Her får du sommerens rimeligste strandferie med familien

Her får du sommerens rimeligste strandferie med familien

Polen, Albania, Bulgaria og Tyrkia er blant destinasjonene der du får “veldig mye for pengene”, ifølge reiseekspertene.

Mange nordmenn har oppdaget at man kan få mye mer for pengene i land som Albania og Polen fremfor Syden-klassikere som Gran Canaria, Kreta og Mallorca.

Statistisk Sentralbyrå publiserte i 2018 en rapport som viser at Albania er blant de absolutt billigste Europa-destinasjonene, hvis du vil ha sol, varme og rimelig mat- og drikke akkurat nå. Kommersiell direktør i FINN Reise, Terje Berge, tror det fine været og de lave prisene vil trekke stadig flere nordmenn til Albania fremover.

-Selv om det ikke nødvendigvis er den største prisforskjellen på for eksempel fly og hotell til Mallorca og Albania, vil du få betraktelig mye mer ferie for pengene i Albania. Alt fra å gå ut for å spise, til det å gjøre aktiviteter og opplevelser er mye rimeligere, noe som vises godt på et familiebudsjett.

Søk etter ledige billetter til Albania på FINN Reise!

- Prisnivået i Spania er dessuten høyt i sommer, og en middag i Alcudia kan gjerne koste det tredobbelte av en middag i Durres i Albania – uten at det går på kvaliteten på måltidet, sier Berge. Ifølge nettsiden Travelinspector.no kommer en familiemiddag i Albania på mellom 400 og 600 kroner, hvis man “skeier ut”. Ifølge samme nettsted koster en halvliter øl 12-15 kroner, en stor pizza 30-40 kroner, mens en god flaske vin får du til godt under 100-lappen. Med andre ord - riktig gode priser, om du ønsker et litt rimeligere feriealternativ.

Et av mange populære reisemål i Albania er Saranda, som ligger kun 45 minutter med båt fra den populære greske ferieøya Korfu. Her får du de samme krystallblå Middelhavsbølgene og nydelige strendene, som i Hellas, men da til en brøkdel av prisen.

Les også: I disse landene unngår du svindyr euro

MYE FOR PENGENE: I Albania kan du spise og drikke til lavere priser enn i Hellas og Spania.

  • Saranda havn i Albania -
Foto: Getty Images

    Saranda havn i Albania - Foto: Getty Images

-Strandferie i Polen er «up and coming»

For de som foretrekker en kortere flyreise eller vil reise med bil, er den polske Østersjø-kysten blitt et godt og rimelig alternativ. Det tar kun en og en halv time å fly fra Oslo til Gdansk og en kort kjøretur unna ligger den populære stranden i Sopot.

Søk etter flybilletter til Gdansk på FINN Reise!

Sopot er en del av TriCity-triangelet sammen byene Gdynia og Gdansk og har vært et yndet rekreasjonssted for innbyggerne i regionen i flere hundre år. Byen er blant annet kjent Europas lengste tremolo, og for sine kurbad.

Et FINN-søk gjort i mai viste at det var mulig for to voksne og to barn å bestille fly og hotell i en uke i juni for samlet pris på under 10 000 kroner.

LES OGSÅ: Lite sannsynlig med like fint varm sommer som i fjor

  • Stranden i Sopot utenfor Gdansk i Polen

    Stranden i Sopot i Polen Foto: Getty Images

UP AND COMING: Mange skandinaver har fått øynene opp for Østersjø-strendene i polske Sopot.

-Er det en rimeligst mulig ferie som står på ønskelisten vil ingenting slå Albania eller «up and coming» Sopot Beach, som ikke er langt fra Gdansk i Polen. Her får man sommerens absolutt laveste prisnivå i Europa, sier Terje Berge i FINN Reise. Reisejournalist Erik Valebrokk, som i mange år har skrevet reportasjer for Se og Hør, KK og Allers og i dag driver reisebloggen «Mitt liv som Erik», sier seg enig:

-Ta bilen med på fergetur og utforsk gjerne både den polske og tyske østersjøkysten. Det er ikke uten grunn det kalles «den polske riviera».

-For familier på budsjett er Albania og Bulgaria gode tips, og det er fullt mulig å få rimelige reiser til for eksempel Tyrkia og Egypt, sier han.

Søk etter billige restplasser på FINN Reise her!

-Prisene endrer seg i takt med bestillingene. Terje Berge i FINN advarer imidlertid om at prisene på reisene kan gå opp jo nærmere avreise man bestiller.

-Husk at prisnivået følger etterspørsel! Vil man sikre seg de laveste prisene på fly + hotell for sommerferien bør man definitivt bestille nå. Salget øker fort i takt med bookingene, så venter man for lenge vil man merke det på lommeboken. Har man muligheten til å reise utenom skolens fellesferie er selvfølgelig også dette den beste måten å spare penger på, sier han.

  • SJEKK ETTER ALTERNATIVE REISEDATOER: Kommersiell direktør i FINN Reise, Terje Berge, sier du kan spare mye på å reise utenom skolens fellesferie, hvis du har anledning til det. (Foto: Caroline Roka/FINN)

    SJEKK ETTER ALTERNATIVE REISEDATOER: Kommersiell direktør i FINN Reise, Terje Berge, sier du kan spare mye på å reise utenom skolens fellesferie, hvis du har anledning til det. (Foto: Caroline Roka/FINN)

-BESTILL I TIDE: Kommersiell direktør i FINN Reise, Terje Berge, ber familier følge nøye med på prisene på sommerferiene, fordi de kan øke i takt med bookingene.