Restauranter i London - tipsene til gode matopplevelser

Restauranter i London - tipsene til gode matopplevelser

London er et eldorado for matelskere. Ikke bare er det puber, men her får du mat og drikke fra alle verdenshjørner. FINN Reise gir deg de beste tipsene.

Notting Hill/ Holland Park

Et besøk i bydelen vest i London, som nok er mest kjent fra filmen med samme navn, er et must for deg som er glad i avslappende kafeer som byr på gode, sunne måltider. Notting Hill er et eksklusivt område, som likevel byr på gatekunst og gode kupp på markedet i helgene. Ta turen innom Farm Girl om du er glad i amerikanske pannekaker – med en sunn vri. Her får du også de berømte “Instagram-lattene” i ulike farger og smaker. Etter en dag i Portobello Road bør du nyte en sen lunsj/tidlig middag hos Granger & Co. Her får du sesongbaserte måltider i en avslappet atmosfære. Unn deg en av de herlige søtsakene til dessert.

West End/ Covent Garden

Covent Garden ligger i det sentrale London og er i dag et populært shopping- og turistområde. Det består av mange smågater mellom de store hovedgatene og det er her du finner de virkelige perlene. Ta en kaffepause på Londons eldste kafe, Jacob The Angel, som ligger på et sjarmerende lite torg, midt i Covent Garden. Et restauranttips til kjæresteturen er verdensberømte Clos Maggiore. Denne restauranten finner du i hjertet av Covent Garden og den er kåret til verdens mest romantiske. Kjøkkenet er fransk-italiensk og spiseområdet er utformet som en vinterhage med glasstak, dekket av kirsebærtrær. Ta turen hit med din kjære og du vil forstå hvorfor. Her finner du også Londons eldste restaurant Rules som er over 200 år gammel. Historien sitter i veggene, en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Soho

En gang i tiden var Soho ikke et strøk du vanligvis tilbrakte mye tid. Dette har virkelig forandret seg. I dag finner du koselige kafeer, klassiske engelske puber og gode shopping og hotellmuligheter. Shopping i velkjente Carnaby Street i Soho er et must, og det beste er at det ikke er langt mellom noe godt å bite i. Sving innom Kingly Court, en liten sidegate som fører deg inn til et lite torg. Her finner du gode spisemuligheter fra hele verden. Det går som regel kjapt, da folk kun er innom for å fylle opp magen før de skal videre. Trenger du noe søtt på tampen av dagen, bør du prøve velrenommerte Bread Ahead. Sukkerbolle-donut fylt med enten sjokolade, karamell eller vaniljekrem – trenger vi å si mer?

Shoreditch/Hackney

Glem masete Oxford street og ta turen til det tidligere arbeiderstrøket Shoreditch. I nyere tid har dette området vokst frem som et av Londons aller hippeste områder. Og selv om hipsternes storhetstid kanskje er over, så er Shoreditch like hipt. Shoreditch er kjent for Boxpark, og grunnleggeren beskriver det som verdens første “pop-up”-kjøpesenter. Det består av en rekke containere som alle huser små butikker og serveringssteder med både lokale og internasjonale merker. Er du glad i gourmet burger, bør du absolutt prøve Black Bear Burger. Kjennetegnet til Shoreditch er at du kan spise både billig og bra, spesielt på de ulike markedene. Prøv Pump Street Food Market og søndagsmarkedet på Brick Lane hvor du får servert gatemat fra hele verden.

Les også:

  • Carnaby street med restauranter i London

    Carnaby street med restauranter i London - Foto: Getty Images

Været i London de neste 7 dagene

  • Torsdag 12°
  • Fredag 14°
  • Lørdag 12°
  • Søndag 14°
  • Mandag 14°
  • Tirsdag 12°
  • Onsdag 13°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.