Kjærestetur i Paris - 6 gode tips

Kjærestetur i Paris - 6 gode tips

Paris er en av verdens mest romantiske byer, og her får du 6 gode grunner til å velge Paris på din neste kjæresteferie.

Hvis du lurer på hvilken by du skal reise med kjæresten til, trenger du ikke lure lenger. “Paris er en av verdens mest romantiske byer” har du hørt gjentatte ganger. Men vi nordmenn er jo ikke de flinkeste til å uttrykke vår kjærlighet, så du føler kanskje at Paris kan bli for romantisk for deg? Fortvil ikke, Paris legger til rette for at kjærligheten kan blomstre på akkurat den måten som passer for dere. Her får du 6 gode grunner til å velge Paris på din neste kjæresteferie.

Eiffeltårnet

Høydepunktet for mange er å ta turen til toppen av verdens mest berømte tårn, Eiffeltårnet. Om du ønsker dette, sett av god tid og dra tidlig for å unngå den verste køen. Er du av typen som er fornøyd med å se det på avstand er det både mer behagelig og romantisk å spasere langs Seinen og dele en is på benkene like ved. Når du ser tårnet nedenfra og opp får du virkelige oppleve den majestetisk følelsen av dette verdensberømte bygget. Ønsker du et flott bilde med Eiffeltårnet i bakgrunnen, ta t-banen til Trocadéro. Her får du det klassiske Paris-bildet til sosiale medier.

Montémarte og Sacré Cæur

Ta med kjæresten til én av våre favoritt bydeler, Montémarte. På toppen finner du den kjente katolske kirken Sacré Cæur bygget i romersk-bysantinsk stil. I gatene bak kirken kan du oppleve ekte brosteinsgater med kunst, suvenirer og gatekunstnere som gjerne vil male et portrett av deg. I dette området finner du også de beste kunstgalleriene. Fortsett nedover de smale gatene og la deg friste av de gode luktene fra bakeriene. Nederst i Montémartre-området finner du den anerkjente cabaret-scenen Moulin Rouge med sin røde vindmølle. Det er interessant å oppleve kontrasten i denne bydelen, fra det flotte, dyre boligstrøket rundt kirken til de mer lugubre, men fortsatt trygge, gatene i Pigalle og Moulin Rouge.

Klassiske franske caféer på hvert gatehjørnet

Hva kan ødelegge selv den mest romantiske ferien? For lenge mellom hver gang kroppen får påfyll. Når du reiser til en storby med millioner av turister hver eneste dag, trenger du å ta en pust i bakken med jevne mellomrom. En av de beste tingene med Paris er at på hvert eneste gatehjørnet finner du en klassisk, fransk café som serverer det du trenger for å få tilbake energien. Det være seg et glass vin eller øl, sandwicher, søtsaker eller kaffe. Franske bakverk gir både vann i munn, og får frem den søte musikken mellom dere.

 • Gatebilde fra Montmartre i Paris med Sacre Coeur i horisonten

  Montmartre og Sacre Coeur i Paris - Foto: Getty Images

 • Bilde av Sacre Coeur, landemerke i Montmartre i Paris

  Sacre Coeur i Montmartre Paris - Foto: Getty Images

Notre Dame og Kjærlighetsbroen

På grunn av den tragiske brannen som har ødelagt deler av Notre Dame-katedralen, vil den være stengt på ubestemt tid. Det er ikke mulig å gå inn i kirken, men det er likevel mulig å se den fra utsiden og utforske området rundt. Saint-Michel er området rundt kirken og det byr på mange smågater med både shopping og restauranter. Her kan dere krysse Pont de l’Archevêche, også kalt kjærlighetsbroen. Broen har fått navnet sitt fordi den er dekket med tusenvis av hengelåser hvor folk har risset inn navn på par som er forelsket. Regel er at når hengelåsen er festet til broen, kastes nøkkelen i elven. Dette blir sett på som en erklæring på evig kjærlighet for hverandre.

Grønne, flotte byparker

Paris tar virkelig vare på de store parkene rundt i byen. De fleste parker stenger på kvelden for å forhindre forsøpling og hærverk. Det er ikke lov å ligge på gresset de fleste steder, og i de største parkene er det alltid gartnere som sørger for at det ser fint ut – uansett årstid. Franskmenn er flinke til å bruke parkene til å lunsje, leke med barna eller bare sitte i ro og fred å lese en bok. Opplev det franske bylivet med vakre blomster og planter, bekker, små fossefall og statuer. Benker er det fullt av, så du finner garantert et sted å sitte og bare observere livet.

Le Marais

I Le Marais kan du aldri gå feil på kjærestetur til Paris. Den velstående området ligger midt i sentrum, men du kan fortsatt spasere i de smale gatene og føle deg alene i storbyen. Le Marais er kjent som det jødiske og homofile området i Paris, og består av anerkjente restauranter, high-end butikker og kule barer og caféer. Le Marais er like fint å utforske på dagtid som på kveldstid. Her kan du tilbringe hele dagen og det finnes noe for både han og henne. En sikker vinner på kjæresteturen til Paris.

Les mer om:

 • Bilde med utsikt til Notre Dame i Paris

  Utsikt til Notre Dame Paris - Foto: Getty Images

 • Bilde av hengelåser på Kjærlighetsbroen i Paris

  Kjærlighetsbroen i Paris - Foto: Getty Images

Været i Paris de neste 7 dagene

 • Tirsdag
 • Onsdag
 • Torsdag
 • Fredag
 • Lørdag
 • Søndag
 • Mandag 12°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.