Kjærestetur i Palermo på Sicilia

Kjærestetur i Palermo på Sicilia

Den sicilianske hovedstaden Palermo byr på romantisk skjønnhet mellom naturen og kunsten. Pittoreske gater, forførende atmosfære og steder du kan beundre de vakre solnedgangene. Her er FINN Reises tips til de mest romantiske stedene i Palermo på Sicilia.

Monte Pellegrino

Monte Pellegrino er en fjelltopp som deler Palermo-bukten i nord og Mondello-gulfen i sør. Er du på tur med din kjære i Palermo, er dette stedet å dra. Ta med en flaske siciliansk vin og nyt en av byens vakreste utsikter på toppen. Her ser du byens krystallblå strandlinje i møte med byen med alle kulturskattene.

Det er to måter å bestige Monte Pellegrino, den enkleste er Rufuliata. Det er en god tursti som ligger like nord for Valle del Porco. Er du ute etter litt mer fjellklatring kan du velge den andre ruten, Scala Vecchia. Denne går langs den sørlige skråningen av Monte Pellegrino og ligger øst for Primo Pizzo.

Park of the Favorita

Du trenger ikke ut av selve bykjernen for å nyte vakker utsikt. En romantisk park er Park of the Favorita. Et sted for turtelduer på ferie i Palermo.

Parken ligger ved foten av Pellegrino-fjellet og krysses av de to store gatene Avenue Diana og Avenue Hercules. Å spasere rundt i parken er som å gå i en frodig labyrint og spesielt ved solnedgang er det et idyllisk og romantisk sted å spasere hånd i hånd.

 • Bilde av utsikten til Mondello-gulfen og Monte Pellegrino på Sicilia

  Utsikt til Mondello-gulfen og Monte Pellegrino, Palermo, Sicilia - Foto: Getty Images

Addaura beach

De fleste som besøker Palermo er der for storby og severdigheter. Derfor er du heldig om du ønsker en soldag eller to på din ferie i den sicilianske hovedstaden. Bystrendene er nærme, og de er som regel ikke overfylt av turister.

Addaura beach kan du beundre det krystallblå synet av fra toppen av Monte Pellegrino, og det er ikke bare på avstand denne stranden er vakker. Hvit, finkornet sand så langt øyet kan se, og sjarmerende strandbarer på rad og rekke. Det er bare å pakke badetøy til din kjærestetur til Palermo, for her kan dere nyte strandlivet og hverandre.

Arabisk-normannisk reiserute

Du kan ikke besøke Palermo uten å bli fascinert av den kulturelle sammensmeltingen som preger byen. Den arabisk-normanniske reiserute erklærte verdensarv av UNESCO, og første del av ruten finner du i Palermo, i hjertet av markedet Vucciria og ved kirken St. Maria La Nova.

Her kan du beundre historien og kunsten som er iboende i den sicilianske hovedstaden, og la deg forføre av de mange stemningsfulle stedene sammen med din kjære. Lær noe nytt sammen, og dra på historisk oppdagelsesferd på din romantiske tur i Palermo.

 • Bilde av soloppgang over Palermo på Sicilia

  Soloppgang over Palermo, Sicilia - Foto: Getty Images

Været i Palermo de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag 14°
 • Torsdag 14°
 • Fredag 14°
 • Lørdag 15°
 • Søndag 17°
 • Mandag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.