Restauranter i Valencia - de beste matopplevelsene

Restauranter i Valencia - tips til de beste matopplevelsene

Valencia er en by med et uendelig utvalg barer og restauranter som serverer alt fra tradisjonelle delikatesser fra regionen, til forskjellige smaker fra verden over. Her finner du våre tips til uforglemmelige matopplevelser i Valencia.

Valencia er det opprinnelige hjemstedet til Spanias mest populære matrett paella, men er det virkelig sånn at spanjoler bare spiser paella og tapas hver dag? Svaret er selvfølgelig nei! Her finner du et uendelig utvalg av barer og restauranter som serverer alt fra tradisjonelle delikatesser til ulike smaker fra hele verden. Det kan likevel være lurt å gjøre seg kjent med noen spisesteder før man bestiller, da det er fort gjort å komme utfor mindre gode opplevelser.

Escalones de la Lonja

Det er jo så og si et must å prøve tapas når man først er i Spania, det gjelder også for Valencia. Escalones de la Lonja er en lokal favoritt som du kan være sikker på vil gi deg den ekte tradisjonelle tapasopplevelsen - enkelt og godt! Spesielt populært er klassikerne patatas bravas og pimientos de padron som passer perfekt med en forfriskende Clara (øl og sitronbrus). Mer spansk blir det ikke!

Adr: Calle Pere Compte Mestre en El Noble Art de La Pedra 3

Gabbeach

Gabbeach er en av Valencias strandpromenades beste restauranter, som har eksistert siden 2006. En restaurant som er veldig populær. De har en gigantisk terrasse hvor du må være rask med å kapre deg et bord da det fylles opp fort under høysesong. Elegant innredning, god service og en meny som vil gi hvem som helst vann i munnen er bare noen av tingene du kan forvente på Gabbeach. Maten er en perfekt blanding av italienske og spanske middelhavssmaker som garanterer en unik fusionopplevelse. Etter en lang dag på stranden er Gabbeach også det perfekte sted å nyte en forfriskende cocktail fra deres imponerende drinkmeny, mens du nyter utsikten over Valencias strandpromenade.

Adr: Passeig de Neptú 30

Restaurante Pappardella

Når man begynner å bli en smule lei av paella og tapas er det greit å vite at det finnes så mye mer å velge mellom i den lille storbyen. Pappardella er en klassisk italiensk restaurant hvor pasta er spesialiteten. Restauranten ligger så og si vegg i vegg med katedralen på Placa de la Reina og er veldig populær blant både lokale og besøkende. Pappardella er perfekt for deg på utkikk etter noe enkelt og billig, men samtidig en smakfull opplevelse. Obs! Her er det viktig å bestille bord.

Adr: Calle Bordadores, 6

Restaurante Bon Aire

Å prøve paella når man besøker rettens opprinnelige hjemsted er nærmest obligatorisk, og en paellaopplevelse kan være så mye mer enn bare en matpause. Ta en dagstur ut til landsbyen El Palmar og Valencias naturreservat Albufeira. Etter en båttur på den nydelige innsjøen, ta turen videre til Restaurante Bon Aire for den ultimate lokale opplevelsen. Bon Aire serverer en god mix av det valencianske kjøkken, med ris som sin spesialitet, samt tradisjonelle smaker fra Albufeira. Du har ikke fått smaken av Valencia før du har opplevd dette!

Adr: Carrer de Cabdet, 41, El Palmar

Placa del Negrito

Placa del Negrito er et lite torg midt i gamlebyen. Når du skal ut på byen så er sjansen stor for at de lokale vil anbefale nettopp dette torget for å starte kvelden på best mulig måte. Ta et par tapas på La Bodeguilla del Gato, etterfulgt av en drink eller to på Café Negrito. Om du føler at du ikke har fått nok av dette torget bør du ta turen innom Ghecko. Torgets eneste (og alltid stappfulle) nattklubb. Baren har en helt spesiell innredning som gir deg følelsen av å være i en hule, og de smakfulle drinkene kommer i alle former og fasonger. Placa del Negrito er definitivt stedet for deg på utkikk etter en lokal opplevelse.

Adr: Placa del Negrito

Marina Beach Club

Marina Beach Club er for deg på utkikk etter noe mer elegant. Klubben er inspirert av utesteder du gjerne finner på Ibiza og Marbella, med sine hvite duker og fancy cocktails, og sitt bassengområde med utsikt over Valencias endeløse strandpromenade. Marina Beach Club er en mer kostbar affære, da du må betale inngang til eventer. Mat og drikke er ikke i samme prisklasse som de fleste restaurantene og barene i byen. Likevel er Marina Beach Club et av de mest populære utestedene i Valencia, spesielt under høysesong. Lurt å sjekke hjemmesiden for å finne ut mer om priser, reservering av bord og solsenger, eventer mm. Marina Beach Club passer for deg som er ute etter det perfekte instagram bildet med solnedgangen i bakgrunnen og en lekker cocktail i hånden.

Adr: Carrer Marina Real Juan Carlos I

Les også:

 • Bilde av pinchos- tapas i Valencia

  Nydelige pinchos, tapas i Valencia - Foto: Getty Images

 • Bilde av kvinne som nyter mat og drikke i Valencia

  Nyte mat og drikke i Valencia - Foto: Getty Images

Været i Valencia de neste 7 dagene

 • Søndag 27°
 • Mandag 25°
 • Tirsdag 22°
 • Onsdag 19°
 • Torsdag 19°
 • Fredag 19°
 • Lørdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.