Restauranter i Paris - 5 tips til gode matopplevelser

Restauranter i Paris - 5 tips til gode matopplevelser

Paris byr på ekte, kulinarisk ekstravaganse. Her kan du oppleve dine beste måltider med smaker fra hele verden. FINN Reise gir deg 5 gode tips.

Franskmenn liker å spise ute, og med millioner av turister hver dag, så er bordreservasjon en nødvendighet. Middagsreservasjon er mellom 19 og 22, det er fransk spisekultur og må respekteres om du ønsker ekte matlaging. Disse fristelsene gir deg 5 soleklare grunner til å velge Paris som ditt neste reisemål. Flere av restaurantene er anbefalt av Eyvind Hellstrøm og Anita Rennan i boken ‘Bonjour Paris – steder vi liker å gå’ fra 2019.

Frenchie

Med fire restauranter i samme gate, så vet du at kokken bak denne restauranten er profesjonell. Frenchie svarer aldri på telefon, så dette er et av få steder i Paris du kan prøve lykken uten bordreservasjon. Oppskriften på en vellykket kveld her er å starte stående i den tettpakkede baren med et par glass og noen lekre småretter, for så å prøve en offensiv for å få bord i den fullsatte restauranten vis-à-vis. Det er absolutt verdt det. En suveren meny med fem retter venter. Og hvis alt svikter, kan du kjøpe vin fra butikken Cave à vin og mat fra Frenchie To Go. Ingen går sultne hjem fra rue du Nil.

2. arrondissement: 5 rue du Nil

Girafe

Girafe er noe så sjelden som en oase i turistjungelen på Trocadéro-plassen. Langt inne i Palais de Chaillot og La Cité de l’Architecture, finner du denne chic restauranten i et fasjonabelt, høyt-under-taket, se-og-bli-sett rom med tropiske planter og parisisk vogue-miljø. Den delikate maten gjør hele opplevelsen enda større. Skalldyrfat, øster, dagens fisk og fangst serveres med entusiasme og omtanke. For ikke å snakke om de elegante dessertene som er på nivå med de beste i byen.

Er du på tur med kjæresten, sørg for å få med deg det klassiske Paris-bildet med Eiffeltårnet på Trocadéro-plassen.

16. arrondissement: 1 Place du Trocadéro

 • Bilde av typisk fransk frokost i Paris

  Typisk fransk frokost i Paris - Foto: Getty Images

 • Bilde av fargerike franske makroner fra Paris

  Fargerike franske makroner fra Paris - Foto: Getty Images

Derriére

Lokalet er like viktig som maten som serveres hos Derriére. I det store huset i Le Marais kan du nyte maten på hvert eneste rom. Spis lunsj på badet og middag på soverommet. Klassisk fransk kjøkken med dagen fisk og kjøtt. Om du har vært på en fuktig bytur lørdagskveld kan den beste hangover brunchen nytes her hver søndag mellom 12 og 16. For 40 euro kan du fråtse i den amerikansk-franske buffeten og drikke ned gårsdagens synder med et glass mimosa. Bordreservasjon er nødvendig.

3. arrondissement: 69 rue des Gravilliers

Yam’tcha

Adeline Grattard er damen bak suksessen Yam’tcha og Netflix-suksessen Chef´s table. Men hun hviler ikke på laurbærene av den grunn. Maten hun tilbereder er en blanding av inspirasjon og lærdom fra Hong Kong og hos geniet Pascal Barbot i Paris. Minivårullene er lett eksplosive i ganen med kinesisk reddik og du får servert alt fra tunfisk til reker med ananas og granateple. Om du ønsker en rask kulinarisk matbit kan du ta turen til sidegaten som drives av mannen til Adeline og få servert varme, kinesiske hvetebolle baos.

1. arrondissement: 121 rue Saint Honoré

Le Servan

Søstrene Levha serverer franske delikatesser med asiatiske aromater i hyggelige, uformelle lokaler. Ingen regel om forretter og hovedretter, maten kommer til bordet når den er klar. Menyen er ny og annerledes hver uke og skifter i takt med sesong, humør og innfall.

11. arrondissement: 32 rue Saint-Maur

Les også:

 • Escargot, snegler med smør, persille og hvitløk

  Escargot, snegler med smør, persille og hvitløk - Foto: Getty Images

 • Bilde av restaurantgate nær Notre Dame i Paris

  Restaurantgate nær Notre Dame i Paris - Foto: Getty Images

Været i Paris de neste 7 dagene

 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag
 • Tirsdag 10°
 • Onsdag 10°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.