Restauranter i Lisboa - 5 gode tips

Restauranter i Lisboa - 5 gode tips

Gjør deg klar til en kulinarisk opplevelse du sent vil glemme. Her får du tips til fem av de beste restaurantene i Lisboa.

Lisboa har blitt en av Europas mest populære og raskest voksende byer de siste årene. Dette har gitt grobunn til en ny bølge kokker, både lokale og internasjonale, som samarbeider om å lage unik, moderne, portugisisk mat.

Her får du restauranter med garantert kulinariske opplevelser.

 • Bilde av et rikt utvalg av sjømat i Lisboa

  Utvalg av sjømat, Lisboa - Foto: Getty Images

 1. Faz Frio

  Befinner du deg i det koselige nabolaget Principe Real, nord for Barrio Alto, har du mange fantastiske restauranter å velge mellom. Om vi skal anbefale en, er det Faz Frio. Dørene har ikke vært åpne lenger enn fra tidlig 2018, men restauranten har allerede festet seg som en favoritt blant matskribenter og trendye foodies.

  Faz Frio serverer det beste fra det portugisiske kjøkken med sesongbaserte råvarer og en kreativ tvist. Oppskriftene er eldre enn Maria Cachuchas dager, men de utfører de på en moderne, elegant måte og hedrer lokale smaker og råvarer. Menyen varierer fra uke til uke, men kvaliteten består. Her er det ikke mulig å reservere bord, du må bare prøve lykken.

  Adresse: Rua D. Pedro V, 96

 2. Beco Cabaret Gourmet

  Kombinasjonen gourmet middag og burlesk-show tilbake til Hollywoods gyldne tid (kun for voksne), kan høres tacky ut for mange. Men kjendiskokk Jose Avillez lar ingenting gå utover kvaliteten på enten det kulinariske eller det underholdende hos Beco Cabaret Gourmet i gamlebyen Barrio Alto.

  Du får en smaksprøvemeny satt sammen av kokken selv, omhyggelig forberedt med overraskelsesmomenter som hakket eple inne i en rose, og ceviche servert med spiselige blomster. Klientellet kan timing og oser karisma. Dette må oppleves.

  Adresse: R. Nova da Trindade 18

 3. Os Gazeteiros

  Ikke la deg lure av en utendørs tavlemeny og relativt enkel innredning i tre. Denne bortgjemte bistroen i gamlebyen Alfama gjør enkle, friske ingredienser om til poesi. Smaksmenyer med vår-grønnsaker og et perfekt kokt egg, blekksprut med rødbeter og dessertvin, og papaya og hibiskus med parmesan. La ganen bli forført av den gastronomiske festen som foregår på kjøkkenet hos Os Gazeteiros. Nytes i hyggelige, lokale omgivelser.

  Adresse: Rua das Escolas Gerais, 114/116

 4. Prado

  Kjent som det urbane “green house” og en av Baixas nyeste spisesteder. Prado gir nytt liv til det tradisjonelle nabolaget med friske, økologiske og tunge råvarer. Lokalet er en gammel fabrikk med naturlig lys og minimalistisk innredning.

  Det kan til tider være vanskelig å tolke hva som er hva på menyen, men uansett hva du velger er enhver tallerken perfekt tilberedt. Selv noe så enkelt som røkt Iberico skinke på ristet brød med Florina-eple kan stjele showet.

  Adresse: Travessa das Pedras Negras, 2

 5. Cervejaria Ramiro

  Er du av typen som vil nyte det beste av det portugisiske kjøkken uten alt jåleriet? Da bør du ta turen innom Cervejaria Ramiro. Stedet er kjent for å servere Lisboas beste sjømat, og det helt siden 1956. Du kan nyte fersk hummer, krabbe og kongereker i hvitløksolje og varm loff med smeltet, salt smør – men kun om du synes ventetiden er verdt det. Du trekker kølapp og det kan ta en time før du sitter ved bordet og nyter maten.

  Adresse: R. Palma 306

 • Bilde av Pastel de nata- Portugals signatur-søtsak

  Pastel de nata, Portugals signatur-søtsak - Foto: Getty Images

Været i Lisboa de neste 7 dagene

 • Mandag 20°
 • Tirsdag 23°
 • Onsdag 27°
 • Torsdag 25°
 • Fredag 28°
 • Lørdag 27°
 • Søndag 23°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.