Fotballtur til Paris - de beste fotballtipsene

Fotballtur til Paris - de beste fotballtipsene

Paris er kjent for romantikk, berømt shopping og mat i verdensklasse. Men selv om du tar turen for å oppleve kjærlighetsbyen med din kjære, er det også store muligheter for en som elsker fotball. Her er FINN Reises fotballtips i Paris.

Paris Saint-Germain har vært en storklubb i Paris og i den franske fotballigaen, helt siden grunnleggingen i 1970. Klubben har alltid hatt en stor supporterskare, og regnes som en av favorittene til ligatittelen. De siste årenes storsatsing, og finansielle støtte har ført til at store spillere har kommet til klubben, og i 2018 sikret Paris SG seg det brasilianske stjerneskuddet Neymar. Et bevis på at klubben sikter mot verdenstoppen.

Parc des Princes

Parc des Princes, eller Prinsens park som det heter på norsk, er storlaget Paris SG sin hjemmebane. Navnet skyldes at parken hvor stadion ligger tidligere ble brukt av franske prinser til jakt. Dette var tidligere den største fotballstadion i Paris, men i forbindelse med fotball-VM i Frankrike 1998 ble den overgått av nybygde Stade de France. Til tross for sine 40 år som fotballstadion er Parc des Princes fortsatt en moderne stadion. Den ble betraktet som futuristisk da den ble bygget, og det er spesielt de 50 betongsøylene som er bygget rundt arenaen som er en unik og fascinerende detalj. Arenaen tar like under 50 000 tilskuere og ligger fire kilometer sørvest for Eiffeltårnet. Kollektivtransporten i Paris gjør det enkelt å komme seg hit med både buss og t-bane, og med t-banen får du linje 9 hele veien fra sentrum til Porte de Saint-Cloud, som er nærmeste stasjon. Arrondissement 15 og 16 som ligger mellom Eiffeltårnet og Parc des Princes, er rolige områder som byr på både flott arkitektur og kultur. Mye verdt å utforske før kampen.

Billetter til hjemmekamper med Paris SG har de siste årene vært vanskelig å få tak i billetter, da stadion ved flere tilfeller har vært utsolgt. Det kan være enklere å få tak i billetter gjennom en arrangør for fotballreiser, og bestille en pakkereise som inkluderer hotell, (evt fly) og kampbilletter.

Er du heller av typen som vil på fotballpub i engelsk stil? Da kan The Bombardier være alternativet for deg. Fotballpuben ligger i det kjente latinerkvarteret, i nærheten av Notre Dame og viser alle de store kampene. Nyt en typisk engelsk pubopplevelse – midt i sentrum av Paris.

Les også:

 • Bilde av familie i pur fotballglede i Paris

  Pur fotballglede, Paris - Foto: Getty Images

 • Grafisk bilde av fotball i Paris og Frankrike

  Fotball i Paris og Frankrike - Foto: Getty Images

Været i Paris de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.