaris er intet unntak. Dersom du ønsker et måltid å minnes, bør du besøke en av restaurantene i fiskehavnen.

Basaren i Marmaris

Ønsker du å oppleve det ekte Tyrkia, bør du besøke den store basaren som ligger sentralt plassert i byen. I basaren er trykket fra selgerne større enn i vanlige butikker. Her blir du praiet og mast på. Bodene bugner av tyrkiske matter, krydder, smykker og klær. Her finner også små kafeer med lokale spesialiteter som er verdt å smake på. Du finner også et rikt utvalg av butikker, som selger alt fra dyre merkeklær, til billigere, tradisjonelle tyrkiske varer.

Aktiviteter i Marmaris

Ønsker du en aktiv ferie? Da er det mange muligheter i Marmaris mange. Her finner du et stort utvalt av vannsportaktiviteter som vannski, fallskjerm etter båt, windsurfing og tennis. I tillegg finnes det også to fristende badeland her i Marmaris. En hamambehandling i et tyrkisk bad er også verdt å få med seg. Ekspertene anbefaler at du gjør dette tidlig i ferien, dette er for å forberede huden din på solfylte dager.

Utflukter fra Marmaris

Icmeler Hisaronu Bay, cirka 20 minutter fra byen, der du kan svømme under fossefall og snorkle i den idylliske bukten. Hisaronu-bukten ligger på den egeiske siden av Marmaris-halvøya og byr på bortgjemte øyer og rolige viker. Fra Marmaris kan du også velge jeepsafari til ulike landsbyer i nærheten. Vi anbefaler også de berømte badebåtene som bringer deg til bukter, huler og vakre strender rett utenfor feriebyen. Når båtene tar pause i en av de mange buktene, kan du hoppe fra båten, dykke eller nyte maten om bord. Vil du strekke deg enda litt lenger, kan du velge en katamaran-tur til Rhodos, heldagstur til historiske Ephesus i nærheten av Kusadasi, eller ruinene i Apollon i Didim/Altinkum. Eller du kan velge en dagstur til øya Cleopatra, med sin sjeldent vakre strand, og historiske minner fra den romerske tiden.

Fakta om Marmaris

Husk også at det er trygt å reise til Tyrkia. Hvis du er i tvil, kan du sjekke med Utenriksdepartementet, UDs reiseråd.

Verdt å vite: I Tyrkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Les også:

Været de neste 7 dager i Marmaris

  • Tirsdag 32°
  • Onsdag 31°
  • Torsdag 26°
  • Fredag 19°
  • Lørdag 22°
  • Søndag 24°
  • Mandag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.